Cele mai citite
 


Membrii organizaţiei pensionarilor PSD Vrancea, nemulţumiţi de reforma din sănătate
vineri, 4 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Membrii organizaţiei pensionarilor PSD Vrancea vor protesta la Bucureşti, pe 22 noiembrie, nemulţumiţi de reforma din sănătate.
Reprezentanţii organizaţiei au criticat joi, într-o conferinţă de presă, reforma din sănătate realizată de actuala guvernare.
''Ministerul Sănătăţii a anunţat că va alcătui o listă negativă cu medicamente şi analize, care nu va mai fi gratuită pentru bolnavi. În plus, de la anul, vor să facă un pachet minimal de servicii, care va limita accesul la sănătate. În Vrancea sunt peste 70.00 de bătrâni care vor fi nevoiţi să suporte un plus de plăţi, în afara taxelor şi impozitelor pe care le-au plătit de-a lungul vieţii'', a afirmat Petrică Butuc, reprezentant al organizaţiei pensionarilor PSD.
La rândul său, preşedintele Asociaţiei Pensionarilor din Vrancea, Vasile Vâlcu, a declarat că actuala putere vrea doar să distrugă sistemul de sănătate.
''Starea sănătăţii din Vrancea este precară. Din cele opt spitale au rămas doar trei, două fiind cu semnul întrebării. (...) Ei vin cu legi împotriva noastră. La spitale trebuie să te duci cu programare, că dacă nu ai aşa ceva, trebuie să plăteşti. Plus că trebuie să aduci de acasă de toate, medicamente, pansamente. Mori cu zile în spital. Medicii sunt prost plătiţi. Este o bătaie de joc'', a spus Vasile Vâlcu. AGERPRES/(AS - Valentin Moisa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mircea Duşa (PSD) dezaprobă modul de comasare şi desfiinţare a spitalelor elaborat de Ministerul Sănătăţii Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Mircea Duşa, a declarat presei, sâmbătă, la Târgu Mureş, că nimeni nu contestă faptul că este nevoie de o reformă în sănătate, însă a adăugat că ''este aberant'' modul de comasare şi desfiinţare a spitalelor elaborat de Ministerul Sănătăţii.
Eugen Nicolăescu: Pachetul de legi privind reforma în sănătate pus în dezbatere publică este perfectibil Pachetul de legi privind reforma în sistemul de sănătate românesc şi pachetul privind serviciile medicale de bază puse marţi seară în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii (MS) sunt perfectibile, a declarat într-o conferinţă de presă ministrul Eugen Nicolăescu.
Vrancea: Marian Oprişan solicită demisia ministrului Cseke Attila Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan (PSD) a solicitat, joi, demisia ministrului sănătăţii, Cseke Attila, ca reacţie a declaraţiilor acestuia conform cărora administraţiile judeţene din Dolj şi Vrancea nu au alocat fonduri spitalelor.
Bănicioiu: Pacienţii Institutului Oncologic Bucureşti aşteptau trei-patru luni la Radioterapie ministerul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că "cea mai mare neregulă" descoperită la Institutul oncologic Fundeni a fost faptul că pacienţii erau nevoiţi să aştepte şi patru luni pentru un tratament la Radioterapie.
Marian Oprişan (PSD): După alegeri vom redeschide unităţile spitaliceşti Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan (PSD), a declarat, joi, că nu este de acord cu modalitatea în care Ministerul Sănătăţii a înţeles să comaseze sau să desfiinţeze spitalele din România.
Nicolae Bănicioiu (PSD): Reforma sistemului de sănătate publică se face cu banii cetăţenilor Deputatul PSD, Nicoae Bănicioiu, critică reforma sistemului de sănătate publică şi atrage atenţia că prin introducerea sistemului de coplată Guvernul descurajează comportamentul raţional şi responsabil menit să păstreze starea de sănătate a cetăţenilor.