Cele mai citite
 


Tulcea: A crescut numărul copiilor abandonaţi în maternităţi
vineri, 4 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Săptămânal, doi sau trei bebeluşi sunt abandonaţi în Maternitatea din oraşul Tulcea, creşterea nou-născuţilor părăsiţi fiind o problemă pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului care se confruntă, în acelaşi timp, cu o scădere a numărului asistenţilor maternali.
"Dacă până în primăvara acestui an aveam un copil la un asistent maternal, aşa cum este şi normal să se întâmple, în ultima perioadă am fost forţaţi să le dăm unor asistenţi maternali chiar şi doi sau trei copii, din cauză că din cei 260 de asistenţi maternali pe care-i aveam ne-au mai rămas 235", a declarat, joi, pentru AGERPRES, şeful DGASPC Tulcea, Dumitra Bădulescu.
Ea a susţinut că unii asistenţi maternali au renunţat la locurile de muncă pentru a pleca în străinătate să muncească, iar alţii s-au pensionat.
"În 2011, comparativ cu anul trecut, a crescut numărul abandonurilor în maternităţi. Noi am organizat în această vară cursuri de formare profesională pentru asistenţii maternali şi atestarea acestora, astfel încât să-i putem angaja pentru preluarea copiilor din maternităţi", a explicat Bădulescu.
Potrivit sursei citate, numărul copiilor abandonaţi în maternităţi care se află în momentul de faţă la asistenţi maternali este de 290. AGERPRES/(A - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cursuri de formare în profesia de asistent maternal Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 organizează, în perioada 22 mai - 14 iunie, cursuri de formare iniţială pentru persoanele care doresc să devină asistent maternal profesionist, informează un comunicat de presă al autorităţii locale emis miercuri.
Vaslui: Peste 500 de asistenţi maternali nu au justificat banii primiţi Peste 500 de asistenţi maternali profesionişti din judeţul Vaslui nu au depus, la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, bonurile justificative pentru sumele primite.
Maramureş: Bebeluşul dat unei familii doar cu procură din partea părinţilor, recuperat prin instanţă Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Maramureş a făcut toate demersurile legale pentru ca un bebeluş luat din maternitatea oraşului Borşa doar în baza unui act notarial să fie scos din familia în care se află acum.
Teleorman: Posturile de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, suplimentate Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman va avea în 2013 un număr de 667 de posturi, cu 12 mai multe decât în anul precedent, în urma unei hotărâri a Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman, instituţia publică în subordinea căreia se află.
Olt:Anchetă a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului în cazul "micului Hercule" Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt s-a autosesizat şi a început o anchetă în cazul copilului în vârstă de 8 ani, din comuna Icoana, cunoscut drept "micul Hercule" datorită performanţelor sale sportive, pentru a stabili dacă minorul a fost afectat de antrenamentele...
Vaslui: Anchete ale DGASPC în cazul unor adolescenţi găsiţi în comă alcoolică Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a demarat, luni, anchete în cazul a doi adolescenţi care au ajuns zilele trecute la spital după ce au consumat băuturi alcoolice.