Cele mai citite
 


Colegiul Medicilor din România solicită rectificarea de urgenţă a bugetului
vineri, 4 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Colegiul Medicilor din România (CMR) solicită de urgenţă rectificarea bugetului şi alocarea sumelor necesare pentru funcţionarea sistemului spitalicesc şi pentru tratarea bolnavilor din România.
Colegiul Medicilor din România a luat cunoştinţă cu îngrijorare de situaţia de la Institutul de Boli Cardiovasculare ''Prof. dr. C.C. Iliescu'', una dintre unităţile de referinţă din sistemul de sănătate românesc, aflată în prezent în incapacitatea de a-şi duce la îndeplinire menirea pentru care există, şi anume tratarea pacienţilor, se arată într-un comunicat remis joi presei.
Din păcate, situaţia nu este singulară, toate unităţile spitaliceşti neavând în prezent asigurată finanţarea corespunzătoare necesară până la sfârşitul anului, relevă sursa citată.
Colegiul Medicilor din România a semnalat, în mod repetat, încă din momentul aprobării bugetului, faptul că acesta este subdimensionat, în raport cu patologia reală a populaţiei din România şi cu cheltuielile necesare unităţilor medicale.
Condiţionarea finanţării sistemului sanitar de aşa-zise reforme făcute pe genunchi la solicitarea unor birocraţi fără cunoştinţe elementare de politici de sănătate nu constituie altceva decât un atentat direct la siguranţa pacienţilor susţin reprezentanţii CMR.AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Colegiul Medicilor din România califică drept 'superficială' ancheta de la Spitalul judeţean Buzău Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din România (CMR) consideră ''superficială'' ancheta care s-a desfăşurat la secţia de pediatrie a Spitalului judeţean Buzău şi respinge ''cu fermitate'' încercarea de a se transfera întreaga responsabilitate asupra corpului medical.
Colegiul Medicilor din România a depus o sesizare la CSM Colegiul Medicilor din România(CMR) a depus miercuri o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii prin care solicită declanşarea inspecţiei judiciare împotriva activităţilor dispuse, respectiv întreprinse de Procurorul General al României, Laura Codruţa Kovesi şi a procurorilor din cadrul Direcţiei...
CMR atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă medicii şi îl invită pe Ponta să explice nerezolvarea acestora Colegiul Medicilor din România (CMR) atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă corpul medical într-o scrisoare deschisă adresată premierului Victor Ponta, pe care îl invită la Adunarea Generală a CMR din martie pentru a explica de ce doleanţele medicilor nu pot fi rezolvate.
CMR şi COPAC au sesizat avocatul poporului Colegiul Medicilor din România (CMR) şi Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC) din România au sesizat Avocatul Poporului cu privire la aspecte care vizează neconstituţionalitatea Ordonanţei de Urgenţă cu nr. 36/2010 privind modificarea şi completarea OG nr.158/2005 privind concediile...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Colegiul Medicilor din România respinge afirmaţia potrivit căreia majoritatea medicilor nu doresc reforma Colegiul Medicilor din România susţine că afirmaţia potrivit căreia majoritatea medicilor nu doresc reforma în sistemul de sănătate nu reflectă realitatea şi o respinge "cu indignare", se arată într-un comunicat remis vineri de CMR.