Cele mai citite
 


Medicina populara romaneasca: nucile
joi, 3 noiembrie 2011   ::   2 Comentarii :: :: Leacuri din batrani, Stiri, Diabetul, Disfunctii sexuale - Infertilitate, Dermatologie, Endocrinologie
 

 

 

 

Miezul de nuca este unul din cele mai consistente si sanatoase alimente cunoscute. Este un inlocuitor perfect al carnii, mai bun si decat soia. Miezul de nuca dat prin masina de tocat inlocuieste perfect carnea tocata in aproape orice, de la chiftele, la sarmale sau rulade.

 

Fiind foarte bogata in grasimi si proteine, nuca intrece carnea si ca valoare calorica, avand in schimb o toxicitate de cateva ori mai mica si fiind foarte digerabila. In plus, nuca este fructul cel mai bogat in cupru si zinc, motiv pentru care este folosita in tratarea bolilor vasculare, tulburarilor de crestere si maturizare, deficientelor imunitare.
 
Accident vascular - consumul regulat de nuci neprelucrate termic intareste vasele de sange si previne, mai ales la persoanele in varsta, ruperea lor. Iata o reteta foarte eficienta: 3 miezuri de nuca pisate, 1 lingurita de polen de albine si 2 linguri de miere de albine se amesteca foarte bine, modelandu-se sub forma unor bomboane. Se ia zilnic tot acest amestec, pe stomacul gol, dimineata.
 
Boli de piele - miezul a 20-30 de nuci consumate zilnic grabeste vindecarea bolilor de piele (psoriazisul, eczeme alergice rebele, infectiile cu ciuperci la nivelul pielii) si refacerea pielii dupa arsuri, opreste procesele degenerative.
 
Constipatie - se consuma miezul usor prajit a patru nuci la 10 minute dupa ce am consumat 1-2 pahare de compot de prune sau 2 linguri de miere lichida cu apa. Tratamentul se face pe stomacul gol.
 
Diabet - la fel ca si alunele, nucile sunt foarte sarace in zahar, ceea ce le face un aliment de baza in diabet, unde se recomanda in mod special cruditatile si renuntarea la carne. In plus, fata de alune, nucile au chiar si o actiune usor hipoglicemianta, contribuind la ameliorarea acestei afectiuni.
 
Greutate corporala sub cea normala - datorita continutului mare de grasimi usor de asimilat si care nu cresc colesterolul, nucile consumate in cantitati mari sunt o piesa de baza in curele de ingrasare. Persoanelor care vor sa-si mareasca greutatea fara a risca o crestere brusca a colesterolului, o suprasolicitare a aparatului cardiovascular ori aparitia unor probleme cum ar fi celulita ori vergeturile, le este calduros recomandat acest aliment.
 
Hipertiroidie - nucile au un efect reglator asupra activitatii tiroidei si, in plus, aduc un supliment considerabil de calorii, care se stie ca in aceasta afectiune sunt consumate in mari cantitati, de unde si starea de devitalizare pronuntata care apare frecvent.
 
Sterilitate, impotenta - aportul de vitamina E, prezenta unor substante reintineritoare si care protejeaza si curata vasele de sange fac nucile un aliment foarte indicat in tratamentul acestor doua afectiuni. Este de notat efectul benefic al nucilor in prevenirea impotentei vasculare (care reprezinta peste 50% din cazurile de impotenta).
 
Reumatismul, guta - cojile de nuca au un puternic efect depurativ, favorizand mobilizarea si eliminarea toxinelor din organism. Se face o cura cu extract hidroalcoolic (tinctura) de coji de nuca, din care se iau cate doua lingurite diluate in jumatate de pahar de apa, de 3 ori pe zi. Tratamentul dureaza 40 de zile si se face de preferinta toamna tarziu si primavara devreme.

 

 

Notare
Comentarii
de Elisa
Buna ziua!Imi plac nucile si stiu ca sunt f sanatoase pt organism,dar am 2 intrebari!Va rog sa-mi spuneti de ce imi fac arsuri la stomac? Si a 2a intrebare : imi este teama sa consum nuci chiar daca imi plac f mult,deoarece am citit in multe articole ca cei predispusi sa faca pietre la rinichi nu au voie sa consume nuci? Daca este adevarat sau nu?! Mii de multumiri!

de RAM
1.Deoarece sunt bogate in proteine si grasimi, nucile se digera incet si au nevoie de sucuri acide pentru a le descompune. Consumul lor incetineste procesul de golire a stomacului, ceea ce poate duce la balonare si arsuri. Pentru cei cu un stomac mai delicat se recomanda consumul de nuci noi, acestea fiind lipsite de concentratii mari de grasimi si elemente iritante,. Din pacate, sunt lipsite si de multitudinea de saruri minerale ce se gasesc in cele vechi. Pentru a diminua efectele neplacute asupra stomacului, cand mancati nuci (noi sau vechi), mestecati-le foarte bine.

2.In functie de compozitie, exista mai multe tipuri de pietre la rinchi (acumulari de saruri minerale). Marea majoritate (75-80%) sunt formate din cristale de oxalati de calciu, restul fiind compuse din acid uric, fosfat de calciu sau cristale de struvit. Astfel, este recomandata reducerea (nu eliminarea) cantitatii de oxalati din dieta, implicit a consumului de nuci si alune (nucile contin fosfati si oxalati). Pentru diminuarea efectelor negative, puteti manca nuci impreuna cu alimente bogate in calciu (ex. branzeturi). Oxalatii de calciu formati in stomac, nu se absorb si sunt eliminati direct prin scaun.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cele mai sanatoase 100 de alimente Nutritionistii germani au stabilit care sunt cele mai sanatoase 100 de alimente ce îti protejeaza principalele organe. Lista acestora a fost publicata în ziarul Bild din Germania si a facut deja furori în întreaga lume. În cazul legumelor si fructelor se recomanda ca acestea sa fie consumate proaspete...
DIETA PENTRU SANATATEA RINICHILOR Dieta este un component important al starii de sanatate. Educatia nutritionala cat si bunele obiceiuri alimentare sunt esentiale in mentinerea starii de sanatate. O dieta corecta si sanatoasa contribuie substantial la prevenirea bolilor si a mortii premature.
Alimentatia in diabetul zaharat de tip 1 (insulino-dependent) Diabetul zaharat este boala care se manifesta prin hiperglicemie, adica prin cresterea concentratiei de zahar din sange peste limita normala. Diabetul zaharat de tip 1 (insulinodependent) se caracterizeaza prin incapacitatea bolnavului de a supravietui fara injectarea unei doze zilnice de insulina...
Diete cu efect antiinflamator Notiunea de dieta cu efecte antiinflamatorii e bazata pe un concept simplu: poarta acest nume acele diete axate pe anumite alimente ce sunt recunoscute pentru abilitatile lor de a diminua inflamatiile. Multe din aceste diete cu efecte antiinflamatorii sunt concentrate in jurul unor alimente precum: cereale...
Uleiul de cocos bio - superalimentul bun la toate Din Sri Lanka, perla Oceanului Indian, insula ce adaposteste cele mai mari plantatii organice de palmieri de cocos din lume, Republica Bio a creat dupa indelungi cautari si testari, propria marca de ulei de cocos ecologic extravirgin - Uleiul de Cocos Republica BIO.
Dieta, ajutor in renuntarea la fumat? Lucrul imbucurator pentru cei ce vor sa se lase de fumat este faptul că unul din cinci fosti fumatori nu castiga deloc in greutate, deci se poate si asa. Sa descoperim impreună ce anume ii ajuta pe acestia sa nu castige in greutate.