Cele mai citite
 


Operaţie reuşită pentru separarea a două gemene siameze în vestul SUA
joi, 3 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O operaţie complicată şi extrem de riscantă privind separarea a două gemene siameze, în vârstă de doi ani, născute în Filipine, a fost realizată marţi cu succes la Spitalul pentru copii de pe lângă prestigioasa Universitate Stanford /statul California/, transmite AP.
Angelina şi Angelica Sabuko au fost plasate în camere de operare separate pentru a doua parte a procedurii, care prevede reconstruirea zonelor în care organismele gemenelor erau unite - au specificat într-o declaraţie de presă purtătorul de cuvânt al clinicii Lucile Packard /în apropiere de Palo Alto/, Reena Mukamal.

Potrivit sursei, medicii sunt mulţumiţi de modul în care a decurs intervenţia chirurigicală, care a durat nouă ore şi la care şi-au dat concursul circa 20 de chirurgi, anestezişti şi asistente medicale, sub direcţia doctorului Gary E. Hartman. Acesta are la activ cinci operaţii reuşite de acest gen.

Viaţa celor două gemene siameze era în mare pericol şi rămânerea lor în această stare era mult mai riscantă decât intervenţia chirurgicală pentru separarea lor. Pentru că exista riscul ca una din ele să moară, ceea ce ar fi condus instantaneu la decesul celei de-a doua gemene, deoarece ambele aveau în comun diafragma, ficatul, o parte din intestin, doar inimile erau separate.

Chirurgii sunt optimişti în privinţa şanselor de reuşită în acest caz. După finalizarea celei de-a doua părţi a intervenţiei chirurgicale, fetiţele vor trece printr-un program de reabilitare timp de două săptămâni. Specialiştii clinicii le vor învăţa să se mişte separat şi să acţioneze independent.

Angelina şi Angelica, care după sosirea în SUA, au trăit cu părinţii lor la San Jose /California/ ştiu să numere până la zece, iubesc poveştile şi muzica.

Aproximativ 75 la sută din gemenii siamezi mor la naştere în SUA.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Două gemene siameze din Texas sunt pregătite pentru o complicată operaţie de separare Două gemene siameze în vârstă de 6 luni, din Texas, care împart acelaşi ficat, diafragmă, pelvis, intestine şi o parte din vasele de sânge care ajung la inimă, sunt pregătite pentru o complicată operaţie de separare ce va avea loc în luna decembrie, conform unui material publicat de Reuters.
SUA: Operaţie reuşită de separare a doi fraţi siamezi uniţi în zona abdominală Doi fraţi siamezi de cinci luni, care s-au născut uniţi în zona abdominală, cu un singur ficat şi care foloseau în comun o parte din intestinul subţire, au fost separaţi cu succes la spitalul Wolfson Children, din oraşul Jacksonville, din statul american Florida, relatează marţi portalul www.nydailynews...
Premieră medicală: Separarea cu succes a două surori siameze la numai opt zile de la naştere Două surori siameze de numai opt zile au fost despărţite printr-o intervenţie chirurgicală efectuată în Elveţia, prima operaţie de acest gen reuşită la pacienţi cu vârstă atât de mică, informează duminică DPA şi AFP.
Tripleţi identici concepuţi dintr-un singur ovul s-au născut în SUA Trei fetiţe gemene identice, dintre care două siameze, s-au născut într-un spital din Texas, la sfârşitul săptămânii trecute, tatăl lor considerând că naşterea lor au fost "un miracol" trimis de Dumnezeu, scrie agenţia DPA.
SUA: Numărul circumciziilor la naştere a scăzut în ultimele trei decenii în spitalele americane Rata circumciziilor practicate asupra nou-născuţilor din spitalele americane a scăzut cu 6% în ultimele trei decenii, declinul fiind mai pronunţat în statele din vestul ţării, relevă o statistică guvernamentală făcută publică joi, citată de Reuters.
MB: patru operaţii succesive pentru separarea a două surori siameze sudaneze Patru operaţii succesive, dintre care una a avut loc pe 15 august, au fost necesare pentru a separa două surori siameze sudaneze în vârstă de un an şi care erau unite în zona capului, au explicat luni membrii echipei chirurgicale de la spitalul pentru copii Great Ormond Street din Londra, relatează AFP...