Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Gripa şi-a făcut apariţia în judeţ
vineri, 4 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bărbat de 53 de ani din Bistriţa a fost diagnosticat cu gripă sezonieră, fiind primul caz semnalat în judeţul Bistriţa-Năsăud în această toamnă, însă pacientul nu a necesitat internarea.
Potrivit directorului adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, Doina Petri, bărbatul a fost diagnosticat doar clinic, urmând ca Institutul Cantacuzino să analizeze probele trimise şi să stabilească diagnosticul final. Între timp, pacientul a fost tratat la domiciliu.
Pe lângă acest prim caz de gripă sezonieră, medicii de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud au raportat, pentru perioada 24 - 30 octombrie, 2.441 de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi 178 de pneumonii, 70 dintre bolnavi fiind internaţi.
Cei mai afectaţi de aceste boli sunt copiii cu vârste între zero şi 14 ani, aceştia reprezentând aproape 52% din totalul pacienţilor. Din cauza riscurilor de sănătate, 17 bebeluşi cu viroze şi alţi 11 cu pneumonie au fost internaţi. AGERPRES/ (AS - Tina Ţucui)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Încă un caz de gripă şi un deces din cauza unei pneumonii, în ultima săptămână O femeie de 63 de ani din judeţul Maramureş, care venise într-o vizită în Bistriţa, a murit la spital după ce s-a îmbolnăvit de pneumonie, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Doina Petri.
Bistriţa-Năsăud: Primul caz de gripă din judeţ, la un bărbat de 45 ani Un bărbat de 45 ani este primul pacient diagnosticat cu gripă în acest sezon, în judeţul Bistriţa-Năsăud, chiar dacă acesta nu a ajuns să fie internat în spital.
Bistriţa-Năsăud: Aproape 2.500 de bistriţeni cu viroze respiratorii, într-o săptămână; un pacient diagnosticat cu gripă sezonieră Aproximativ 2.500 de bistriţeni au ajuns săptămâna trecută la medic cu diverse forme de viroze respiratorii, potrivit datelor publicate miercuri pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, unul dintre aceştia fiind spitalizat cu gripă sezonieră. Numărul pacienţilor a crescut, faţă...
Bistriţa-Năsăud: Şase noi cazuri de gripă şi un deces cauzat de pneumonie, în doar o săptămână O persoană a decedat după ce a contractat o pneumonie şi alte şase au fost diagnosticate cu gripă în perioada 14-20 martie, potrivit datelor publicate, miercuri, pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Aproape 30 de bebeluşi internţi în spital cu pneumonie şi viroze în numai o săptămână Un număr de 27 de bebeluşi din Bistriţa-Năsăud, cu vârsta de până la un an, au ajuns în spital săptămâna trecută, 19 dintre aceştia fiind diagnosticaţi cu pneumonie, iar alţi opt cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, potrivit datelor publicate miercuri pe site-ul Direcţiei de Sănătate...
Bistriţa-Năsăud: Aproape 3.000 de bistriţeni s-au îmbolnăvit din cauza virozelor într-o săptămână Aproape 3.000 de bistriţeni s-au prezentat săptămâna trecută la medic cu diverse forme de viroze respiratorii, numărul acestora crescând cu 800 de persoane faţă de săptămâna precedentă, potrivit statisticilor publicate pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud.