Cele mai citite
 


Braşov: Heliport în Masivul Făgăraş
miercuri, 9 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Salvamont Victoria a construit în Masivul Făgăraş, în zona Valea Sâmbetei, un heliport pentru aparatele care erau solicitate să vină în sprijinul turiştilor răniţi în zonă.
"Este construit conform standardelor, cu toate aprobările necesare, pe locul unei foste baze Salvamont. Am făcut demersurile pentru omologarea lui la Autoritatea Aeronautică. A fost construit în totalitate de Salvamont Victoria, având în vedere că se întâmplă destul de multe accidente serioase pentru care este solicitat elicopterul", a declarat, marţi, pentru AGERPRES, şeful Salvamont Victoria, Tomas Bross.
Heliportul are 5 metri lungime şi 5 metri lăţime, fiind al doilea din Masivul Făgăraş după cel existent la Bâlea. El a fost construit într-o lună, singurele materiale care au trebuit transportate cu elicopterul fiind cimentul, după cum a arătat şeful Salvamont Victoria.
Potrivit lui Tomas Bross, anual, şase - şapte cazuri de turişti răniţi grav necesită transportul cu elicopterul la cea mai apropiată unitate medicală. AGERPRES/(AS - Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Turistă accidentată în Piatra Craiului, transportată cu elicopterul la Târgu-Mureş O turistă în vârstă de 40 de ani din Bucureşti, care s-a accidentat duminică în Masivul Piatra Craiului, a fost transportată la Spitalul din Târgu-Mureş cu un elicopter SMURD, a informat luni purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, Ciprian Sfreja.
Accidente rutiere în care au fost implicate microbuze, autocare în 2015-2016 (cronologie) Un accident rutier grav s-a produs la 22 februarie 2016, în municipiul Constanţa, în accident fiind implicat un microbuz şcolar ce transporta elevi la o unitate privată de învăţământ. Potrivit Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, au fost răniţi doi adulţi, iar cinci copii au traumatisme minore...
Braşov: Persoanele rănite în urma exploziei de la fabrica de pâine sunt în stare staţionară Cele cinci persoane rănite în explozia produsă joi seara la o fabrică de pâine din Braşov, internate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă sunt în stare staţionară, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, managerul spitalului, dr. Daniela Neculoiu.
Accidente feroviare în 2014- 2015 (cronologie) Un şofer a murit, la 22 noiembrie 2015, după ce nu s-a asigurat la trecerea de cale ferată, autoturismul său fiind lovit în plin de un tren în localitatea Trifeşti, judeţul Neamţ, şi târât câţiva zeci de metri.
Braşov: Doi dintre răniţii în explozia de la fabrica de pâine internaţi la ATI, în stare gravă, dar stabilă Starea celor doi răniţi în urma exploziei de săptămâna trecută de la o fabrică de pâine din Braşov, o femeie de 51 de ani şi un bărbat de 46 de ani, internaţi la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, este gravă, a declarat pentru AGERPRES managerul spitalului, dr. Daniela...