Cele mai citite
 


Prahova: Încă două autospeciale noi în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă
vineri, 4 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova a primit, joi, două noi autospeciale de intervenţie de mici dimensiuni, acestea fiind achiziţionate prin intermediul proiectului 'Achiziţie echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în Regiunea Sud Muntenia'.
Potrivit căpitanului din cadrul ISU Mihai Divoiu, cele două autospeciale vor fi repartizate către Detaşamentul de pompieri de la Sinaia şi Detaşamentul 1 Ploieşti, acestea putând fi folosite pentru stingerea incendiilor, dar şi în acţiuni de descarcerare grea şi acordare de prim ajutor.
Reprezentantul ISU a explicat că acestea sunt ideale pentru acţiuni în oraş, acolo unde traficul este aglomerat, intervenţiile fiind uşurate ca urmare a dimensiunilor mici ale autospecialelor.
De asemenea, ISU Prahova a mai primit, în luna septembrie, în cadrul aceluiaşi program, trei autospeciale noi de lucru cu apă şi spumă de capacitate mare.
Implementarea proiectului la nivelul judeţului Prahova mai presupune achiziţionarea unei autospeciale pentru descarcerări grele, a trei ambulanţe de tip B2 şi a unei autospeciale pentru intervenţie la accidente colective.
Valoarea totală a proiectului, care este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi este implementat în şapte judeţe (Prahova, Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa şi Teleorman) este de 52 de milioane de lei, dintre care 42 de milioane reprezintă valoare eligibilă. Contribuţia proprie a Prahovei este de aproximativ două milioane de lei.
Obiectivele demersului de achiziţionare de echipamente specifice intervenţiilor în situaţii de urgenţă sunt reprezentate de creşterea calităţii serviciilor pentru siguranţa publică în cazuri de urgenţă şi dezastre majore, reducerea timpului de intervenţie pentru acordarea primului ajutor calificat, dar şi întărirea colaborării dintre judeţele Regiunii Sud Muntenia în acest sens. AGERPRES/(AS - Anamaria Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ialomiţa: Autospeciale noi la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, de capacitate mică (2.000 l), au fost aduse, miercuri, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ialomiţa, iar până la sfârşitul acestui an urmează să mai sosească alte patru autovehicule, dintre care trei de capacitate medie (5.000 l) şi o autospecială...
Caraş-Severin: Noi dotări pentru ISU Semenic, cu finanţare europeană Autospecialele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Semenic' al judeţului Caras-Severin vor interveni mai rapid în caz de incendii, inundaţii sau accidente cu persoane încarcerate, după ce, în parcul auto al unităţii, au ajuns nouă maşini de ultimă generaţie, achiziţionate prin Programul Operaţional...
25 de autospeciale au fost predate Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti şi Ilfov Un număr de 25 de autospeciale au fost predate Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti şi Ilfov, cu contracte de comodat pe cinci ani, prin proiectul "Dezvoltarea şi dotarea serviciilor profesioniste pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în regiunea Bucureşti-Ilfov" din cadrul...
Teleorman: Bani europeni pentru achiziţionarea de echipamente în sistemul de intervenţie la situaţii urgente Echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă au fost achiziţionate în Regiunea Sud-Muntenia printr-un proiect finanţat de UE, valoarea totală fiind de peste 52 de milioane de lei...
Călăraşi: Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din Regiunea Sud Muntenia, dotate cu echipamente noi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară 'Situaţii de Urgenţă Sud Muntenia', din care face parte şi judeţul Călăraşi, a obţinut finanţare pentru implementarea unui proiect privind îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie.
Alba: ISU va fi dotat cu noi echipamente pentru îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă Patru autospeciale de teren pentru lucrul cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe de prim ajutor (tip B2) vor intra în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea' Alba, printr-un proiect realizat de Asociaţia...