Cele mai citite
 


Exerciţiu de simulare a unui accident aviatic pe Aeroportul Henri Coandă
vineri, 4 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a organizat, joi, exerciţiul Gestionarea situaţiilor de urgenţă determinate de producerea unei explozii la o aeronavă de pasageri în timpul desfăşurării operaţiunilor de decolare de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (AIHCB).
Potrivit Companiei Aeroporturi Bucureşti, acest tip de exerciţiu de simulare a capacităţii de intervenţie în cazul producerii unui accident aviatic se organizează o dată la doi ani de către Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.
Acţiunea s-a desfăşurat în cooperare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Codrii Vlăsiei' al Judeţului Ilfov şi a fost un succes din punct de vedere al colaborării între instituţiile participante şi al coordonării măsurilor de intervenţie specifice unui potenţial accident aviatic.
La aplicaţie au participat şi reprezentanţi ai ISU Bucureşti, SMURD Bucureşti, Inspectoratului de Poliţie Ilfov, Inspectoratului de Jandarmi Ilfov, Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, ai Serviciului Poliţie Transporturi Aeriene, Centrul de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei AIHCB, Direcţiei Generale de Prevenire şi Combatere Terorism, Romatsa DSNAB, Compania Tarom, Globe Ground Romania SRL, Menzies Aviation Romania.
Exerciţul organizat de CNAB a urmărit, printre altele, verificarea capacităţii organizatorice şi a modului de cooperare dintre forţele participante, în vederea protejării şi salvării de vieţi omeneşti şi bunuri materiale, precum şi a înlăturării efectelor provocate asupra mediului.
Aplicaţia tactică nu a afectat traficul de pasageri, acesta derulându-se în condiţii normale.AGERPRES/(AS-Mario Creţu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Simulare pe Otopeni: Patru decedaţi şi 16 răniţi, în urma unui accident aviatic Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Codrii Vlăsiei" al judeţului Ilfov au organizat, miercuri, pe Aeroportul Otopeni, un exerciţiu de intervenţie în cazul unui accident aviatic simulat al unei aeronave de pasageri.
Olt: ISU a organizat primul exerciţiu în caz de accident naval pe Dunăre Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt a desfăşurat miercuri, în premieră, un exerciţiu în caz de accident naval cu victime multiple pe Dunăre, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Dan Nedeloiu.
ISU Mureş: A fost pus în aplicare planul roşu de intervenţie stabilit pentru judeţul Bistriţa-Năsăud Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Horea' al judeţului Mureş a anunţat, miercuri, că, în urma accidentului feroviar petrecut între localităţile Gledin şi Râpa de Jos, la km 33+200m, din cauza amplorii evenimentului şi a numărului mare de victime, a fost pus în aplicare planul roşu de intervenţie...
Simulare a unui accident aerian pe Aeroportul Băneasa Prefectura Municipiului Bucureşti şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dealul Spirii" au organizat miercuri o simulare a unui accident aviatic pe Aeroportul Băneasa, potrivit informaţiilor remise Agerpres de reprezentanţii aeroportului.
ISU Bucureşti a primit o autospecială care poate interveni în orice colţ al Capitalei, în timp redus Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti a primit marţi, prin Fundaţia SMURD, o autospecială nouă, cu un gabarit mult mai mic decât cel al maşinilor aflate deja în dotare, dar care poate duce la îndeplinire orice fel de misiune, acest prototip fiind util pentru că poate pătrunde pe străduţe...
Bacău: Intervenţie în caz de urgenţă, simulată într-un exerciţiu integrat pe Aeroportul "George Enescu" Intervenţia într-un accident aviatic a fost simulată miercuri în cadrul unui exerciţiu integrat desfăşurat pe Aeroportul Internaţional 'George Enescu' din Bacău, cu participarea Serviciilor private pentru situaţii de urgenţă ale Regiei Autonome Aeroportul Bacău şi firmei SC Aerostar SA, pompierii militari...