Cele mai citite
 


SCRS protestează faţă de subfinanţarea sistemului de sănătate
vineri, 4 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Societatea Civilă pentru Reformă în Sănătate (SCRS) a transmis, joi, primului ministru Emil Boc şi ministrului Sănătăţii, Ion Bazac, o scrisoare deschisă în care îşi exprimă stupoarea, dar şi îngrijorarea faţă de ''dispreţul profund manifestat de Executiv faţă de sănătatea populaţiei''.
Preşedintele SCRS, Cezar Bivolaru, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că protestul societăţii survine pe fondul unei subfinanţări masive a sistemului naţional de sănătate coroborat cu o serie de alţi factori: recenta rectificare bugetară, legea unică a salarizării privită prin prisma exodului medicilor români în străinătate, lipsa banilor pentru medicamente.

''Prin rectificarea bugetară din 29 august, bugetul Ministerului Sănătăţii a fost redus cu 113,1 milioane de lei. În condiţiile în care controversatul sistem de coplată nu a mai intrat în vigoare, se prefigurează o criză acută a sistemului public al asigurărilor de sănătate. Criza vizează atât plata cadrelor şi a serviciilor medicale, cât şi plata furnizorilor de medicamente şi de servicii. Prin legea salarizării unitare a personalului bugetar se încurajează tendinţa medicilor români de a profesa în străinătate'', a subliniat Bivolaru.
Totodată, a adăugat el, SCRS vede rezolvarea crizei prin mărirea bugetului Ministerului Sănătăţii printr-o nouă rectificare bugetară, redimensionarea coeficienţilor salarizării unitare a cadrelor medicale şi a personalului sanitar, achitarea datoriilor către furnizorii de medicamente, servicii şi utilităţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Emil Boc: Nici în următoarele două zile, nu se impune o recomandare pentru sănătatea populaţiei Nici în următoarele două zile nu se impune vreo recomandare specială pentru sănătatea populaţiei, ca urmare a erupţiei vulcanice din Islanda, a declarat, luni, primul-ministru Emil Boc, la Comitetul pentru situaţii de urgenţă.
Premierul Emil Boc: Populaţia nu este în pericol din cauza iodului radioactiv Nivelul de iod radioactiv în România nu pune în pericol sănătatea populaţiei, a subliniat, miercuri, premierul Emil Boc, după şedinţa de Guvern.
Vrancea: Scrisoare deschisă pentru menţinerea spitalului din Mărăşeşti Focşani, 11 feb /Agerpres/ - Primarul oraşului Mărăşeşti, Constantin Vlase, a trimis, vineri, o scrisoare deschisă preşedintelui Traian Băsescu, primului-ministru Emil Boc, ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, în care solicită menţinerea spitalului din localitate şi revenirea asupra deciziei de transformare...
Colegiul Medicilor din România solicită premierului Emil Boc deblocarea posturilor din sănătate Colegiul Medicilor din România (CMR) solicită premierului Emil Boc, într-o scrisoare deschisă, deblocarea posturilor din sănătate şi atrage atenţia asupra deficitului major al personalului medical, în general şi al medicilor în special.
Cartel ALFA solicită ca proiectul de lege a Sănătăţii să fie dezbătut public minimum patru luni Preşedintele CNS 'Cartel ALFA', Bogdan Hossu, a trimis vineri o scrisoare deschisă preşedintelui României, Traian Băsescu, şi premierului Emil Boc în care solicită ca proiectul de lege a Sănătăţii să fie pus în dezbatere publică timp de cel puţin patru luni de zile, pentru ca societatea civilă şi partenerii...
CMR atrage atenţia asupra crizei majore din sistem Colegiul Medicilor din România (CMR) i-a adresat scrisoare deschisă primului-ministru Emil Boc prin care atrage atenţia asupra crizei majore din sistemul de sănătate, în ceea ce priveşte deficitul major al personalului medical, în general, şi al medicilor, în special.