Cele mai citite
 


Şeful CJ Dâmboviţa îi acuză pe consilierii PSD şi PNL că blochează mai multe proiecte
vineri, 4 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consilierii judeţeni PSD şi PNL din judeţul Dâmboviţa sunt acuzaţi de preşedintele CJ, Florin Popescu, că refuză votarea unui împrumut necesar pentru cofinanţarea mai multor proiecte, inclusiv reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.
''Programul de reabilitare a spitalului a fost accesat în 2010, iar firma care a câştigat licitaţia administrează mai multe spitale din străinătate, inclusiv AKH din Viena. Am pornit execuţia şi ni se blochează la Consiliul Judeţean un împrumut necesar pentru cofinanţare'', a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Bucureşti, preşedintele CJ Dâmboviţa.
El a adăugat că spitalul şi-a restrâns activitatea din cauză că se lucrează la reabilitarea clădirii principale şi este nevoie de asigurarea unei finanţări coerente.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte primeşte, anual, circa 100.000 de pacienţi.
''Din cauză că lucrările sunt în desfăşurare, sunt utilaje care fac zgomot, este practic şantier în lucru şi ne-am restrâns activitatea. De aceea trebuie să facem tot posibilul pentru ca lucrările să nu se lungească şi să se realizeze cât mai repede. Există un disconfort atât pentru pacienţi, cât şi pentru medici. Am negociat cu cei care lucrează ca toate secţiile să funcţioneze'', a precizat, la rândul său, managerul spitalului, Lavinia Ionescu.
Conducerea CJ Dâmboviţa susţine că reprezentanţii opoziţiei pun în pericol vieţile dâmboviţenilor, blocând proiectul finanţat din fonduri europene pentru modernizarea spitalului judeţean.
În conferinţa de presă de joi a fost prezentată şi o ''listă a ruşinii" cu numele consilierilor judeţeni PSD şi PNL, la care au fost adăugate cele ale preşedinţilor organizaţiilor judeţene ale celor două partide de opoziţie.
La conferinţa de presă a fost prezent şi Adrian Oprea, tatăl poliţistului târgoviştean aflat în comă de mai bine de un an, când a fost lovit în cap cu o sticlă de către un interlop.
Adrian Oprea a susţinut că este nevoie de un spital performant la Târgovişte. ''Aş vrea să le mulţumesc celor care vor să se implice în reabilitarea spitalului, mai ales acum când vedem că sunt spitale care se desfiinţează. Dacă nu era spitalul din Târgovişte nu aveam unde să mă duc cu copilul meu. Dacă în România ar fi un spital cum se vrea să se facă la Târgovişte, nu ar mai fi nevoie să plecăm în Austria sau Turcia'', a precizat Oprea.
Valoarea proiectului de reabilitare a Spitalului Judeţean Târgovişte este de circa 19 milioane de euro.
Conducerea CJ vrea să acceseze un împrumut de 26,4 milioane de euro pentru cofinanţarea mai multor lucrări cu fonduri europene, printre care şi reabilitarea unităţii medicale din Târgovişte. Consilierii judeţeni PSD şi PNL nu sunt de acord cu acest împrumut, susţinând că gradul de îndatorare ar fi prea mare. AGERPRES/(A - Cornelia Dumitru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Consiliul Judeţean Dâmboviţa a alocat bani pentru modernizarea unor secţii ale Spitalului Judeţean Târgovişte, 25 feb /Agerpres/ - Consiliul Judeţean Dâmboviţa a alocat, vineri, în şedinţă ordinară, 5,6 milioane de lei pentru lucrări de reparaţii şi modernizări ale unor secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.
Dâmboviţa: Corecţii financiare şi lucrări întârziate la Spitalul Judeţean Târgovişte Lucrările de reabilitare şi modernizare a Spitalul Judeţean din Târgovişte sunt întârziate cu circa şapte luni, iar proiectul cu fonduri europene de 83 de milioane de lei a suferit corecţii financiare de 25%, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian...
ŞTIRILE SERII DIN JUDEŢE - 6 SEPTEMBRIE * Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş se pregăteşte să depună documentaţia la Agenţia Naţională de Transplant pentru autorizarea începerii transplantului hepatic, renal şi de pancreas şi că ar...
Dâmboviţa: Lucrările din fonduri europene de la Spitalul Judeţean Târgovişte, întârziate cu câteva luni Lucrările de reabilitare şi modernizare a Spitalul Judeţean din Târgovişte sunt întârziate cu mai bine de cinci luni din cauza unor lucrări neprevăzute a căror valoare este de ordinul milioanelor de lei, a declarat, vineri, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.
Alba: Zeci de milioane de lei investiţi de Consiliul Judeţean în modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Alba a investit în ultimii ani 30 de milioane de lei în reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, alte 10 milioane de lei fiind preconizate a fi alocate în acest an în reparaţii capitale, dotări independente şi noi construcţii, a precizat, marţi, într-o conferinţă...
Dâmboviţa: Compania de Apă amendată pentru problemele de potabilitate; prefectul cere demisia directorului Prefectul judeţului Dâmboviţa, Victor Sanda, a cerut miercuri, într-o conferinţă de presă, demisia directorului Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa, Dorin Staicu, după ce mai multe persoane din comuna Aninoasa au ajuns la spital din cauză că au băut apă infestată din sistemul public de alimentare.