Cele mai citite
 


Dâmboviţa: În scandalul legat de spitalul judeţean, consilierii USL acuză managementul unităţii medicale
vineri, 4 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consilierii judeţeni ai PSD şi PNL Dâmboviţa acuză managementul Spitalului Judeţean Târgovişte şi susţin că neplanificarea corespunzătoare a lucrărilor a dus la situaţia actuală, de blocare temporară a reabilitării, se arată într-un comunicat de presă semnat de reprezentanţii USL din Consiliul Judeţean Dâmboviţa, remis joi.
Consilierii judeţeni ai Opoziţiei răspund acuzelor aduse de conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi spun că sunt de acord cu contractarea unui împrumut, însă nu de 26,4 milioane de lei cum propune preşedintele consiliului, Florin Popescu, ci de 10,7 milioane de lei.
''Pe baza informaţiilor publice de care au dispus, grupurile consilierilor judeţeni ai PSD şi PNL au elaborat propriul proiect de hotărâre privind accesarea unui împrumut rambursabil extern, în valoare de 10,7 lei, pentru a asigura cheltuielile neeligibile, inclusiv TVA aferentă acestora, contribuţia proprie în cadrul proiectelor propuse la finanţare şi o cotă de 20% din TVA aferentă cheltuielilor eligibile'', se arată în comunicatul de presă.
Propunerea, susţin reprezentanţii Opoziţiei, are în vedere menţinerea unui grad de îndatorare a consiliului judeţean în limite rezonabile, ''care să permită şi viitoarelor administraţii să dispună de resursele necesare satisfacerii intereselor locuitorilor judeţului Dâmboviţa''.
Consilierii judeţeni ai PSD şi PNL răspund acuzelor aduse, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Bucureşti de preşedintele CJ Dâmboviţa, Florin Popescu.
''Situaţia din Spitalul Judeţean la care face referire preşedintele consiliului judeţean este rezultatul prostului management din partea conducerii spitalului, neplanificării corespunzătoare a lucrărilor, fără nicio legătură cu împrumutul solicitat. Contractarea acestui împrumut necesită o perioadă de cel puţin 6 luni de zile, în cadrul căreia trebuie lansate ofertele de participare la licitaţie, obţinerea aprobărilor legale, adjudecarea licitaţiei, etc. Ca atare, condiţiile asigurate bolnavilor nu se vor schimba în următoarele 3 luni'', se mai arată în comunicatul semnat de liderii consilierilor PSD şi PNL din consiliul judeţean.
Mai mult, în documentul amintit se face referire la gestionarea incorectă a unor fonduri publice de către managementul spitalului ''unii membrii ai conducerii aflându-se în vădite conflicte de interese, căpuşând prin firme proprii fondurile publice alocate''.
Semnatarii comunicatului spun că aceste aspecte vor fi sesizate Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Agenţiei Naţionale de Integritate.
Scandalul legat de Spitalul Judeţean Târgovişte a început când conducerea consiliului judeţean a vrut să acceseze un împrumut de 26,4 milioane de euro pentru co-finanţarea mai multor lucrări cu finanţare europeană, printre care şi reabilitarea unităţii medicale din Târgovişte.
Consilierii judeţeni PSD şi PNL nu sunt de acord cu acest împrumut, susţinând că gradul de îndatorare ar fi prea mare.
Preşedintele CJ Dâmboviţa, Florin Popescu, este membru PDL, iar din cele 34 de mandate de consilier judeţean, PDL are 16, PSD 14 şi PNL patru. AGERPRES/(AS-Cornelia Dumitru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: Corecţii financiare şi lucrări întârziate la Spitalul Judeţean Târgovişte Lucrările de reabilitare şi modernizare a Spitalul Judeţean din Târgovişte sunt întârziate cu circa şapte luni, iar proiectul cu fonduri europene de 83 de milioane de lei a suferit corecţii financiare de 25%, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian...
Dâmboviţa: Spitalul Judeţean Târgovişte va fi reorganizat şi vor fi investiţi 22 milioane euro Spitalul Judeţean Târgovişte va fi reorganizat, vor mai fi angajaţi medici şi vor fi făcute investiţii de circa 22 de milioane de euro, fonduri asigurate printr-un proiect de 20 de milioane de euro cu finanţare europeană iar restul, din bugetul Consiliului Judeţean Dâmboviţa.
Dâmboviţa: Spitalul Judeţean Târgovişte a fost reabilitat cu fonduri europene Spitalul Judeţean Târgovişte a fost reabilitat printr-un proiect cu fonduri europene de 83 de milioane de lei, la inaugurarea de marţi fiind prezent premierul Victor Ponta.
Dâmboviţa: Lucrările din fonduri europene de la Spitalul Judeţean Târgovişte, întârziate cu câteva luni Lucrările de reabilitare şi modernizare a Spitalul Judeţean din Târgovişte sunt întârziate cu mai bine de cinci luni din cauza unor lucrări neprevăzute a căror valoare este de ordinul milioanelor de lei, a declarat, vineri, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.
Dâmboviţa: CJ are pregătite proiecte cu fonduri UE în valoare totală de 200 de milioane de euro Consiliul Judeţean (CJ) Dâmboviţa are pregătite proiecte de atragere de fonduri europene în valoare însumată de circa 200 de milioane de euro, iar autorităţile spun că aşteaptă ghidurile de finanţare pentru a definitiva şi depune documentaţiile acestor proiecte.
Dâmboviţa: Spitalul Judeţean Târgovişte va fi dotat cu un aparat RMN Spitalul Judeţean Târgovişte va fi dotat cu aparatură medicală, printre care un aparat RMN şi un tomograf, iar cinci săli de operaţii vor fi amenajate la standarde europene, banii fiind asiguraţi printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de circa 20 de milioane de euro.