Cele mai citite
 


Baschet: Magic Johnson, 20 de ani cu virsul HIV-SIDA
marţi, 8 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala
 

Legendarul baschetbalist american Earvin "Magic" Johnson anunţa, în urmă cu exact 20 de ani, că este infectat cu virusul HIV, exprimându-şi totodată speranţa că va trăi cât mai mult timp, o dorinţă care i s-a îndeplinit şi care a inspirat mii de persoane în toată această perioadă.

Magic Johnson, unul dintre cei mai buni jucători din istoria baschetului, a anunţat că este infestat cu virusul care produce teribila maladie SIDA (Sindromul Imunodeficienţei Dobândite), în cursul unei conferinţe de presă organizată pe 7 noiembrie 1991. Vedeta echipei Los Angeles Lakers, la care a evoluat timp de 12 sezoane şi cu care a cucerit cinci titluri de campion al NBA a declarat atunci: "Viaţa merge înainte şi voi continua să fiu un om fericit".


După 20 de ani, posturile de televiziune americane şi presa sportivă au reamintit cuvintele sale şi le dau drept exemplu de determinare.
Desemnat de trei ori MVP-ul sezonului, Magic Johnson s-a retras din baschet într-un moment bun al carierei sale şi avut curajul să apară în prim plan pentru a demitifica o maladie care, totuşi, în 1991 era tabu. El a revenit ulterior în activitate, fiind inclus în locul selecţionatei Statelor Unite, medaliată cu aur la Jocurile Oimpice din 1992, de la Barcelona.


El a promis că va acţiona pentru a atrage atenţia asupra pericolelor SIDA şi HIV şi a insistat ca oamenii să ia în serios această ameninţare, luând măsuri de protecţie în timpul relaţiilor sexuale şi supunându-se controalelor pentru depistarea maladiei.


Jucătorul a spus, iniţial, că nu ştie cum a contactat virusul HIV (deşi puţin mai târziu s-a confesat că s-a infestat din cauza "promiscuităţii heterosexuale"), însă a declarat că soţia sa, cu care se căsătorie cu doar două luni înainte, nu este infestată.


Johnson a început să aibă apariţii publice pentru a le vorbi tinerilor din întreaga lume despre HIV şi SIDA, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii l-a dat drept exemplu pentru ca bolnavii să conştientizeze că pot duce o viaţă normală, în ciuda teribilei maladii.


În vârstă de 52 ani, Magic Johnson este în prezent un om de afaceri de succes, care deţine peste 125 de cafenele, 10 cinematografe, o reţea de restaurante şi mai multe săli de sport construite pe întreg teritoriul SUA, cu o cifră totală de afaceri de câteva sute de milioane de dolari.
AGERPRES (Mihai Dragomir)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii face apel la China să îşi intensifice lupta împotriva SIDA Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a făcut apel luni la Beijing să depună mai multe eforturi în vederea combaterii SIDA, în condiţiile în care China numără oficial o jumătate de milion de persoane infectate cu virusul HIV, sute de mii de alte persoane putând fi contaminate fără să ştie acest lucru...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat sfărşitul epidemiei de Ebola din Africa de Vest Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat joi sfârşitul epidemiei de Ebola din Africa de Vest, avertizând că Guineea, Liberia şi Sierra Leone rămân cu un risc ridicat de mici focare suplimentare ale acestei maladii, anunţă agenţiile de presă internaţionale.
OMS: Speranţa de viaţă pe plan mondial a crescut cu 5 ani din anul 2000 Speranţa de viaţă pe plan mondial a crescut cu cinci ani între 2000 şi 2015, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), mai ales datorită progreselor înregistrate în Africa în ceea ce priveşte combaterea malariei şi a SIDA, relatează AFP.
Virusul HIV progresează în Europa, însă cazurile de SIDA sunt în scădere /raport/ Virusul SIDA /HIV/ a continuat să progreseze în Europa în 2010, dar tratamentele fac să scadă numărul de cazuri unde boala se declanşează efectiv, potrivit unui raport comun al Centrului European de Control şi Prevenţie a Bolilor /ECDC/ şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, publicat miercuri şi...
Serviciile specifice HIV ating parţial adolescenţii din întreaga lume. Cu ocazia Zilei Mondiale SIDA 2013, Organizaţia Mondială a Sănătăţii lansează o serie de recomandări pe tema HIV/SIDA, pentru intensificarea eforturilor de testare, consiliere, tratament şi îngrijire a acestui grup vulnerabil
OMS: Eforturile la nivel mondial împotriva tuberculozei sunt insuficiente (raport) Autorităţile din domeniul sănătăţii din lumea întreagă trebuie să acţioneze mult mai repede pentru a preveni, detecta şi trata o epidemie gravă de tuberculoză pentru a reduce infecţiile şi decesele cauzate de această boală până în 2030, a avertizat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), conform...