Cele mai citite
 


Galaţi: Peste 170 de avocaţi şi notari au restanţe de peste 600.000 lei la plata asigurărilor de sănătate
vineri, 4 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, Olimpia Buzia, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că 165 de avocaţi şi 14 notari aveau la data de 30 septembrie, datorii de peste 600.000 lei la plata contribuţiilor către fondul asigurărilor de sănătate de stat.
Potrivit acesteia, cei 165 de avocaţi au de plătit în total peste 560.000 lei, numai unul dintre ei având o datorie de aproximativ 46.000. 
"Suma totală pe care aceştia o datorau, la data de 30 septembrie, incluzând majorări şi penalităţi, se ridică la 560.555 lei. Cea mai mare datorie a acumulat-o un avocat care are de plătit 45.934 lei: 18.924 lei datoria de bază, 24.163 lei majorări şi 28.319 lei penalităţi", a spus Buzia.
Cei 14 notari datornici au de plătit la asigurările de sănătate peste 62.000 lei dintre care peste 45.000 lei îi are de plătit doar unul dintre aceştia.
"La finele lunii septembrie, 14 notari publici aveau de plătit asigurări de sănătate în valoare de 62.013 lei. Cea mai mare parte din sumă este datoria unui singur notar: 45.225 lei. Datoria de bază a acestuia este de 30.832 lei, la care se adaugă majorări şi penalităţi', a afirmat Olimpia Buzia.
Ea a mai spus că s-a ajuns la asemenea datorii pentru că CJAS le trimite avocaţilor şi notarilor notificări, dar că aceştia nu şi le ridică de la poştă şi susţin că nu le-au primit. Buzia a mai afirmat că afişarea datornicilor online sau pe avizierul instituţiei nu reprezintă soluţii viabile, pentru că instanţa nu ia în considerare aceste forme de notificare.
Preşedintele CJAS Galaţi a refuzat să facă publice numele avocaţilor şi notarilor datornici. AGERPRES/(AS-Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Ordonanţă care împuţinează banii CJAS Galaţi, 25 feb /Agerpres/ - Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, Olimpia Buzia, a declarat, vineri, pentru AGERPRES că prin aplicarea noii ordonanţe de Guvern privind returnarea în plan local a 60% din valoarea totală a încasărilor de sănătate, CJAS Galaţi va dispune de...
Galaţi: Zeci de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 46 de furnizori de servicii medicale în primul semestru al anului, au anunţat, joi, reprezentanţii Biroului de control al instituţiei.
Preşedintele CJAS Galaţi: Întâi trebuie modificată Legea Sănătăţii, apoi se poate da ordinul de desfiinţare a CJAS-urilor Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, Elena Vrabie, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că desfiinţarea caselor judeţene şi a direcţiilor de sănătate publică (DSP) se poate face doar după ce se modifică Legea Sănătăţii.
Galaţi: 200 de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de CJAS de la începutul anului Galaţi, 27 oct/Agerpres/- Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate(CJAS) Galaţi au aplicat de la începutul anului sancţiuni unui număr de 200 de furnizori de servicii medicale, se arată într-un raport prezentat marţi de preşedintele instituţiei, Mihaela Oana Docan, în şedinţa Comisiei de Dialog...
Galaţi: Circa 144 milioane lei de la CJAS pentru funcţionarea unităţilor sanitare timp de două luni Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi a primit 143,9 milioane lei cu care finanţează sistemul de sănătate gălăţean până la începutul lunii iunie, când este programată încheierea contractului-cadru pe anul în curs, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele instituţiei, Olimpia...
Galaţi: Întârzieri în plata facturilor către farmacii Galaţi, 22 feb /Agerpres/ - Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, Olimpia Buzia, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că instituţia este în urmă cu plăţile pentru medicamentele compensate pe care trebuie să le efectueze către farmaciile din oraş şi judeţ.