Cele mai citite
 


Japonia: împăratul Akihito va fi spitalizat în urma unei bronşite
luni, 7 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Împăratul Japoniei, Akihito, va fi spitalizat la sfârşitul zilei de duminică, în urma unei febre şi a unei bronşite, a anunţat Palatul Imperial, citat de AFP.
În vârstă de 77 de ani, împăratul "va fi spitalizat în această seară (de duminică), deoarece suferă de o febră persistentă şi a început să prezinte simptome, mai îngrijorătoare, de bronşită", a declarat duminică un purtător de cuvânt al Casei imperiale japoneze.

Împăratul va primi îngrijiri la Spitalul Universitar din Tokyo, la câteva zile după internarea nepoatei sale în acelaşi spital, din cauze unei pneumonii.

Prinţesa Aiko, singurul copil al Prinţului moştenitor Naruhito şi al Prinţesei Masako, a putut însă părăsi spitalul sâmbătă.

Akihito a fost operat în 2003 de un cancer la prostată şi a urmat o terapie cu hormoni pentru a preveni o recidivă. Împăratul a urcat pe Tronul Crizantemei în 1989, după moartea tatălui său, împăratul Hirohito, la vârsta de 87 de ani.AGERPRES / (Ana Bîgu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bronşita Bronşita reprezintă o reacţie inflamatorie a mucoasei bronşice la acţiunea unor factori infecţioşi sau fizico-chimici. Aceasta poate fi acută sau cronică.
Cancer de prostată: fumatul măreşte riscul de recidivă şi deces Bărbaţii bolnavi de cancer de prostată şi care fumează în momentul diagnosticării, întâmpină un risc mult mai mare de recidivă a tumorii după un tratament şi de deces, conform unui studiu publicat marţi în revista Journal of the American Medical Association (JAMA), transmite AFP.
Risc crescut de cancer de prostată pentru bărbaţii care consumă o băutură carbogazoasă pe zi (studiu) Bărbaţii care consumă echivalentul unei doze de băuturi răcoritoare carbogazoase pe zi se confruntă cu un risc crescut de îmbolnăvire de cancer de prostată, conform unui studiu medical suedez, transmite AFP.
Ioanel Sinescu recomandă screening pentru cancer de prostată în cazul bărbaţilor cu vârste de peste 50 de ani Screeningul pentru descoperirea cancerului de prostată ar trebui făcut de orice bărbat care are peste 50 de ani, a declarat marţi preşedintele Asociaţiei Române de Urologie, Ioanel Sinescu.
Timiş: Septuagenar cu cancer la prostată, operat cu succes printr-o intervenţie chirurgicală robotică O echipă complexă de chirurgi şi urologi de la Spitalul Judeţean Timişoara a efectuat, luni, prima operaţie cu un robot ultraperformant efectuată în cazul unui pacient de peste 70 de ani, diagnosticat cu cancer de prostată.
Japonia: 13 tipuri de cancer ar putea fi depistate timpuriu datorită unui simplu test sanguin Centrul naţional al cancerului din Japonia intenţionează să dezvolte în cinci ani o metodă cu ajutorul căreia să se depisteze în stadiu timpuriu 13 tipuri de cancer printr-un simplu test sanguin, a anunţat instituţia, preluată marţi de AFP.