Cele mai citite
 


Toyota a prezentat roboţi destinaţi pacienţilor imobilizaţi
vineri, 4 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Compania niponă Toyota a prezentat miercuri patru roboţi destinaţi ajutorării persoanelor paralizate sau bătrânilor care au dificultăţi de a se deplasa, roboţi ce ar putea fi lansaţi pe piaţă din 2013, conform site-ului LiveScience.com.
Aceşti roboţi sunt dotaţi cu senzori ce detectează poziţia corpului pacientului dar şi care este puterea de care acesta dispune.

Primul dintre roboţi - Independent Walk Assist - este o brăţară computerizată ce se ataşează la un picior paralizat şi ajută articulaţia genunchiului să se flexeze atunci când pacientul încearcă să meargă. Această brăţară poate susţine greutatea pacientului şi se ajustează automat pe măsură ce pacientul devine mai puternic.

Cel de-al doilea robot foloseşte o tehnologie similară şi este destinat persoanelor care au suferit accidente grave şi care sunt nevoite să înveţe din nou să meargă. Robotul Walk Training Assist detectează mişcarea de la nivelul şoldurilor printr-o serie de senzori localizaţi pe picior, ajutându-l pe pacient să-şi redobândească modul natural de a se deplasa.

Robotul denumit Balance Training Assist este destinat, aşa cum o spune şi numele, persoanelor care au probleme de echilibru atunci când trebuie să stea în picioare. Pacienţii stau pe acest dispozitiv dotat cu două roţi şi se joacă la o serie de jocuri video concepute pentru a le întări musculatura.

Cel de-al patrulea şi cel mai avansat robot, Patient Transfer Assist, are rolul de a ajuta la transportarea pacienţilor dintr-o parte în alta de către asistenţi medicali sau alte persoane care îi au în grijă. Apelând la o combinaţie între braţe hidraulice şi o platformă mobilă, acest robot îi ajută pe infirmieri spre exemplu, să-i transporte cu uşurinţă pe pacienţii care nu se pot mişca din pat.

Aceşti rooţi au fost realizaţi de Toyota în colaborare cu Spitalul Universitar Fujita.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nouă tehnologie care transformă gândurile în mişcare pentru paraplegici O nouă tehnologie care permite realizarea unei legături între creier şi un computer, transformând gândurile în mişcare, i-a permis unui tânăr din California care are picioarele paralizate în urma unui accident în care i-a fost secţionată măduva spinării, să meargă din nou, conform unui material publicat...
TOP TEHNOLOGIE Principalele titluri din domeniu în luna octombrie Inovaţia tehnologică este un proces continuu, care funcţionează ca un motor al societăţii umane. An de an, sunt prezentate noi şi noi descoperiri şi inovaţii tehnologice, unele de pionierat în domenii noi, altele menite să perfecţioneze şi să eficientizeze activitatea în domenii existente. Prezentăm...
Jocuri video: Tot mai mulţi copii suferă de dureri de mâini, mai exact la degetele mari Tot mai mulţi copii merg la medic cu dureri de mâini, mai exact la degetele mari, semnalează cotidianul spaniol ABC. Motivul este că petrec prea mult timp cu jocuri video, console, la care trebuie să-şi folosească în mod repetat degetele mari pentru a apăsa şi a acţiona butoanele de comandă, spune José...
INTERVIU/Petrescu (Poşta Română): Dacă nu aveam ghiulele de picior, indicatorii economici arătau mult mai bine Poşta Română va contracta în cel mult două luni un credit de 46,1 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru realizarea unor investiţii în platformele IT&C, care au o vechime de peste 10 ani, dar şi într-un centru de sortare automatizat la Otopeni, a declarat...
Nintendo mizează pe e-sănătate cu un aparat ce măsoară calitatea somnului Gigantul japonez al jocurilor video Nintendo a anunţat joi dezvoltarea unui dispozitiv de monitorizare şi îmbunătăţire a calităţii somnului, ultima miză a companiei pentru a intra în sectorul "eHealth", informează EFE.
Zeci de asistenţi medicali din Maramureş au plecat să muncească în străinătate Peste 60 de asistenţi medicali din Maramureş şi-au găsit de la începutul acestui an un loc de muncă temporar în Marea Britanie, potrivit reprezentanţilor Ordinului Asistenţilor Medicali.