Cele mai citite
 


Dr. Ioan Dumitrescu: La INMCA a existat permanent activitate de cercetare a procedurilor acupuncturale
sâmbătă, 5 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Alergologie si Imunologie
 

Activitatea de cercetare a procedurilor acupuncturale în scopul de a creşte performanţa terapeutică este permanentă la Institutul de Medicină Alternativă şi Complementară "Florin Brătilă", a declarat vineri, în cadrul celui de-al II-lea congres cu participare internaţională de medicină complementară, prof. dr. Ioan Dumitrescu.

Potrivit acestuia, de trei ani a fost reluat studiul punctelor acupuncturale prin măsurarea iniţial a punctelor Jing şi ulterior extinzând metoda şi la punctele LUO XI, ureche.


"Sutele de studii efectuate au permis să facem un diagnostic mai aproape de realitatea clinică. Unii medici acupunctori înţeapă pacienţii în mii de puncte care nu sunt necesare. Chiar după o singură şedinţă poţi avea surpriza că punctul cu o valoare mică sau mare revine în parametrii normali conform mediei statistice, deci nu mai trebuie înţepat", a arătat profesorul în expunerea sa.


La rândul său, profesorul Massimo De Belllis de la Universitatea din Milano a susţinut că abordarea insuficienţei venoase din punct de vedere homotoxicologic se bazează pe faptul că este reprezentată în mod principal prin incapacitatea sistemului venos de a-şi îndeplini în mod corespunzător funcţiile circulatorii.


"În alegerea preparatului şi a metodei de tratament sunt luaţi în calcul cei mai cunoscuţi factori ce determină incidenţa crescută a insuficienţei venoase", a explicat profesorul italian.
Pe de altă parte, în opinia profesorului Corneliu Moldovan de la INMCA "Florin Brătilă", este foarte important ca apa pe care o consumăm să aibă un pH bazic care poate fi mai mare ca 7,4, dar fără a depăşi o limită cuprinsă între 10-12.
Potrivit specialistului, pentru o hidratare optimă este necesar un consum zilnic de 2,5-3 litri apă alcalină (ideal cu pH cuprins între 8 şi 9) bogată în minerale.


"Apa alcalină neutralizează acizii şi îndepărtează toxinele, facilitează comunicarea intercelulară datorită faptului că se comportă ca un conducător electrochimic. Deoarece corpul uman are abilităţi naturale de vindecare, terapiile holistice şi cele alternative dintre care hidroterapia şi indigestia habituală de apă alcalină ajută organismul să se vindece", a explicat el.


Palpitaţiile, tratamentul homeopatic şi acupunctural, reechilibrarea bio-energetică prin utilizarea sunetelor cu proprietăţi curative, tehnologie în medicina naturopatică, importanţa nosozilor în homeopatie sau apiterapia cu larve de trântor, utilizarea laserului de mică putere la pacienţi cu alergii asociate produse de metale, la pacienţi cu sindrom de oboseală cronică, la pacienţi cu boli cutanate, autism şi cancer de prostată sau stresul cauză a sterilităţii feminine au fost alte teme abordate în cadrul congresului.


În perioada 2-5 noiembrie, se desfăşoară al II-lea Congres Naţional cu Participare Internaţională de Medicină Integrativă, al XXII-lea Congres Naţional de Acupunctură şi al XXVI-lea Congres Naţional de Homeopatie cu tema '' Medicina informaţională, un concept holistic actual'', în cadrul cărora vor fi prezentate 90 de lucrări abordând tematică din domeniul medicinei complementare, dar şi al celei alopate.


Institutul Naţional de Medicină Complementară şi Alternativă "Prof. Dr. Florin Brătilă" este o unitate medicală complexă, de diagnostic, terapie, învăţământ şi cercetare în domeniul medicinei complementare, fiind singura în Europa de Est şi posibil al şaselea centru de profil din Europa (după cele din Germania, Franţa, Anglia, Belgia, Danemarca).
La congres participă specialişti în medicină integrativă din România, Italia, India şi Anglia. AGERPRES/(AS - Roberto Stan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INMCA organizează congresele de Medicină Integrativă, Acupunctură şi Homeopatie cu tema ''Medicina informaţională, un concept holistic actual'' Abordarea integrativă presupune mai multe specialităţi medicale din medicina alopată, cum ar fi medicină internă, oftalmologie, psihiatrie, fizioterapie, kinetofizioterapie, a declarat, marţi, pentru AGERPRES dr. Corneliu Moldovan, directorul Institutului Naţional pentru Medicină Complementară şi Alternativă...
Congres de specialitate: Fizica cuantică oferă posibilitatea de validare ştiinţifică pentru medicina alternativă şi complementară Capacitatea apei magnetice de creştere a efectelor remediilor naturale, electrosmogul ca pericol pentru sănătate, tratarea afecţiunilor tumorale cutanate şi infecţiilor virale umane cu preparate din ţesuturile insectelor au fost câteva dintre temele abordate în cadrul celui de-al doilea Congres Naţional...
Congresul Naţional de Medicină Integrativă şi-a deschis lucrările Specialişti internaţionali în medicină integrativă din România, Italia, India şi Anglia participă, în perioada 2-5 noiembrie, la Bucureşti, la cea de-a II-a ediţie a Congresului Naţional de Medicină Integrativă.
Comunicat de presă - INMCA "Prof. Dr. Florin Brătilă" Institutul Naţional pentru Medicină Complementară şi Alternativa "Prof. Dr. Florin Brătilă" împreună cu Societatea Romană de Acupunctura Medicală şi Medicină Integrativă şi Societatea Romană de Homeopatie, va organiza între 19-22 noiembrie 2015, la Bucureşti,  în Amfiteatrul INMCA, sos Panduri nr. 22...
O nouă alternativă terapeutică pentru cancerul de prostată metastazat Pacienţii cu cancer de prostată metastazat hormono-rezistent (mHRPC), trataţi anterior cu docetaxel, au acum la dispoziţie în Statele Unite o nouă alternativă terapeutică, un medicament injectabil - Jevtana (cabazitaxel), se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de compania Sanofi-Aventis...
Timiş: Prima operaţie în cancer de prostată, cu un robot ultraperformant, la Spitalul Judeţean O echipă complexă de chirurgi şi urologi de la Spitalul Judeţean Timişoara au efectuat, joi, prima operaţie cu un robot ultraperformant, proaspăt achiziţionat, în cazul unui pacient cu cancer de prostată.