Cele mai citite
 


Nigeria: 63 de morţi în atacuri întreprinse vineri /Crucea Roşie/
duminică, 6 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cel puţin 63 de persoane au fost ucise într-o serie de atacuri întreprinse vineri de către presupuşi islamişti asupra unor posturi ale poliţiei şi asupra unor biserici în oraşul Damaturu din nord-estul Nigeriei, a declarat sâmbătă un responsabil al Crucii Roşii pentru AFP.
''S-a confirmat moartea a 63 de persoane'', a declarat responsabilul sub acoperirea anonimatului.
Cu puţin timp mai înainte, un avocat s-a deplasat la morga spitalului din oraş, unde s-a constatat existenţa a 60 de corpuri neînsufleţite, aduse după atacurile de vineri, precizează AFP. AGERPRES/(Angela Sârbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Yemenul, unde s-au înregistrat 767 de morţi şi 2.906 răniţi, are nevoie urgentă de medicamente (organizaţii) Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a deplâns vineri lipsa cruntă de medicamente, alimente şi carburanţi în Yemen, unde bilanţul recentelor violenţe se ridică la 767 de morţi şi 2.906 răniţi, relatează AFP.
Pakistan: Cel puţin 1.600 de morţi şi 10 milioane de sinistraţi /Crucea Roşie/ Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a anunţat luni că cel puţin 1.600 de persoane au murit, iar alte 10 milioane sunt grav afectate în urma recentelor inundaţii din ţara asiatică, bilanţ care poate creşte ca urmare a ploilor anunţate pentru următoarele zile, transmite EFE.
Serie de atentate sinucigaşe în Liban: Cel puţin cinci morţi şi zeci de răniţi Cinci persoane şi-au pierdut viaţa şi alte cel puţin 15 au fost rănite într-o serie de atentate sinucigaşe comise luni dimineaţă într-o localitate din estul Libanului, în apropiere de frontiera cu Siria, relatează AFP, citând responsabili libanezi.
Comitetul Internaţional al Crucii Roşii face apel la crearea unui 'spaţiu umanitar' în estul Ucrainei Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a făcut apel marţi la crearea unui 'spaţiu umanitar' în estul Ucrainei, pentru a permite livrarea de ajutor umanitar către populaţia acestei regiuni ucrainene, scena unui conflict armat între Kiev şi rebelii proruşi, informează agenţia de presă AFP.
Nigeria: 5 morţi, 10.000 de persoane strămutate; o nouă moschee incendiată Cinci persoane au fost ucise şi peste 10.000 strămutate în violenţele care i-au vizat începând de luni pe musulmani în oraşul Benin City, în sudul Nigeriei, unde o nouă moschee a fost parţial incendiată marţi, a anunţat un responsabil al Crucii Roşii locale, relatează AFP.
Crucea Roşie: Aproape 75 de morţi în violenţe intercomunitare în nordul Kenyei Aproape 75 de persoane au fost ucise în decursul a patru zile de violenţe intercomunitare legate de furturile de animale domestice în nordul Kenyei, a anunţat miercuri Crucea Roşie, citată de AFP.