Cele mai citite
 


Botoşani: Anchetă epidemiologică la o grădiniţă, după o suspiciune de meningită meningococică
sâmbătă, 5 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sanitare au declanşat o anchetă epidemiologică la o grădiniţă din Botoşani, după ce un copil, în vârstă de trei ani şi jumătate, a fost internat pe Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă ''Mavromati'' cu suspiciune de meningită meningococică, a declarat directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică, Stela Creţu.
Potrivit acesteia, copilul a fost diagnosticat clinic, însă diagnosticul final urmează a fi stabilit în urma analizelor de laborator.
"Copilul a fost internat cu suspiciune de meningită meningococică. Aceasta meningită are o formă severă, cu debut brusc, incubaţie mare şi vărsături. Probabil, a avut o viroză simplă şi a intrat în contact cu alţi copii care au avut un început de meningită'', a afirmat Creţu.
Autorităţile sanitare au dispus măsuri profilactice pentru întreg colectivul grădiniţei la care era înscrisă fetiţa, dar şi dezinfecţia spaţiilor unităţii de învăţământ. AGERPRES/(A - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Anchetă la Spitalul Judeţean după ce o sală de operaţii a fost inundată în timpul unei intervenţii chirurgicale Botoşani, 11 nov/ Agerpres/- Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani a declanşat, miercuri, o anchetă administrativă după ce o sală de operaţii a fost inundată în momentul în care un medic efectua o intervenţie chirugicală, a anunţat, într-o conferinţă de presă, purtătorul de...
Botoşani: Anchetă la Spitalul Judeţean Mavromati după ce un medic a acuzat asistentele şi infirmierele de incompetenţă Managerul general al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati", Viorel Iliuţă, a dispus, sâmbătă, declanşarea unei anchete administrative, după ce un medic neonatolog de pe Secţia de obstretică-ginecologie a sesizat lipsa de competenţă a unor asistenţi medicali.
Anchetă la Spitalul Judeţean Botoşani privind furtul cerceilor unei femei care tocmai decedase Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati a dispus, miercuri, începerea unei anchete interne, după ce a fost sesizată cu privire la furtul unei perechi de cercei de aur din urechile unei femei care tocmai decedase în spital.
Botoşani: Anchetă la Maternitate după ce un medic a recomandat gravidelor să nască în alt judeţ Botoşani, 3 dec/ Agerpres/- Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati a dispus efectuarea unei anchete la Secţia de Obstretică şi Ginecologie, după ce unul din medici a postat pe pagina sa de pe un site de socializare un text în care le recomandă gravidelor să evite să nască la Botoşani şi...
Botoşani: Anchetă la maternitate, după un presupus caz de malpraxis Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, Corneliu Mihai, a dispus, luni dimineaţă, constituirea unei comisii care să ancheteze un posibil caz de malpraxis la Secţia de obstetrică şi ginecologie.
Botoşani: Anchetă la Spitalul Judeţean după o presupusă agresiune asupra unei paciente Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani a dispus, luni, declanşarea unei anchete administrative, după ce rudele unei paciente au reclamat o agresiune.