Cele mai citite
 


Bacău: Primarul Stavarache doreşte preluarea proiectului şoselei de centură a municipiului
duminică, 6 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria Bacău va solicita Guvernului să-i cedeze proiectul de construire a şoselei de centură a municipiului ''a cărui realizare trenează de mai bine de opt ani de la iniţierea sa, fără nicio speranţă de a mai fi început în următorii ani', a declarat, pentru Agerpres, Romeo Stavarache, edilul oraşului.
'Am luat o decizie despre care nu am mai auzit să mai fi fost prezentată de vreo municipalitate din ţară: să ne predea municipalităţii proiectul şoselei de centură pentru că ei, guvernanţii, cu siguranţă nu o vor construi niciodată. Iar cetăţenii municipiului Bacău nu cred că trebuie să mai sufere din acest motiv din cauza efectelor nocive ale aerului şi traficului intens, peste 70 la sută din acesta fiind urmare a tranzitului prin Bacău, maşinilor care circulă pe DN2/E85/. De asemenea cred că, astfel, putem aduce şi un aport în folosul transportatorilor ce derulează activităţi pe DN2, prin eliminarea timpilor de tranzitare a municipiului', a explicat primarul Stavarache.
Deşi recunoaşte că nu a discutat, încă, cu partenerii la care se gândeşte să apeleze pentru transpunerea în practică a proiectului iniţiat în urmă cu 9 ani, actualul edil al Bacăului se arată 'sigur că vor putea fi găsite soluţii şi resurse atât la primăria municipiului, dar şi apelând la alte resurse şi oportunităţi financiare, inclusiv din fonduri europene'.
''Există o lege a exproprierii care este foarte bine pusă la punct şi cred că împreună, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, şi poate cu Agenţia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, cu parteneri privaţi, vom găsi soluţii să realizăm acest proiect. Pentru că dacă aşteptăm să-l facă cei care au promis în oricare dintre guvernările din România postdecembristă, şi am avut, avem şi acum din judeţul Bacău membri ai Guvernului, am constat că nu ne-am ales decât cu promisiuni, iar cei care suferim suntem noi, cei de Bacău', a mai spus Romeo Stavarache.
Primarul municipiului, argumentând optimismul său în reuşita preluării de către municipalitate a Centurii ocolitoare a Bacăului, a dat exemplul asumării de către administraţia locală a proiectului Spitalului municipal, 'singurul asemenea obiectiv din România preluat tot de la Guvern şi ridicat, apoi, exclusiv cu fonduri locale', investiţie aflată, în prezent, în fază avansată de execuţie.
'Voi cere Guvernului să ne predea proiectul, aşa cum ne-a predat şi studiul de fezabilitate al Spitalului municipal. Băcăuanii nu trebuie să mai sufere pentru că la minister, vremelnic, sunt pe posturi oameni care nu au, de ani buni, nicio treabă cu noi, cei din judeţul Bacău', a spus Stavarache.
Preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Dragoş Benea, salutând ''curajul primarului Stavarache de a avea o asemenea iniţiativă într-o perioadă de criză', a declarat, pentru Agerpres, că 'deşi, în prezent, resursele financiare ale Consiliului Judeţean nu fac faţă obligaţiilor pe care le are instituţia faţă de necesităţile curente din domeniile de investiţii ce îi revin' va acţiona 'pentru a identifica şi a susţine în vreun fel decizia' edilului Bacăului. AGERPRES/(AS-Cornel Cepariu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...
Bacău: A fost finalizată reabilitarea şi modernizarea Maternităţii Spitalului Judeţean, investiţie de aproape 35 de milioane de lei Finalizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a Maternităţii Spitalului Judeţean de Urgenţe Bacău a fost marcată joi printr-o festivitate la care au fost prezenţi europarlamentarii Daciana Sârbu, Minodora Cliveti şi Cătălin Ivan, ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu şi Vasile...
Bacău: Dotări de ultimă generaţie în Compartimentul de recuprare cardio-vasculară a Spitalului de Urgenţă din Moineşti Compartimentul de recuperare cardio-vasculară a Spitalului Municipal de Urgenţă din Moineşti, unul dintre cele mai importante proiecte demarate în ultimii ani în respectiva instituţie medicală, va fi finalizat până la sfârşitul lunii, beneficiind de dotări de ultimă generaţie în domeniu.
Bacău:Prima promoţie de asistenţi medicali comunitari din programul de incluziune socială al UNICEF, gata de muncă Un număr de 35 de asistenţi medicali comunitari au finalizat, marţi, cursurile speciale organizate pentru derularea în judeţul Bacău a unui amplu proiect de ,,Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunităţii', susţinut de UNICEF România şi Consiliul Judeţean şi cofinanţat...
Romeo Stavarache: Sunt adeptul paşilor mărunţi, făcuţi cu tenacitate şi responsabilitate pe termen mediu şi lung (interviu) Primarul municipiului Bacău, liberalul Romeo Stavarache, aflat la cel de-al treilea mandat ca edil, vorbeşte, într-un interviu acordat AGERPRES, despre ceea ce l-a determinat să ia decizia de a rămâne în continuare alături de băcăuani, despre atuurile care l-au ajutat să câştige, cu aproape un an în...
Bacău: Spitalul din Comăneşti va fi reabilitat cu fonduri europene spitalul " Ioan Lascăr" din Comăneşti, ameninţat cu desfiinţarea de către autorităţile centrale în primăvara anului 2011, va fi reabilitat şi modernizat ca dotare cu fonduri europene, a declarat, pentru AGERPRES, Viorel Miron, primarul oraşului.