Cele mai citite
 


Lipsa de activitate creşte riscul de cancer /studiu american/
sâmbătă, 5 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oncologie, Corp sanatos
 

Cei care stau prea mult timp jos riscă să dezvolte o formă de cancer, lucru valabil şi pentru aceia dintre ei care fac şi sport cu regularitate, relevă date medicale citate de Washington Post.

Potrivit concluziilor prezentate joi de Institutul american pentru cercetarea cancerului /AICR/ în cadrul conferinţei sale anuale, circa 100.000 de cazuri noi anuale de cancer la sân şi la colon pot fi asociate cu lipsa de activitate fizică.

Astfel, în urma unui studiu, cercetătorii au constatat că, în cazul femeilor trecute de menopauză, ridicarea mai frecventă de pe scaun scade circumferinţa taliei şi nivelul de proteină C reactivă - doi indicatori ai riscului de cancer. Într-un alt studiu, chiar şi perioade foarte scurte de activitate fizică uşoară - ridicatul în picioare şi o plimbare de numai un minut - au fost asociate cu reducerea unor biomarkeri cum sunt o talie mai groasă, un nivel crescut de trigliceride şi de rezistenţă la insulină, care semnalează un risc crescut de boli cardiovasculare, dar şi de cancer.

AICR subliniază că, deşi cele 30 de minute de mişcare zilnică recomandate pot contribui la o viaţă lungă şi sănătoasă, contează şi felul în care petrecem restul de 23,5 ore ale zilei.

Institutul recomandă astfel ca, dacă trebuie să petrecem mult timp la calculator, să punem o alarmă care să ne amintească să ne ridicăm şi să facem o mică plimbare la fiecare 60 de minute, iar în timp ce vorbim la telefon să stăm în picioare sau să mergem. AICR ne mai recomandă să optăm pentru transmiterea mesajelor către colegii din alt birou în persoană în loc de e-mail, să renunţăm la şedinţele clasice din jurul meselor de consiliu în favoarea unora mai dinamice şi să folosim greutăţi mici pentru braţe pentru exersarea muşchilor chiar şi atunci când stăm la birou.AGERPRES/(Mihaela Toth)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fumatul favorizează apariţia cancerului la sân, iar lipsa mişcării, a cancerului intestinal Londra, 2 mar/Agerpres/ - Două studii apărute miercuri arată că femeile ajunse la menopauză, care fumează sau au fumat, prezintă un risc crescut de cancer la sân, în timp ce persoanele care nu fac mişcare riscă mai mult să facă un cancer intestinal, informează AFP.
REDUCEREA EXCESULUI DE GREUTATE SI A OBEZITATII Excesul ponderal si obezitatea reprezinta acumularea in exces de grasimi la nivelul organismului uman. Si excesul de greutate, si obezitatea prezinta un risc pentru sanatate, acestia fiind factori majori de risc pentru o serie de boli cronice: diabetul zaharat tip 2, bolile cardiovasculare, cancerul...
Lipsa de mişcare este cauza a 10% din decese (studiu) În fiecare an mor 5,3 milioane de persoane din cauza lipsei de mişcare, unele tipuri de cancer, diabet şi boli cardiace datorându-se în principal inactivităţii fizice. În lume, numărul celor care mor din lipsă de mişcare este aproape egal cu cel al deceselor din cauza fumatului, relatează maxisciences...
Bolnavii de cancer trataţi cu chimioterapie dezvoltă rezistenţă la acest tratament Chimioterapia face ca pacienţii să dezvolte rezistenţă la acest tip de tratament, ceea ce diminuează eficienţa tratării cancerului, avertizează revista ştiinţifică britanică Nature Medicine în ediţia sa de luni.
Consumul de zmeură duce la scăderea riscului de boli cardiovasculare (studiu) Consumul de zmeură duce la scăderea riscului de boli cardiovasculare. Potrivit unor cercetători sud-coreeni, un extract de zmeură neagră ar putea reduce simptomele sindromului metabolic (care reuneşte cel puţin trei condiţii dintre obezitatea abdominală, hipertensiunea arterială, ateroscleroza, rezistenţa...
Ce boli riscam daca nu tratam afectiunile dentare Orice infectie reprezinta un motiv de alarma, mai ales atunci cand aceasta are loc in cavitatea orala, de unde bacteriile si toxinele se pot raspandi cu usurinta prin vasele de sange in intregul organism. In ultimii ani numeroase studii stiintifice au demonstrat legatura dintre infectiile orale...