Cele mai citite
 


Vâlcea: Datoriile Maternităţii au depăşit 3 milioane lei
vineri, 4 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Datoriile Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Vâlcea au ajuns la 3,1 milioane de lei, a declarat joi, pentru AGERPRES, dr. Marian Stoica, directorul unităţii medicale.
'Nu văd cum am putea ieşi din acest marasm. Am făcut adrese peste adrese, suntem în colaps financiar. Şi nu suntem solvabili. Pacienţii noştri îşi plătesc singuri pansamente, feşe şi alte lucruri pe care noi ar trebui să le suportăm. Din banii pe care îi primim 92% se duc numai pe salarii. Ar rămâne 8% pentru achitarea datoriilor la utilităţi şi medicamente. E absurd' - a afirmat Stoica.
El a susţinut că nu înţelege logica faptului că din 2007 şi până astăzi statul plăteşte pentru un caz medical rezolvat 1.380 de lei, în timp ce toate celelalte produse s-au scumpit.

'Medicamente, utilităţi, totul în trei ani, numai dacă ne uităm la inflaţie şi tot au ajuns la preţuri de cel puţin încă jumătate peste ceea ce era în 2007. În schimb, costul per tratament e la fel. Cum să nu se adune datoriile?' - a spus directorul spitalului.
În opinia sa, singura soluţie ar fi fuziunea sau preluarea maternităţii vâlcene de către Spitalul Judeţean.

'S-ar putea face foarte multe restructurări de personal TESA. Ar funcţiona pentru toate spitalele o singură spălătorie, o singură bucătărie, un singur laborator etc. Implicit, costurile la utilităţi s-ar reduce enorm' - a fost de părere Stoica.
Pentru acest proces de fuziune, el declară că i s-au cerut avize de la Direcţia de Sănătate, de la Consiliul Judeţean şi de la conducerea Spitalului Judeţean.

'Toţi au fost de acord şi au înţeles cum stau lucrurile, mai puţin cei de la Spitalul Judeţean. Lor le este teamă că pe lângă datoriile pe care le au, la rândul lor, mai apărem şi noi. Ei nu înţeleg ce economii s-ar putea face. Pentru că pe noi ne omoară clădirea în care funcţionăm. Este prea mare spaţiul pentru cât avem noi nevoie' - a spus directorul Maternităţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Senatorul Marius Nicoară (PNL) cere reacţia rapidă a Guvernului în criza medicamentelor din Cluj Senatorul PNL Marius Nicoară cere o reacţie imediată a Guvernului la criza medicamentelor, pe care o consideră 'devastatoare pentru bolnavii care depind de ele' sau pentru pensionarii care îşi împart banii între datorii, mâncare şi sumele pe care trebuie să le plătească la farmacie.
Senatorul Ichim (PNL) vrea să afle ce datorii au spitalele din Galaţi Senatorul PNL, dr. Paul Ichim, a adresat ministrului Sănătăţii o interpelare referitoare la datoriile spitalelor care vor fi transferate de la Ministerul Sănătăţii la administraţiile locale.
Rusia va fi în 2050 depopulată, îmbătrânită şi cu datorii (raport) Moscova, 11 feb/Agerpres/ - Rusia va pierde 24 de milioane de locuitori până în 2050, scăderea severă fiind însoţită de îmbătrânirea populaţiei, care va compromite serios sănătatea economică a ţării, arată un raport publicat în cursul acestei săptămâni, citat de AFP.
Suceava: Spitalele mai au bani doar pentru urgenţele medicale Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava şi conducerile spitalelor din judeţ au stabilit în urma discuţiilor purtate referitor la bugetul alocat pentru ultimul trimestru al anului ca sumele contractate pentru lunile noiembrie şi decembrie să fie mutate în luna octombrie,...
CNAS are nevoie de 2,8 miliarde de lei Casa naţională de asigurări de Sănătate (CNAS) are nevoie de încă 2,8 milarde de lei pentru a asigura plata salariilor şi asistenţa medicală până la sfârşitul anului, bugetul pe acest an fiind epuizat, a declarat, luni, prof. dr. Irinel Popescu, preşedintele CNAS, în cadrul dezbaterii lansate de Societatea...
Gorj: Spitalul Judeţean mai are bani doar de salarii Spitalul Judeţean Târgu-Jiu nu mai are bani decât pentru a acoperi salariile angajaţilor până la sfârşitul anului, nu şi pentru furnizorii de medicamente sau pentru achiziţionarea de materiale sanitare noi.