Cele mai citite
 


Satu Mare: Ministrul Sănătăţii a recepţionat lucrările de modernizare a Secţiei de Boli Infecţioase
duminică, 6 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a participat sâmbătă la recepţia lucrărilor de modernizare a Secţiei Boli Infecţioase din Satu Mare, proiectul de renovare a imobilului istoric fiind de peste 4,3 milioane lei.
Ministrul Ritli a tăiat panglica inaugurală alături de fostul ministru al Sănătăţii, Cseke Attila, cel care a sprijinit acest proiect de la bun început, preşedintele Consiliului Judeţean Csehi Arpad şi prefectul Radu Giurca.
"Este o realizare deosebită în această instituţie. Astăzi am predat o secţie nouă circuitului de boli infecţioase care necesita o reabilitare, la nivel naţional, dar aici a fost o situaţie deosebită, o clădire foarte veche, nelocuibilă pentru bolnavi, deci a fost absolut necesar să reabilitezi această clădire. A fost un efort colectiv şi material atât din partea autorităţilor locale cât şi din partea Ministerului Sănătăţii. Cele 4,3 milioane au fost alocate jumătate de Minister şi jumătate de autorităţile locale. Aici am întâlnit un colectiv de medici care sunt foarte ataşaţi acestei instituţii, instituţie ce va putea servi ca model pentru celelalte", a precizat Ritli.
Potrivit ministrului, prin această investiţie bolnavii care au posibilitatea să se trateze în străinătate vor rămâne acasă, după 2013 fiind posibil să vină alţi cetăţeni europeni din regiune să se trateze aici.
"Este în primul rând o realizare pentru că am reuşit să reabilităm o clădire istorică, monument al judeţului Satu Mare, totodată o clădire care are funcţionalitatea de Spital de boli contagioase, astfel încât persoanele care au nevoie de îngrijiri aici să poată să fie tratate în condiţii europene, personalul medical care lucrează în acest spital are condiţii europene", a declarat Csehi Arpad.
Reparaţiile capitale la clădirea monument istoric, construită în 1880, a început în septembrie 2010 şi au costat peste 4,3 milioane lei. AGERPRES/(AS - Gheorghe Pietrar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...
Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost modernizată la standarde europene Noua Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost inaugurată duminică în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau, după ce a fost modernizată cu o investiţie de aproape 7 milioane de lei, astfel capacitatea de tratare a bolnavilor fiind aproape dublată.
Satu Mare: Attila Cseke se declară mulţumit de investiţiile făcute la Spitalul Judeţean Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, se declară mulţumit de lucrările de modernizare a Secţiei de Boli Infecţioase şi de construirea noii Unităţi de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean Satu Mare, proiecte finanţate împreună cu Consiliul Judeţean.
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Bihor: Ministrul Sănătăţii a inaugurat Spitalul Municipal din Oradea, renovat complet Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat vineri reconstrucţia totală a Spitalului Municipal din Oradea, realizată în perioada 2005-2011, prin fonduri alocate de la Ministerul Sănătăţii (80%) şi Primăria Oradea (20%).
Bihor: Ambulatoriu reabilitat din fonduri europene, inaugurat de ministrul Sănătăţii Oradea, 11 sep /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat sâmbătă noua policlinică de la Spitalul Clinic Municipal Oradea, reabilitată şi modernizată printr-o investiţie de peste 4,4 milioane de lei, proiect derulat de Primăria Oradea, prin Programul Operaţional Regional.