Cele mai citite
 


MS: Pe teritoriul României nu au fost confirmate cazuri de gripă
vineri, 4 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conform raportului transmis de Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile către Ministerul Sănătăţii, în săptămâna 24-30 octombrie 2011, s-au prezentat la medic 94.111 de persoane cu infecţii respiratorii acute, numărul lor fiind comparabil cu cel înregistrat în săptămâna precedentă, informează Ministerul Sănătăţii (MS) într-un comunicat de presă.
Peste 16.000 dintre aceştia au fost înregistraţi cu pneumonii, iar 78.000 cu viroze respiratorii. Pe teritoriul României nu s-au înregistrat cazuri de gripă confirmate de laborator.
În România activitatea virozelor respiratorii este de intensitate joasă, fără răspândire geografică, fără tendinţă de creştere semnificativă, fără probe pozitive pentru virusurile gripale.
Numărul cazurilor compatibile clinic cu gripa înregistrate la nivel naţional a fost mai mic comparativ cu cel înregistrat în săptămâna precedentă (80 faţă de 100).
Doar în judeţele Harghita, Covasna, Ialomiţa, Buzău şi Sibiu incidenţa infecţiilor respiratorii a depăşit semnificativ incidenţa medie calculată.
Ministerul Sănătăţii derulează şi anul acesta Campania de vaccinare gratuită antigripală, urmând să achiziţioneze 1 milion de doze de vaccin gripal pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire în cadrul campaniei de vaccinare gratuită antigripală din sezonul 2011-2012.
Campania de vaccinare se derulează în două etape. În prima etapă, direcţiile de sănătate publică au achiziţionat 256.281 de doze de vaccin gripal cu care s-a început imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, cu prioritate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, conform recomandărilor OMS şi Centrului European de Control al Bolilor (ECDC).
Restul de aproximativ 730.000 de doze de vaccin gripal vor fi achiziţionate de Ministerul Sănătăţii prin licitaţie publică, urmând ca acestea să fie distribuite în teritoriu după 15 noiembrie, pentru continuarea campaniei.
Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor.
Măsurile de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi în special prin gripă.
Respectarea unui regim de viaţă sănătos - alimentaţie bogată în proteine, legume şi fructe, odihnă şi mişcare (mers pe jos, cu bicicleta, patinaj, sporturi diverse) este esenţial pentru menţinerea unui corp sănătos.
De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cronice cardiace şi respiratorii, este bine să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS a suplimentat numărul dozelor de vaccin gripal Ministerul Sănătăţii a suplimentat cu încă 143.000 numărul dozelor de vaccin gripal pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi, în special, prin gripă, în perioadele reci şi cu fluctuaţii de temperatură.
Comunicat de presă - Ministerul Sănătăţii Ministerul Sănătăţii a suplimentat numărul dozelor de vaccin gripal pentru sezonul 2015- 2016
Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să respecte regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal, pentru evitarea îmbolnăvirilor.
Ministerul Sănătăţii va achiziţiona un milion de doze de vaccin gripal Ministerul Sănătăţii va achiziţiona un milion de doze de vaccin gripal pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită antigripală din sezonul 2011-2012, informează instituţia printr-un comunicat de presă remis miercuri.
MS: 500.000 de doze de vaccin antigripal în sezonul 2015-2016; aproximativ 80.000 de persoane vaccinate de la demararea campaniei Aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate în primele două săptămâni de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, informează un comunicat al MS transmis joi AGERPRES.
Recomandări ale MS pentru evitarea îmbolnăvirilor în perioada cu fluctuaţii frecvente de temperatură Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal, pentru evitarea îmbolnăvirilor.