Cele mai citite
 


Suceava: 1,5 milioane de euro pentru modernizarea maternităţii Spitalului Judeţean
luni, 7 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că s-a semnat contractul de finanţare pentru modernizarea Maternităţii Suceava, investiţia de 1,5 milioane de euro urmând să fie finanţată cu fonduri de la Banca Mondială.
Flutur a afirmat că termenul de finalizare a restructurării şi modernizării secţiilor de obstetrică-ginecologie şi neonatologie, care fac obiectul acestei investiţii, este aprilie 2012. El a precizat că, după finalizarea lucrărilor, maternitatea de la Suceava va deservi şi judeţul Botoşani.
Investiţia are în vedere, printre altele, recompartimentarea saloanelor existente, astfel încât acestea să corespundă normelor în vigoare, respectiv şapte metri pătraţi/ pat, dar şi echiparea fiecărui salon cu grup sanitar ce include şi un duş.
Totodată, modernizarea include şi amenajarea a trei săli de operaţie, nouă paturi pentru anestezie şi terapie intensivă.
La final, maternitatea va dispune de patru săli individuale de naşteri, 41 de paturi pentru gravide, 38 de paturi pentru lăuze şi 18 paturi pentru copiii născuţi prematur. De asemenea, vor exista spaţii speciale pentru biberonie şi sterilizare.
Gheorghe Flutur a menţionat că, până în prezent, în Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' de la Suceava s-au investit aproximativ 10 milioane de euro.
"Spitalul Judeţean Suceava este cotat astăzi printre cele mai moderne din ţară. Din 24 de secţii 20 au fost deja modernizate. Totodată, sălile de operaţii au fost reabilitate şi dotate la standarde înalte, astfel încât, în viitor, sperăm ca la Spitalul Judeţean să opereze medici din străinătate. Bani s-au alocat şi pentru modernizarea maternităţii municipiului Rădăuţi, în jur de 500.000 de euro, ca şi pentru maternitatea din Vatra Dornei", a precizat Flutur. AGERPRES/(AS - Silvia Marcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Alte cinci secţii ale Spitalului judeţean modernizate cu bani de la MS, BM şi CJ La Spitalul de urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava au fost inaugurate, luni, alte cinci secţii reabilitate şi modernizate, cu finanţare de la Ministerul Sănătăţii, Banca Mondială şi Consiliul Judeţean (CJ) Suceava. Valoarea lucrărilor de reabilitare şi dotarea cu mobilier a secţiilor se ridică la...
Suceava: Maternitatea Rădăuţi modernizată cu bani de la Banca Mondială şi BEI Secţiile de obstetrică şi neonatologie de la Spitalul Municipal Rădăuţi vor fi reabilitate printr-un program al Ministerului Sănătăţii şi Băncii Mondiale, astfel încât să se ridice la nivelul cerinţelor actuale şi normelor europene.
Suceava: Secţia ATI a Spitalului Judeţean modernizată şi dotată la standarde europene Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava, modernizată şi dotată la standarde europene, a fost inaugurată joi în prezenţa preşedintelui CJ, Gheorghe Flutur.
Executivul: Aproape 56 milioane lei pentru investiţii la spitale din Suceava, Botoşani, Rădăuţi şi Piatra Neamţ Guvernul a aprobat, miercuri, o hotărâre privind investiţiile care urmează să se facă la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Ioan cel Nou" din Suceava, Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" din Botoşani, Spitalul Municipal Rădăuţi şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, valoarea totală a investiţiilor...
Prelevări de organe la Spitalul Judeţean Suceava, de la 1 iulie La Spitalul Judeţean de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava se vor putea efectua, de la 1 iulie, prelevări de organe, a declarat miercuri directorul medical, Tiberius Brădăţan.
Fonduri de 13 milioane de lei de la Banca Mondială investite în Maternitatea din Botoşani Secţia de obstetrică şi ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani a fost modernizată în baza unui proiect realizat de Ministerul Sănătăţii şi finanţat de Banca Mondială, investiţia de 13 milioane de lei fiind recepţionată miercuri.