Cele mai citite
 


Peste 50 de proceduri de fertilizare in vitro realizate prin programul Ministerului Sănătăţii
joi, 3 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prin Programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer al Ministerului Sănătăţii (MS) au fost realizate până în prezent peste 50 de proceduri de fertilizare in vitro.
Potrivit unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES, din cele 451 de dosare care au fost aprobate pentru finanţare în cele patru luni de derulare a programului gratuit al ministerului, 52 de proceduri au fost deja realizate.
''Suntem mulţumiţi că programul a început să funcţioneze într-un timp relativ scurt. Totuşi, procentul de aproximativ 12% a procedurilor realizate este destul de mic. Aşteptăm mai multă implicare din partea unităţilor sanitare acceptate în program, dar şi a beneficiarilor şi atragem atenţia că, dacă nu sunt grăbite procedurile există riscul de a nu mai fi timp până la sfârşitul anului pentru finanţare chiar dacă dispunem de fondurile necesare'', a declarat ministrul sănătăţii Ladislau Ritli, potrivit sursei citate.
Anul acesta, Ministerul Sănătăţii a lansat, în premieră, Programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer, al cărui buget este de 4 milioane de lei.
Ministerul Sănătăţii susţine financiar o singură procedură de FIV, în două etape: 4.920 lei după realizarea procedurii de fertilizare (prelevarea ovocitelor prin puncţie foliculară, recoltarea spermei şi procesarea acesteia, inseminarea ovocitelor, transferul embrionar) şi
1.230 lei după confirmarea finalizării procedurii FIV/ET cu o sarcină, urmată de naştere, precizează comunicatul MS.
Opt clinici din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Braşov şi Sibiu au fost admise, până în prezent, pentru a derula programul MS, dar lista unităţilor care se pot înscrie în program rămâne deschisă, în această perioadă Ministerul Sănătăţii fiind în curs de includere a unei noi clinici - MedLife, se mai arată în comunicat.AGERPRES/(AS - Marina Bădulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un număr de 6 unităţi medicale au îndeplinit criteriile pentru a derula programul gratuit de fertilizare in vitro şi embriotransfer Un număr de 6 unităţi medicale au îndeplinit criteriile pentru a derula programul gratuit de fertilizare in vitro şi embriotransfer pe care Ministerul Sănătăţii l-a demarat în primăvara acestui an, informează miercuri într-un comunicat de presă instituţia.
Finanţare pentru fertilizare in vitro pentru 134 de cupluri Ministerul Sănătăţii anunţă miercuri printr-un comunicat de presă că actuala Comisie pentru includerea cuplurilor solicitante în Subprogramul de fertilizare in vitro şi embriotransfer a mai aprobat un număr de 134 de dosare din cele 180 de dosare noi depuse in cursul lunii iulie, iar de la debutul programului...
MS: 106 cupluri au optat, până la 30 iunie, pentru fertilizare in vitro şi embriotransfer Un număr de 106 dosare medicale ale cuplurilor care au optat pentru înscrierea în Programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer au fost depuse de unităţile sanitare la Ministerul Sănătăţii până la data de 30 iunie.
Centrul de fertilitate Polisano Sibiu realizeaza proceduri gratuite in cadrul Programului de fertilizare in vitro si embriotransfer al Ministerului Sanatatii Centrul de fertilitate FIV Polisano – una dintre cele mai mari clinici de fertilizare din Romania, cu o rata de succes de 56% – se numara printre cele 10 clinici din tara selectate de Ministerul Sanatatii in Programul national gratuit de fertilizare in vitro.
MS: Mai mult de jumătate din cuplurile admise pentru fertilizare au obţinut finanţare în 2011 Peste jumătate dintre cuplurile admise în Programul de fertilizare şi embriotransfer au obţinut finanţare în 2011 pentru realizarea procedurii de fertilizare in vitro, urmând ca, pentru cealaltă jumătate, Ministerul Sănătăţii să asigure fondurile necesare în acest an.
Peste 170 de proceduri de fertilizare in vitro au fost realizate de la debutul programului Ministerului Sănătăţii În primele cinci luni de funcţionare ale Programului de fertilizare in vitro şi embriotransfer au fost realizate 171 de proceduri de fertilizare in vitro, informează Ministerul Sănătăţii.