Cele mai citite
 


Harghita: Lipsesc din farmacii medicamentele pentru afecţiuni tiroidiene
sâmbătă, 5 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Farmaciile harghitene nu au mai primit, de câteva săptămâni, medicamente pentru afecţiunile tiroidiene, sute de bolnavi având de suferit din acest motiv.
Preşedintele Colegiului Farmaciştilor Harghita, Vuap Rozalia, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că bolnavii vin zilnic la farmacii să întrebe dacă au sosit medicamentele, dar acestea continuă să lipsească.
'Este vorba de Eutirox şi L-thyroxin, care lipsesc din farmacii. Nu ştim nimic concret şi nici care este problema. Ştim doar că nu s-a facturat pentru România (...) Bolnavii vin şi ne întreabă, iar noi îi trimitem la medic, dar, din păcate, nu prea există înlocuitori', a declarat Vuap Rozalia.
Un alt farmacist din Miercurea Ciuc a spus că de trei săptămâni aceste medicamente s-au epuizat şi s-au comandat de la distribuitori, dar încă nu au ajuns în judeţ.
Medicii specialişti au explicat că întreruperea tratamentului de către bolnavii cronici duce la decompensarea şi agravarea disfuncţiilor tiroidiene, respectiv hipotiroidia şi hipertiroidia. AGERPRES/(AS - Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Aparatură folosită în premieră în România, donată Spitalului Judeţean Miercurea Ciuc, 12 mai /Agerpres/ - Aparatură folosită în premieră în România în chirurgia ortopedică pediatrică a fost donată Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc de către un spital de copii din Budapesta.
Harghita: Caritas a înfiinţat la Miercurea Ciuc un serviciu de supraveghere a bolnavilor Asociaţia de Întrajutorare Caritas a înfiinţat la Miercurea Ciuc un serviciu de supraveghere a bolnavilor sau persoanelor imobilizate la pat pentru a ajuta familiile care nu pot avea grijă de rudele cu probleme de sănătate.
Harghita: Proiect unic în România de interconectare a tuturor spitalelor din judeţ printr-un sistem informatic Spitalele din judeţul Harghita vor fi interconectate printr-un sistem informatic modern, realizat cu fonduri europene, care dă posibilitatea medicilor specialişti să aibă acces la datele medicale ale pacienţilor pe care-i tratează.
Harghita: Numărul bolnavilor cu afecţiuni oncologice, în creştere de la an la an Miercurea Ciuc, 16 feb /Agerpres/- Numărul bolnavilor cu afecţiuni oncologice este în creştere de la an la an în judeţul Harghita, pacienţii beneficiind de consultaţii de specialitate oferite de doi medici şi de tratament prin Programul naţional de oncologie.
Harghita: A sosit prima tranşă de vaccin antigripal; primele doze, administrate persoanelor aflate în categoriile de risc Miercurea Ciuc, 14 oct /Agerpres/- Primele doze de vaccin antigripal au sosit în Harghita şi vor fi distribuite persoanelor aflate în categoriile vulnerabile la boală.
Harghita: În premieră, Caritas oferă posibilitatea efectuării electrocardiogramei la domiciliul bolnavilor Miercurea Ciuc, 22 feb/Agerpres/- Organizaţia Caritas oferă, în premieră în România, posibilitatea efectuării electrocardiogramei acasă la persoanele bolnave, rezultatele fiind interpretate de medici specialişti de la Bucureşti.