Cele mai citite
 


Sorin Oprescu s-a întâlnit la New York cu omologul său Michael R.Bloomberg
sâmbătă, 5 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul General, Sorin Oprescu, s-a întâlnit în această săptămână la New York cu omologul său Michael R.Bloomberg unde participă la summit-ul 'Business Innovation and Entrepreneurship: City Strategies' pentru a discuta despre funcţionarea administrativă a oraşelor pe care le conduc.
În cadrul dialogului, primarul New Yorkului a susţinut că guvernele, prin incoerenţa politicilor adoptate, sunt singurele vinovate de crearea unui climat de incertitudine, care se răsfrânge direct asupra cetăţenilor.
Michael Bloomberg crede că autorităţile locale ar trebui să se bucure de mai multă libertate pentru a putea lucra în beneficiul oamenilor care i-au ales.
Primarul general Sorin Oprescu a remarcat că problemele New York-ului sunt asemănătoare cu cele ale Bucureştiului, exprimându-şi acordul cu soluţiile găsite de primarul new-yorkez pentru rezolvarea lor.
El l-a felicitat pe Michael Bloomberg pentru că a reuşit să 'recupereze' aproape toate locurile de muncă pierdute odată cu intrarea în criza economică.
Sorin Oprescu şi-a exprimat dorinţa de a iniţia şi realiza proiecte de dezvoltare a afacerilor în Bucureşti. În acest sens, el a promis că se va implica în modificarea cadrului legislativ la nivel local, pentru reducerea birocraţiei şi sprijinirea antreprenoriatului.
Edilul şef Sorin Oprescu s-a mai întâlnit cu reprezentanţi ai unor mari firme, precum IBM, ai companiei de AECOM, cea mai mare companie de proiectare în domeniul construcţiilor şi infrastructurii şi a vizitat Spitalul de Chirurgie Specială din New York.
Reprezentantul IBM, Anne K. Altman, a ţinut să-i mulţumească Primarului Sorin Oprescu pentru demersurile făcute şi sprijinul acordat până acum celor două misiuni de evaluare venite la Bucureşti, în condiţiile în care în Europa se va deschide un nou centru de outsourching, ce urmează să furnizeze servicii de operare şi mentenanţă a sistemelor IT. Este vorba despre o investiţie de peste 400 de milioane de dolari, care ar urma să creeze între 1500-3000 de locuri de muncă.
În context, primarul General şi-a reafirmat întreg suportul pentru găzduirea noului centru IBM la Bucureşti, prezentând avantajele pe care oraşul nostru le are în faţa altor localităţi.
Edilul şef al Bucureştiului a mai vizitat Spitalul de Chirurgie Specială din New York, unul din cele mai prestigioase spitale de ortopedie. A fost însoţit de către Louis A.Shapiro, preşedintele stabilimentului.
Cei doi şi-au împărtăşit din experienţele proprii, au discutat despre asigurarea serviciilor de medicină primară pentru persoanele care nu beneficiază de asigurări de sănătate.
Oficialul american i-a vorbit Primarului General despre eforturile pe care le face statul american pentru modernizarea sistemului asigurărilor de sănătate, pentru a permite accesul şi a acoperi un număr cât mai mare de cetăţeni.
Primarul General, Sorin Oprescu, se află în această săptămână într-o vizită oficială în SUA, la invitaţia omologului său new-yorkez, Michael R. Bloomberg, unde participă la summit-ul 'Business Innovation and Entrepreneurship: City Strategies', la care participă reprezentanţi ai 21 de oraşe din întreaga lume. AGERPRES/(AS - Sorin Peneş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sorin Oprescu: Sunt omul care nu are în dicţionar cuvântul imposibil (interviu) Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, care candidează ca independent, susţinut la USL, pentru un nou mandat, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că Bucureştiul are nevoie de continuitate la nivelul marilor proiecte, motiv pentru care, dacă va câştiga alegerile pe 10 iunie, se va axa pe...
Sorin Oprescu: Bucureştiul trebuie să joace un rol central în atingerea obiectivelor de cooperare regională ale UE Primarul General, Sorin Oprescu, a declarat, luni, în cadrul Comitetului Executiv al Oraşelor Dunărene, de la Viena, că Bucureştiul trebuie să joace un rol central în atingerea obiectivelor de cooperare regională ale UE.
Oprescu: A fost finalizat corpul din Spitalul 'Foişor' destinat pacienţilor Lucrările la corpul de clădire destinat pacienţilor din cadrul spitalului Clinic de Ortopedie - Traumatologie şi tbc Osteoarticular "Foişor" au fost finalizate iar cele de construire sau consolidare şi modernizarea altor corpuri vor fi finalizate la începutul anului viitor - este constatarea pe care...
Europe Eye Hospital - cel mai mare spital privat de oftalmologie din sud-estul Europei – s-a deschis la Bucureşti Primul Ministru Emil Boc alături de domnul primar al Capitalei Sorin Oprescu au inaugurat cel mai mare spital privat de oftalmologie din sud-estul Europei, Europe Eye Hospital, la Bucureşti. Europe Eye Hospital este cel mai mare centru de oftalmologie din ţară şi singurul din regiune dezvoltat cu...
USL: Proiectele primarului general Sorin Oprescu au fost blocate în permanenţă de PDL Uniunea Social Liberală a susţinut sâmbătă că PDL Bucureşti încearcă să inducă în eroare opinia publică, deoarece "toate blocajele şi piedicile" cu care primarul general Sorin Oprescu s-a confruntat în ultimii patru ani au fost determinate de Partidul Democrat Liberal.
Platforma-program de dezvoltare a Bucureştiului prevede noi unităţi medicale în Capitală Platforma-program de dezvoltare a Bucureştiului lansată de primarul general, Sorin Oprescu, prevede realizarea unor noi unităţi medicale, precum extinderea, modernizarea şi dotarea Spitalului Clinic de Copii "Victor Gomoiu", termenul de finalizare al lucrării este 2015.