Cele mai citite
 


Bacău: Adolescent ajuns în comă la Spitalul Judeţean de Urgenţă
sâmbătă, 5 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un adolescent de 16 ani din Bacău a ajuns în comă de gradul I la Spitalul Judeţean de Pediatrie din municipiu, după ce a 'fumat' substanţe psihoactive.
'Băiatul era în evidenţă ca un consumator de astfel de etnobotanice de doi ani', a declarat, joi, pentru AGERPRES dr. Elena Ţaga, şefa unităţii medicale băcăuane.
Potrivit acesteia, 'starea de sănătate a copilului s-a ameliorat după aplicarea tratamentelor specifice, dar complexitatea cazului, în special agresivitatea manifestată în comunicare şi comportament, a impus trimiterea copilului la Spitalul 'Sfânta Maria' din Iaşi'.
Pe parcursul ultimele două săptămâni, medicii băcăuani au avut de făcut faţă altor două cazuri grave de intoxicare cu aşa-zise etnobotanice. O adolescentă şi trei băieţi de vârste apropiate, din municipiul Bacău, au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Bacău după ce au fost găsiţi în stradă în stare de inconştienţă de un trecător, fiind necesară intevenţia unor echipaje de ambulanţă şi SMURD. Tot la urgenţele spitalului judeţean, mai ajunseseră, săptămâna trecută, alţi trei tineri cărora li se făcuse rău după ce au consumat, împreună, etnobotanice.
În municipiul Bacău mai sunt funcţionale, legal, cinci magazine care vând produse etnobotanice, dar, sub forme disimulate, 'magazinele de vise' sunt mai multe.
Activitatea unuia dintre acestea a fost suspendată joi ca urmare a faptului că poliţiştii au descoperit la un control peste 20 de pliculeţe cu substanţe din categoria aşa-ziselor etnobotanice.
Poliţiştii locali spun ca sunt cu mâinile legate, atât timp cât 'legea are scăpări' care le permit celor care deţin astfel de afaceri să rămână pe piaţă, comercializând etnobotanice 'mascate sub diferite şi mereu noi forme de prezentare'.
'De la începutul acestui an, noi am efectuat 37 de acţiuni pe această linie, am aplicat 31 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 236.000 de lei şi s-au confiscat circa 650 de pliculeţe cu produse, dar mereu apar noi zone de vânzare sub forme neaşteptate', a declarat pentru AFERPRES Florin Podoleanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Bacău.
Potrivit acestuia, 'agenţii poliţiei locale au depistat 25 de consumatori'. AGERPRES/(AS - Cornel Cepariu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: La 15 ani, în comă după ce a consumat etnobotanice Un adolescent de 15 ani a fost adus cu ambulanţa la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului judeţean din Bacău, după ce a fost găsit de mama lui în stare de inconştienţă.
Bacău: Tot mai mulţi adolescenţi, victime ale etnobotanicelor Un băiat în vârstă de 14 ani a ajuns, marţi, în comă la Spitalul de urgenţă din Bacău ca urmare a faptului că a consumat un produs din categoria etnobotanicelor, incident produs după ce, duminică noaptea, medicii băcăuani reuşiseră să salveze viaţa unei adolescente de 16 ani care intrase în comă din...
Bacău : Poliţiştii băcăuani şi-au intensificat controalele pentru identificarea magazinelor ce vând etnobotanice Un număr de 77 de plicuri cu produse tip 'spice' au fost ridicate de poliţiştii băcăuani în vederea expertizării, în urma unei acţiuni în sistem integrat, desfăşurată, sâmbătă, în municipiul Bacău, pentru verificarea societăţilor care comercializează produse cu efecte psihoactive, dăunătoare sănătăţii...
Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost modernizată la standarde europene Noua Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost inaugurată duminică în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau, după ce a fost modernizată cu o investiţie de aproape 7 milioane de lei, astfel capacitatea de tratare a bolnavilor fiind aproape dublată.
Vaslui: Copil de 11 ani, găsit în comă alcoolică în şant, pe marginea drumului Un copil în vârstă de 11 ani din comuna vasluiană Laza a ajuns, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în stare gravă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, după ce a fost găsit căzut într-un şanţ de pe marginea drumului. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă din cadrul...
Bacău: Prelevare de ficat şi rinichi de la un bărbat în moarte cerebrală O echipă de specialişti din Bucureşti, Iaşi şi Bacău au finalizat, miercuri, prima prelevare de organe realizată în acest an la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău.