Cele mai citite
 


Box: A încetat din viaţă Joe Frazier, fostul campion mondial al "greilor"
miercuri, 9 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Americanul Joe Frazier, fostul campion mondial de box la categoria grea, a încetat din viaţă luni, la vârsta de 67 ani, în urma unui cancer la ficat, a anunţat familia sa într-un comunicat.
Sâmbătă, cotidianul New York Post dezvăluise că fostul pugilist suferea de cancer la ficat într-un stadiu avansat.
Joe Frazier a fost primul boxer care a reuşit să-l învingă pe legendarul Cassius Clay, alias Muhammad Ali, cucerind titlul mondial al "greilor" în urma victoriei la puncte, după 15 reprize, într-un meci desfăşurat în 1971 la arena Madison Square Garden din New York şi considerat "lupta secolului". El a fost învins apoi de două ori de Muhammad Ali, în 1974 şi 1975.
Medaliat cu aur, ca amator, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 1964, a cucerit o primă centură de campion mondial al greilor în 1970, după victoria în cinci reprize în faţa lui Jimmy Elis.
În 1976, Frazier, alias "Smokin' Joe", a luptat din nou pentru titlul mondial, împotriva compatriotului său George Forman, însă a fost trimis de două ori la podea, înainte ca meciul să fie oprit în repriza a 5-a. Frazier a fost învins pentru a doua oară de Foreman în 1976. El a disputat ultimul meci din carieră în 1981, la vârsta de 37 ani, după care s-a reconvertit în cântăreţ, înfiinţând un grup denumit... "The Knockouts".
Duminică, Muhammad Ali declarase că "se roagă" pentru fostul său adversar, care a disputat 37 de meciuri ca profesionist, înregistrând 32 de victorii (27 înainte de limită), 4 înfrângeri şi 1 egal, fiind inclus în panteonul gloriilor boxului, Hall of Fame, în anul 1990
AGERPRES (Mihai Dragomir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spectacol umanitar 'Viaţă pentru viaţă' în sprijinul bolnavilor de cancer Mai mulţi artişti de renume se alătură Asociaţiilor de Pacienţi în lupta împotriva cancerului de sân, cancerului uterin şi celui de prostată, în acest scop urmând să susţină spectacolul umanitar 'Viaţă pentru viaţă', joi, la Sala Palatului, de la ora 19,00.
Transplant de ficat la un pacient cu cancer, în premieră, la Institutul Fundeni Prof. dr. Irinel Popescu, şeful Centrului de Boli Digestive şi Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, a efectuat în premieră în ţara noastră un transplant hepatic la un pacient de 46 de ani, care are cancer colorectal cu metastaze hepatice.
Box: Un pugilist sud-african a murit la spital după o luptă Boxerul sud-african Anele Makhwelo a încetat din viaţă la patru zile după ce fusese adus de urgenţă la spital, în timpul unui meci pentru titlul naţional, informează AP, recepţionată de Agerpres.
Box: Jo Jo Dan nu mai boxează cu Trumpet, ci cu Iwan Azore Boxerul român Jo Jo Dan (alias Ionuţ Ion) nu va mai lupta cu Floyd Trumpet (Trinidad Tobago), în gala programată pe 29 iulie, la Port of Spain, ci cu Iwan Azore (Guyana).
Imunoterapia o noua metoda de tratare a bolnavilor de cancer In ultimii 20 ani supravietuirea pe termen lung in cazul bolilor maligne hematologice si oncologice a crescut datorita progreselor medicale inregistrate in aceste domenii.Totusi aceste rezultate sunt conditionate de efectele toxice adverse ale chimio si radioterapiei ( in bolile oncologice)...
Numărul cazurilor de cancer va creşte cu aproximativ 70% în următoarele două decenii (OMS) Cancerul reprezintă una dintre principalele cauze ale morbidităţii şi mortalităţii la nivel mondial, cu aproximativ 14 milioane de cazuri noi şi 8,2 milioane de decese cauzate de maladie în 2012, subliniază Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) într-un articol publicat miercuri pe site-ul său, cu ocazia...