Cele mai citite
 


Comunicat de presă - Alianţa Pacienţilor Cronici din România
luni, 7 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comunicat de presă
Peste 3,5 milioane de pacienţi cu boli cronice din România, prin organizaţiile care-i reprezintă, s-au reunit în Alianţa Pacienţilor Cronici din România - APCR

Cinci organizaţii de pacienţi cu afecţiuni cronice - diabet, hepatită, hemofilie, cancer, boli autoimune - au pus bazele Alianţei Pacienţilor Cronici din România (APCR), care reprezintă astfel peste 3,5 milioane de persoane în suferinţă.
Evenimentul a avut loc sâmbătă, 5.11.2011, la Braşov, adunarea generală fiind legal constituită în prezenţa majorităţii reprezentanţilor delegaţi de organizaţii, ca membri fondatori:
- Federaţia Asociaţiilor Diabeticilor din România (FADR),
- Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO),
- Asociaţia Naţională a Hemofilicilor din România (ANHR),
- Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC),
- Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune (APAA)
Preşedinţia APCR va fi asigurată de domnul Cezar Irimia (totodată preşedintele FABC), ales în unanimitate pentru primul mandat.
Înfiinţarea Alianţei Pacienţilor Cronici din România (APCR) vine în întâmpinarea dorinţei comune a membrilor săi de a constitui un organism unitar, cu menirea de a ajuta în mod real pacienţii cu afecţiuni cronice din toată ţara, astfel că urmează ca, pe lângă patologiile enumerate, să fie acoperită în curând toată gama de boli cronice.
'Este momentul să ne mobilizăm şi să arătăm celor care au crezut că ne pot înlătura printr-un simplu gest că putem să ne organizăm, astfel încât să ne cerem cu toată puterea dreptul la viaţă. Cu toţii ne lovim de indiferenţa şi cinismul autorităţilor, care nu de puţine ori adoptă măsuri absurde, ce contravin intereselor pacienţilor. În actualul context al sistemului de sănătate, APCR îşi propune ca obiectiv imediat remedierea acestei situaţii, împreună cu factorii implicaţi, la nivel central şi local. Considerăm că putem pune piatra de temelie pentru reformele în sistemul de sănătate care să schimbe felul în care suntem trataţi, pentru a lăsa celor care ne urmează şansa la un tratament corect şi demn. Nu mai lăsăm pe nimeni să ne încalce drepturile şi să manifeste lipsă de respect faţă de pacient. Este timpul să ne recuperăm DEMNITATEA pierdută! Asta îşi doreşte APCR. Dumnezeu să ne ajute!', este mesajul preşedintelui APCR, Cezar Irimia.
Informaţii de background:
Cu excepţia Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune (APAA), membrii fondatori ai APCR s-au regrupat după ce au decis, cu două luni în urmă, să nu mai facă parte din Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC).
Contact pentru alte detalii:
Preşedinte APCR, Cezar Irimia,
Tel. 0723.240.223
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice cere MS actualizarea listei compensatelor Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) a făcut vineri, în cadrul unei conferinţe la Braşov, un apel la Ministerul Sănătăţii pentru actualizarea listei medicamentelor compensate pentru bolnavii cu hepatite virale, dezvoltarea de programee de screening şi o informare reală pentru...
Preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice:Tot mai multe persoane sunt depistate cu virsul hepatic B şi cu ciroză Tot mai mulţi pacienţi vin la Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România şi spun că au descoperit că au virusul hepatic B sau că au ciroză, a declarat vineri preşedintele asociaţiei, Marinela Debu.
Comunicat de presă - Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România Hepatita C poate dubla costurile sistemului sanitar până în 2040
Braşov: Campanie de informare privind hepatita Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAHR) a început, luni, la Braşov, cea de a doua ediţie a campaniei intitulate 'Ziua femeii cu hepatită', cu sprijinul Primăriei din localitate.
Pacienţii cu hepatită fac apel la europarlamentarii români să le susţină solicitările Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) face un apel către parlamentarii şi europarlamentarii români să susţină solicitările pacienţilor cu hepatită, arătând că această boală nu este doar o problemă a unei ţări precum România, ci a întregii Uniuni Europene.
Braşov: Pacienţii cu afecţiuni hepatice au nevoie de un Plan Naţional pe Hepatite şi o strategie integrată Braşov, 21 oct/Agerpres/- Pacienţii cu afecţiuni hepatice susţin că au nevoie de un Plan Naţional pe Hepatite şi de o strategie integrată. De asemenea, ei cer autorităţilor responsabile să extindă tratamentul fără Interferon pentru toţi pacienţii şi să existe continuitate în acest tratament foarte necesar...