Cele mai citite
 


România şi-a propus să atragă aproximativ 1.000 de turişti englezi în staţiunile balneare
luni, 7 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Londra, 7 nov - Trimisul special AGERPRES, Roxana Clinciu, transmite: România a lansat, luni, la Târgul de Turism World Travel Market de la Londra, Ghidul Staţiunilor Balneoclimaterice, iar autorităţile estimează că vor atrage aproximativ 1.000 de turişti englezi în primul an de la lansare.
'Am pornit o serie de acţiuni de promovare pentru acest pachet de servicii medicale de tratament balnear, la care se adaugă spa, wellness şi antiageing. Acestea reprezintă 80% din ofertă. Timid, încercăm să oferim 20% pe segmentul servicii medicale. În cazul României, acestea sunt stomatologia, chirurgia plastică, oftalmologia, intervenţiile cardiace, protezarea ortopedică', a declarat consilierul pe probleme de turism şi sănătate din cadrul Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Emilian Imbri.
Ţinta pe care autorităţile şi-au propus să o atingă într-un an de la lansarea Ghidului Staţiunilor Balneoclimaterice este atragerea unui număr de aproximativ 1.000 de turişti englezi în România.
'Este bine dacă reuşim să deschidem piaţa astfel încât 500 - 1.000 de britanici să vină în România, anul viitor, pentru turismul balnear. În continuarea activităţilor de promovare, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va participa cu un stand la următoarea expoziţie pentru turismul de sănătate de la Londra', a precizat şeful Biroului Român de Turism de la Londra, Maria Iordache.
În medie, un turist britanic cheltuie în România circa 600 lire sterline. Pachetele turistice vândute în Marea Britanie costă între 890 de lire şi 1.300 de lire. În Marea Britanie sunt peste 5 milioane de astmatici, precum şi un număr considerabil de pacienţi cu boli de piele sau artrită, potrivit informaţiilor furnizate de Biroul Român de Turism din Londra.
România poate miza pe 30 staţiuni balneare care pot atrage turiştii străini, în contextul în care o treime din potenţialul turismului balnear european se află în această ţară.
'În România sunt 120 de localităţi cu resurse naturale, cu potenţial terapeutic, dar cunoscute istoric ca staţiuni sunt 27 - 30 de staţiuni. Acestea ar putea să fie de interes internaţional, iar 40 din totalul staţiunilor sunt destinate turismului intern. Din cele de interes internaţional, am avut o iniţiativă legislativă împreună cu Ministerul Sănătăţii şi am atestat prin Hotărâre de Guvern primele 10 localităţi din România. Urmează ca până la finalul anului să mai avem 8 staţiuni', a adăugat Emilian Imbri.
Turismul balnear ar putea reprezenta, în câţiva ani, 1% din PIB potrivit oficialului MDRT.
'Să reuşim în câţiva ani să poziţionăm România în rândul ţărilor în care turismul de sănătate este o realitate ar aduce mulţi bani la buget. În ţările vechi, cu tradiţie, turismul de sănătate aduce până la 3% din PIB. Noi sperăm în câţiva ani să aducem 0,5% - 1%. În primul rând, acest tip de turism trebuie să devină credibil', a menţionat consilierul MDRT.
Standul României la WTM este organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, acţiunea fiind inclusă în programul anual de promovare a turismului românesc şi susţinut din fonduri europene alocate României în cadrul operaţiunii de creare a unei imagini pozitive a României ca destinaţie turistică. Operaţiunea se derulează prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.
Programul MDRT de promovare a României este centrat pe cele şase produse turistice româneşti stabilite ca prioritare pe termen mediu - circuite culturale, turism rural, natură salbatică şi parcuri naturale, turism de sănătate şi de întreţinere, turism activ şi de aventură, 'city breaks'. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Turismul balnear din România înregistrează circa un milion de turişti anual, 10% fiind străini Turismul balnear din România înregistrează în prezent circa un milion de turişti anual, 10% dintre aceştia fiind străini, a declarat, luni, preşedintele organizaţiei patronale a turismului balnear din România, Nicu Rădulescu, după deschiderea conferinţei internaţionale privind turismul de sănătate.
Elena Udrea: Turismul medical se va ridica la 500 de milioane de euro în 2015 Turismul medical se va ridica la 500 de milioane de euro în 2015, a declarat, joi, ministrul dezvoltării şi turismului, Elena Udrea, la evenimentul de semnare a protocolului de colaborare interinstituţională pentru promovarea şi dezvoltarea turismului medical
Vasile Cepoi: Mii de persoane călătoresc să se trateze în România; e o oportunitate pentru turismul de sănătate Mii de persoane călătoresc în România pentru a se trata în cabinetele stomatologice, iar aceasta poate fi o oportunitate pentru turismul de sănătate, a declarat, miercuri, Vasile Cepoi, consilier de stat al primului ministru.
Eduard Hellvig: Turismul balnear este o nişă pe care România nu trebuie să o rateze Turismul balnear este o nişă pe care România nu trebuie să o rateze şi una dintre priorităţile strategice pentru 2013 va consta în investiţii în infrastructura specifică, pentru a ajuta dezvoltarea acestui domeniu, a declarat, luni, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, la deschiderea...
INTERVIU/Nicu Rădulescu(OPTBR):Turismul balnear a atras investiţii de 150 milioane de euro; avem o problemă cu migraţia personalului medical Valoarea investiţiilor în turismul balnear din ultimii ani depăşeşte 150 milioane de euro dar sectorul se confruntă cu problema migraţiei personalului medical specializat, atras de condiţii mai bune de plată în alte ţări, afirmă Nicu Rădulescu, preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear...
20 de staţiuni urmează să fie clasificate drept balneare până la sfârşitul anului 2011 20 de staţiuni turistice din România ar putea primi clasificarea de staţiuni balneare, până la finalul anului 2011, a declarat miercuri, Emilian Imbri, consilierul pe turism al ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, la o masă rotundă pe tema turismului balnear.