Cele mai citite
 


Botoşani: Program de investigaţii medicale pentru sân şi col uterin susţinut de Fundaţia 'Renaşterea'
vineri, 4 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sute de femei din judeţul Botoşani au fost programate să efectueze investigaţii medicale gratuit în cadrul unui program susţinut de Fundaţia 'Renaşterea', al cărei preşedinte este Mihaela Geoană.
Programul intitulat 'Diagnostic mobil - sân şi col uterin' se derulează în municipiul Dorohoi, unde femeile din întreg judeţul pot beneficia de mamografii şi teste 'Babeş-Papanicolau'.
''Persoanele cu venituri mai mici sunt atrase, de regulă, de aceste servicii, însă noi ne adresăm în principal zonelor care nu au un sistem de mamografie pe o rază de 50-60 de kilometri. Organizaţiile neguvernamentale au rolul lor. Ele umplu nişte goluri pe care statul nu le poate acoperi'', a declarat, joi, la Dorohoi, Mihaela Geoană.
Programul 'Diagnostic mobil - sân şi col uterin' a fost lansat la nivel naţional pe 6 martie 2008, el constituind o investiţie de 300.000 de euro, bani obţinuţi din campanii de strângere de fonduri derulate de fundaţie. Prima destinaţie a unităţii mobile de diagnostic a fost la Calafat, traseul continuând cu localităţile Dăbuleni, Segarcea şi Melineşti, toate în judeţul Dolj. Până în prezent, unitatea mobilă de diagnostic ''Renaşterea'' a asigurat servicii pentru peste 6.000 de femei din opt judeţe ale ţării.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Femeile din Buftea beneficiază de un program gratuit de prevenţie prin care pot depista la timp cancerul Fundaţia Renaşterea a prezentat, joi, la Buftea, programul ''Unitatea Mobilă de Diagnostic Renaşterea'', ce oferă investigaţii medicale gratuite, pentru sân şi col uterin, femeilor din localitate, până la data de 3 octombrie 2014.
Constanţa: Investigaţii medicale gratuite la Eforie pentru diagnosticarea cancerului de sân şi col uterin Fundaţia Renaşterea oferă gratuit teste pentru diagnosticarea cancerului de sân şi a celui de col uterin tuturor femeilor din Eforie şi din localităţile limitrofe, precum şi celor care-şi petrec vacanţa pe litoral, în luna august.
Iaşi: Consultaţii şi testări gratuite pentru depistarea cancerului de col şi de sân Preşedintele Fundaţiei "Renaşterea", Mihaela Geoană, a prezentat luni la Iaşi programul intitulat "Unitatea Mobilă de Diagnostic - Renaşterea", care oferă investigaţii medicale gratuite pentru sân şi col uterin, în cadrul proiectului SALVA "Şansa la viaţa activă".
Investigaţii medicale gratuite prin programul "Diagnostic Mobil - Sân şi Col uterin" al Fundaţiei Renaşterea Preşedintele Fundaţiei Renaşterea Mihaela Geoană şi vicepreşedintele fundaţiei Cristiana Copos au prezentat vineri femeilor din Năvodari programul "Unitatea Mobilă de Diagnostic - Sân şi col uterin Renaşterea" ce oferă investigaţii medicale gratuite pentru sân şi col uterin.
Suport gratuit pentru femeile afectate de cancer mamar și limfedem - Proiect realizat de Donna Medical Center în colaborare cu HOSPICE Casa Sperantei Începând cu 28 iulie 2014, femeile operate de cancer mamar vor putea participa GRATUIT la Grupul de Suport pentru Cancer Mamar și Limfedem, susținut de HOSPICE Casa Speranței și de Donna Medical Center, două organizații care se implică constant în susținerea comunității femeilor diagnosticate...
Fundaţia Renaşterea a organizat a noua ediţie a Galei ''Artă pentru viaţă'' Fundaţia Renaşterea a organizat, vineri seară, a noua ediţie a Galei ''Artă pentru viaţă'' - eveniment caritabil desfăşurat sub înaltul patronaj al ambasadorului Confederaţiei Elveţiene la Bucureşti, Jean Hubert Lebet - al cărei scop este strângerea de fonduri pentru continuarea programelor derulate...