Cele mai citite
 


Vâlcea: Campanie împotriva magazinelor care comercializează halucinogene
vineri, 4 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Centrul Antidrog din municipiul Râmnicu Vâlcea a trimis mai multe sesizări Ministerului Sănătăţii privind regimul de funcţionare a unor magazine care comercializează plante halucinogene, a declarat joi, pentru AGERPRES, Georgiana Ţârcomnicu, purtătoarea de cuvânt a centrului.
'În Râmnicu Vâlcea sunt două astfel de magazine, unul în Ostroveni, altul în centru, care, sub denumiri naturiste, comercializează la limita legii plante cu efecte halucinogene. Noi dorim închiderea acestora, pentru că în fond sunt droguri. Deşi nu se află pe lista internaţională de plante interzise, ele produc efecte negative sănătăţii celor care le consumă' - a spus Ţârcomnicu.
Ea a adăugat că aceşti comercianţi afirmă că produsele lor sunt dedicate exclusiv colecţionarilor etno-botanici.
'O minciună crasă, pentru că atunci când le vând, le oferă şi pipă şi instrucţiuni de consum. Nouă însă ne declară că sunt doar plante de colecţie. Şi avem informaţii că în aceste două magazine se vând pe sub masă şi droguri interzise. La Spitalul Judeţean din Vâlcea avem cazuri de copii şi adulţi internaţi pentru că s-au intoxicat cu aceste plante' - a susţinut purtătoarea de cuvânt a Centrului Antidrog.
Dr. Georgiana Ţârcomnicu a menţionat că pe site-ul Ministerului Sănătăţii există un proiect de lege propus pentru dezbatere publică privind interzicerea importului şi vânzării acestor plante cu efecte halucinogene.
'Hiba este că acolo nu se specifică pedepse pentru cei care sunt prinşi că ar încălca această lege', a afirmat Ţârcomnicu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii de familie vâlceni au adresat un memoriu Ministerului Sănătăţii, acuzând subfinanţarea din sistem Râmnicu Vâlcea, 18 feb /Agerpres/ - Asociaţia Profesională a Medicilor de Familie (APMF) din Vâlcea a înaintat Ministerului Sănătăţii un memoriu cu privire la 'subfinanţarea cronică' din sistem, a declarat, vineri, preşedintele asociaţiei, dr. Cristiana Bărăgănescu.
Vâlcea: Protocol de colaborare anti-drog Râmnicu Vâlcea, 16 nov /Agerpres/ - Un protocol de colaborare anti-drog a fost semnat, marţi, la sediul Prefecturii între mai multe instituţii ale statului - ISJ, IPJ, Primăria Râmnicu Vâlcea, Centrul Antidrog - a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al prefectului, Carmen Constantinesu.
Vâlcea: Protocol de colaborare anti-drog Râmnicu Vâlcea, 16 nov /Agerpres/ - Un protocol de colaborare anti-drog a fost semnat, marţi, la sediul Prefecturii între mai multe instituţii ale statului - ISJ, IPJ, Primăria Râmnicu Vâlcea, Centrul Antidrog - a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al prefectului, Carmen Constantinesu.
Preşedintele CJ Vâlcea: Spitalul Judeţean de Urgenţă va avea un compartiment de reumatologie Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea va avea un compartiment de reumatologie, solicitarea în acest sens a Consiliului Judeţean primind aprobarea din partea Ministerului Sănătăţii, a declarat luni pentru AGERPRES preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea.
Raed Arafat: Intenţia MS este ca achiziţiile să se desfăşoare într-o transparenţă totală Intenţia Ministerului Sănătăţii (MS) este ca achiziţiile centralizate să se desfăşoare într-o transparenţă totală, scopul este să se aducă sume suplimentare în sistem pentru pacienţi, iar economiile realizate să fie utilizate pentru aceştia, a declarat, luni, secretarul de stat în MS Raed Arafat, într-un...
Vâlcea: Autorităţile locale din Bălceşti nu vor transformarea spitalului în cămin de bătrâni Râmnicu Vâlcea, 29 mar /Agerpres/ - Autorităţile locale din oraşul Bălceşti sunt decise să nu acceseze fondurile pentru căminele de bătrâni şi îşi menţin decizia de a contesta reprofilarea spitalului din localitate într-un centru pentru vârstnici.