Cele mai citite
 


Aleargă pentru a stânge fonduri pentru bolnavii de la Hospice Casa Speranţei
vineri, 4 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Andrei Roşu, un braşovean de 34 de ani va alerga 177 de km, distanţa de la Braşov la Bucureşti, de joi până vineri seara, pentru susţinerea Fundaţiei Hospice Casa Speranţei, care îngrijeşte pacienţi diagnosticaţi cu boli incurabile aflate în stradiu avansat.
Scopul acţiunii este de a atrage atenţia opiniei publice asupra Fundaţiei Hospice Casa Speranţei şi de a strânge 10.000 de de euro, a declarat Andrei Roşu pentru AGERPRES, înaintea plecării spre Bucureşti.
"Sunt impresionat de tot efortul pe care îl depun angajaţii Hospice Casa Speranţei pentru îngrijirea bolnavilor atât aici, la sediul Hospice Braşov cât şi la domiciliul bolnavilor. Sunt 400 de bolnavi care sunt îngrijiţi în fiecare moment ale zilei. Aceşti bolnavi trebuie ajutaţi în continuare. Este o provocare pentru mine şi pentru cei doi colegi cu care voi alerga de la Braşov, iar de la Câmpina se vor alătura alţi doi colegi. Este cea mai lungă alergare a mea de până acum. De la km 70-80 sunt foarte multe schimbări în organism, iar psihicul trebuie să fie foarte puternic, dar sper să realizez ceea ce mi-am propus", a mai precizat Andrei Roşu.
Cei trei alegători au plecat din faţa Hospice Casa Speranţei la ora 11.00 şi vor ajunge în Bucureşti, în zona Băneasa, vineri la ora 16.00. Vor alerga încontinu şi noaptea, cu mici pauze de hidratare, prin rotaţie, în total 30 de ore.
Andrei Roşu este născut în Braşov, dar lucrează la o bancă în Bucureşti ca specialist în marketing. S-a apucat de alergat pentru a-şi menţine sănătatea după orele de stat la birou.
El mai are de parcurs două ultra-maratoane în lunile februarie-martie 2012, până să devină primul om din lume care a alergat 7 maratoane, ultimul în iunie 2011 şi 7 ultra-maratoane pe 7 continente.AGERPRES/(A-Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: În premieră în România, prima operaţie pe cord deschis într-o clinică privată Prima operaţie pe cord deschis efectuată într-o clinică privată s-a desfăşurat în noaptea de marţi spre miercuri la Braşov. Membrii echipei de medici de la Institutul Inimii din Cluj care au operat au declarat joi, într-o conferinţă de presă, că este o premieră în România având în vedere că la Braşov...
Braşov: Bolnavii de la Unitatea de Pneumoftiziologie din Sânpetru, fără bani de medicamente Un număr de 85 de bolnavi cu vârste de peste 50 de ani, internaţi la Unitatea de Asistenţă Medico-Socială de Pneumoftiziologie din localitatea braşoveană Sânpetru, nu au bani pentru medicamente şi materiale sanitare pentru acest an, după ce Ministerul Sănătăţii a alocat unităţii doar 707.000 de lei,...
Braşov: Hospice Casa Speranţei a lansat Ghidul de îngrijire paliativă de bază Braşov, 25 iulie /Agerpres/- Hospice Casa Speranţei a lansat luni, la Braşov, Ghidul de îngrijire paliativă de bază şi platforma online cu mărturiile pacienţilor şi a primilor medici de familie din România care acordă îngrijire paliativă de bază. În ultimele 39 de luni, Hospice Casa Speranţei a testat...
Senatorul Marius Neculoiu (PNL Braşov): Majorarea salariilor în sănătate nu e posibilă de la 1 octombrie pentru că nu există fonduri Senatorul liberal de Braşov dr. Marius Neculoiu a declarat joi, în conferinţa de presă a filialei PNL, că majorarea salariilor personalului medical nu este posibilă de la 1 octombrie pentru că nu există fonduri prevăzute în acest sens.
"Noaptea Înotătorilor" - acţiune dedicată strângerii de fonduri pentru bolnavii de psoriazis Vedete, bloggeri şi jurnalişti vor înota, marţi, în cadrul evenimentului "Noaptea Înotătorilor", dedicat înţelegerii, acceptării şi strângerii de fonduri pentru bolnavii de psoriazis, informează un comunicat al organizatorilor, remis vineri AGERPRES.
Braşov: Medicamente doar pentru trei zile la spitalul judeţean Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, cea mai mare unitate spitalicească din judeţ, mai are medicamente şi materiale sanitare doar pentru trei zile, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, managerul spitalului, dr. Dan Grigorescu.