Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Şeful secţiei urologie a Spitalului Judeţean, acuzat de luare de mită, a primit doar amendă administrativă
miercuri, 9 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şeful secţiei urologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, dr. Dan Ştefănescu, care în urmă cu nouă luni era învinuit de luare de mită după ce a primit 400 de lei de la un pacient pentru ca acesta să beneficieze în continuare de pensie de invaliditate, a primit doar o amendă administrativă.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, procuror-şef Angela Sângeorzan, în cauză nu au putut fi adunate suficiente probe pentru trimiterea în judecată, astfel că medicul a primit doar o amendă administrativă în valoare de 1.000 de lei.
Medicului bistriţean i-a fost organizat pe 7 februarie un flagrant în propriul cabinet de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud şi lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.
"La data de 7 februarie 2011, urmare a unei proceduri flagrante, a fost depistat un medic la Spitalul Judeţean Bistriţa-Năsăud, şef secţie urologie, luând de la un pacient denunţător suma de 400 de lei cu scopul de a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, acestea constând în stabilirea, în calitate de medic specialist, a unui diagnostic pe baza căruia comisia de expertiză medicală din cadrul Cabinetului de expertiză medicală şi recuperare a capacităţii de muncă Bistriţa să-i aprobe obţinerea în continuare a pensiei de invaliditate", declara la acea dată purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.
Denunţătorul era din mediul rural şi intrase în pensie de invaliditate în urmă cu zece ani, fiind încadrat în gradul al doilea.
În acest dosar, medicul bistriţean a fost învinuit de luare de mită, faptă care se pedepseşte de Codul Penal cu închisoarea între 3 şi 12 ani.
Medicul Dan Ştefănescu a mai fost cercetat în ultimii 20 de ani pentru luare de mită, însă de fiecare dată cazurile s-au soluţionat cu netrimiterea în judecată, nefiind nici măcar sancţionat administrativ. AGERPRES/(AS - Tina Ţucui)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Şeful secţiei urologie a Spitalului Judeţean, învinuit pentru luare de mită Şeful secţiei urologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, dr. Dan Ştefănescu, este învinuit pentru luare de mită, după ce a primit suma de 400 lei de la un pacient pentru ca acesta să beneficieze în continuare de pensie de invaliditate.
Şefa Biroului de Expertiză Medicală Călăraşi, trimisă în judecată pentru luare de mită Ileana Corina Dima, şefa Biroului de Expertiză Medicală Călăraşi şi medic primar expertiză medicală în cadrul Cabinetului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Lehliu - Gară, a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată (130 acte materiale)...
Medici ginecologi de la Spitalul de Urgenţă Vaslui, trimişi în judecată pentru luare de mită Trei medici de la Secţia Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, fiind acuzaţi că cereau bani de la paciente pentru a face avorturi ilegale.
DNA: Dănuţ Căpăţînă, fost manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, trimis în judecată Procurorii DNA l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Dănuţ Căpăţînă, la data faptelor manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, pentru spălare de bani şi cinci infracţiuni de luare de mită.
DNA: Un medic şi o asistentă de la Spitalul de Urgenţă Slobozia, trimise în judecată pentru luare de mită Un medic şi o asistentă de la Spitalul de Urgenţă Slobozia au fost trimise în judecată pentru luare de mită în formă continuată, într-un dosar instrumentat de procurorii Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul DNA.
Doi medici psihiatri din Piteşti, trimişi în judecată pentru luare de mită Doi medici psihiatri din Piteşti, Valerian Azamfire şi Eli Morman, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului General pentru luare de mită, fiind acuzaţi că au cerut bani de la sute de pacienţi, în schimbul eliberării de documente medicale fictive pentru încadrarea în grad de invaliditate...