Cele mai citite
 


Suceava: Maternitate nouă inaugurată la Gura Humorului, o investiţie de 2 milioane lei
luni, 7 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Noua maternitate din oraşul Gura Humorului a fost inaugurată la sfârşitul acestei săptămâni, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Cristian Irimie şi a primarului Marius Ursaciuc, investiţia ridicându-se la aproximativ 2 milioane de lei, fiind finanţată de MS şi din bugetul local.
Noua secţie de obstetrică-ginecologie funcţionează la ultimul etaj al spitalului orăşenesc şi dispune de toate condiţiile necesare unui act medical de înaltă calitate, având o capacitate de 15 paturi, plus şase la compartimentul de neonatologie.
Preşedintele CJ Suceava a subliniat că, în urma demersurilor sale la MS, s-a reuşit ''salvarea spitalului'', pentru că se pusese problema închiderii unităţii sanitare.
"Amintiţi-vă că, de la discuţia ca spitalul să fie închis, astăzi discutăm de deschiderea unei noi secţii - e vorba de maternitatea nouă. Ce este important e că am reuşit să depăşim acest moment de la un spital care avea doar o linie de gardă şi se punea foarte serios problema închiderii lui, alături de spitalul de la Solca, am reuşit salvarea lui. Ţineţi minte demersurile pe care le-am făcut şi nici nu vă pot spune tot. În al doilea rând, l-am transformat într-un punct de investiţie puternică şi cred că trebuie reamintite aceste lucruri, pentru că există riscul de a se uita. Poate că deranjez prin ce spun, dar faptul că într-o perioadă de criză se investeşte şi se investeşte masiv nu trebuie să uităm acest lucru", a afirmat Flutur.
El a subliniat că reforma în sănătate la nivelul judeţului nu a însemnat închideri de spitale, excepţie făcând spitalul din Solca, locul lui fiind luat de un centru de permanenţă performant.
Totodată, Flutur le-a cerut cadrelor sanitare de la Gura Humorului calitate în actul medical, promiţându-le sprijin şi pe viitor. "V-am asigurat toate condiţiile, iar actul medical de aici încolo trebuie să fie de ştaif, de înaltă ţinută", a spus Flutur.
Preşedintele CJ Suceava a anunţat că, în curând, la Gura Humorului vor mai fi alocaţi aproximativ 600.000 de lei pentru alte investiţii în sănătate. "În mandatul meu am ales să am un secretar de stat la Sănătate, pentru că am vrut să se simtă în judeţul Suceava, să ajute judeţul şi cred că acest lucru se vede. Am să-l rog pe Cristi Irimie să fie în continuare la minister un avocat al Sucevei, al sistemului de sănătate din Suceava", a afirmat Flutur.
La rândul său, secretarul de stat în MS a apreciat investiţia de la Gura Humorului, subliniind că, în judeţul Suceava, investiţiile care s-au făcut în domeniul sănătăţii s-au realizat coerent, având la bază dorinţa de a oferi condiţii foarte bune atât pacienţilor, cât şi medicilor.
"Dacă acum aţi făcut un hotel frumos, vreau de acum încolo să fie un spital bun. Spital bun înseamnă satisfacţia pacienţilor. Dacă pacienţii pleacă mulţumiţi de la dumneavoastră, mai ales că le oferiţi condiţii hoteliere foarte bune, atunci v-aţi realizat menirea, pentru că, dacă avem numai hotel şi serviciile medicale lasă de dorit, activitatea noastră profesională nu este cea aşteptată de pacienţi şi atunci degeaba am făcut investiţii. Contez pe profesionalismul colegilor mei, contez pe ştiinţa de manager a doctorului Mălăncraveanu (n.r. - managerul spitalului) şi sper ca spitalul din Gura Humorului să fie unul mic, dar eficient", a spus Irimie. AGERPRES/(AS - Silvia Marcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fostul secretar de stat în MS Cristian Irimie contrazice declaraţiile liderului UNPR Suceava privitoare la sistemul de sănătate Fostul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), Cristian Irimie, candidat PDL pentru o funcţie de consilier judeţean, a dezavuat, miercuri, declaraţiile liderului judeţean al UNPR Suceava, Cătălina Vartic, candidat al partidului pentru preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, conform cărora...
Braşov: Investiţii de peste 23 de milioane de lei la Maternitatea din Braşov Corpul vechi al Maternităţii din Braşov va fi modernizat printr-o investiţie în valoare de 23,3 milioane de lei, bani alocaţi de Guvern, dintr-un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii (BEI).
Anchetă în derulare după decesul a doi bebeluşi născuţi în Maternitatea Suceava Şeful Secţiei Obstetrică-ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Cristian Irimia, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat marţi pentru AGERPRES că nu există o legătură de cauzalitate între decesul celor doi bebeluşi născuţi în maternitatea suceveană şi bacteria...
Braşov: Investiţii la Maternitatea Braşov din fonduri europene şi de la bugetul judeţean Reabilitarea corpului nou al Maternităţii Braşov, clădire construită în anul 1987, a fost încheiată în totalitate, joi inaugurându-se recepţia şi saloanele de primiri urgenţe.
Investiţie de aproximativ 15 milioane de lei la Secţia de Obstetrică Ginecologie a SCJU Târgu Mureş Conducerea spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că lucrările de modernizare şi de extindere a Clinicii de Obstetrică ginecologie, în valoare de 15 milioane de lei, sunt aproape finalizate, urmând ca acestea să fie predate până la sfârşitul...
Bacău: A fost finalizată reabilitarea şi modernizarea Maternităţii Spitalului Judeţean, investiţie de aproape 35 de milioane de lei Finalizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a Maternităţii Spitalului Judeţean de Urgenţe Bacău a fost marcată joi printr-o festivitate la care au fost prezenţi europarlamentarii Daciana Sârbu, Minodora Cliveti şi Cătălin Ivan, ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu şi Vasile...