Cele mai citite
 


Oncologie ortopedica la Centrul Medical Shemere din Israel
luni, 7 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oncologie
 

In cadrul Centrului Medical Shemere se trateaza: tumorile si afectiunile similare tumorilor sistemului osos (oase si articulatii), tesuturilor moi ale bazinului, umerilor, coloanei vertebrale, peretilor toracici si abdominali, si, in unele cazuri, ale capului si gatului.

Aceste boli includ tumorile maligne si benigne primare, tumorile maligne secundare (metastaza) si afectiunile pseudotumorale care necesita interventii chirurgicale intensive, chiar si in cazurile care nu sunt maligne, cum ar fi infectiile care pun viata in pericol.

In cadrul Departamentului de Ortopedie-Oncologie functioneaza mai multe clinici multidisciplinare de monitorizare: clinica de monitorizare pentru adulti, clinica de monitorizare pentru copii, clinici comune cu oncologie pentru adulti, micro-chirurgie, ortopedie pediatrica, chirurgia nervilor periferici, chirurgia coloanei vertebrale si o clinica de durere neuropata.
Clinicile primare trateaza pacientii noi sau pacientii care sufera de complicatii. Aceste clinici au program de lucru 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an. Timpul de asteptare este intre una si trei zile.

Biopsiile de aspiratie cu ac sunt desfasurate sub CT sau ecografie de orientare.

Experienta chirurgicala : Toate tipurile de interventii chirurgicale sunt efectuate in cadrul departamentului de: pastrare a membrelor, amputari, folosirea de implanturi si reconstructia vaselor de sange si a nervilor. Clinica foloseste, de asemenea, tehnici specifice, cum ar fi: injectarea substantelor radioactive (Y-90) si congelarea (crioterapia).

Tratamentele tumorilor secundare (metastazelor): abordarea metastazelor osoase este menita sa ajute pacientii cu cancer cu metastaze osoase de la toate tipurile de cancer si necesita o interventie chirurgicala. Cele mai frecvente indicatii pentru chirurgie sunt fracturi patologice, fracturi iminente din cauza distrugerii osoase considerabile, si durerea greu de rezolvat, care nu poate fi atenuata prin alte tratamente medicale. Tratamentele implica o echipa cu inalta calificare si cu experienta medicala multidisciplinara care desfasoara o evaluare completa preoperatorie a starii medicale si oncologice, functia si controlul durerii. Pacientii sunt tratati cu tehnici chirurgicale avansate pentru membre care care sa permita rezectia tumorii si reconstructia extremitatii operate, cu pastrarea functiei.
Reabilitarea postoperatorie este realizata de catre o echipa bine pregatita de fizio-terapeuti fizici si terapeuti ocupationali.

Metode inovatoare:
- Criochirurgia
- Inlocuirea sectiunilor infectate de os cu implanturi modulare si extensibile
- Metode microchirurgicale de reconstruire a sectiunilor care lipsesc din oase si tesuturile moi, folosind grefe de os nevascularizat sau tesuturile moi nevascularizate
- Reconstructia si eliberarea nervilor periferici dupa eliminarea tumorilor
- Implanturi personalizate si modulare pentru inlocuirea defectelor osului mare si articulatiilor, inclusiv implanturi neinvazive extensibile pentru copii mici si in crestere

Pentru informatii suplimentare accesati: www.medsantours.ro

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Intervenţie chirurgicală salvatoare, cu refacere de os, la un pacient cu cancer osos O echipă pluridisciplinară de medici ai Clinicii de Chirurgie Vasculară - Departamentul de Microchirurgie Reconstructivă şi ai Clinicii de Ortopedie I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara au realizat o intervenţie chirurgicală complexă de reconstrucţie a membrului superior.
Timiş: Septuagenar cu cancer la prostată, operat cu succes printr-o intervenţie chirurgicală robotică O echipă complexă de chirurgi şi urologi de la Spitalul Judeţean Timişoara a efectuat, luni, prima operaţie cu un robot ultraperformant efectuată în cazul unui pacient de peste 70 de ani, diagnosticat cu cancer de prostată.
Intervenţie chirurgicală in utero, realizată în premieră O operaţie de hidrotorax fetal bilateral tratat in utero a fost realizată în premieră în România, informează un comunicat de presă al Maternităţii Regina Maria.
RETROSPECTIVÃ/ Premiere medicale româneşti în 2012 Anul 2012 a continuat să fie un an al premierelor în medicina românească. Aflat şi în 2012 într-un proces de reorganizare, dar şi de schimbări la nivel înalt ale conducerii ministerului de resort, domeniul sănătăţii româneşti a adus premiere în chirurgia cardiovasculară, în neurochirurgie, în prelevarea...
Prof. univ. dr. Ioan Coman: Este impresionantă evoluţia pacienţilor operaţi robotic - interviu Şeful secţiei de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, prof. univ. dr. Ioan Coman, a acordat Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES un interviu în care expune etapele parcurse de unitatea sanitară în vederea asigurării unor servicii medicale de talie europeană, precum şi avantajele intervenţiilor chirurgicale...
Transplant în premieră, în boala oaselor de sticlă O intervenţie chirurgicală în premieră pentru boala oaselor de sticlă a fost efectuată, joi, la Departamentul de ortopedie al Spitalului Clinic pentru Copii 'Maria Sklodowska Curie' (fost Budimex).