Cele mai citite
 


Buzău: Peste 100 de medici de familie au încasat sume mai mari în urma decontării de servicii medicale
miercuri, 9 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 100 din cei 200 de medici de familie din judeţul Buzău au încasat de la Casa judeţeană de Asigurări de Sănătate sume mai mari în urma decontării de servicii medicale acordate unor persoane care nu aveau calitatea de asigurat, rezultă dintr-un raport al Curţii de Conturi Buzău.
Sumele încasate pentru servicii medicale fără acoperire legală variază între 300-400 de lei şi 8.300 de lei.
''Un singur medic de familie a avut în evidenţă 50 de persoane neasigurate pentru care a încasat suma de 8300 de lei, dar majoritatea medicilor de familie au de returnat sume cuprinse între 1000 şi 2000 de lei', a declarat, marţi, pentru Agerpres, dr. Nina Mihai, purtător de cuvânt al Casei judeţene de Asigurări de Sănătate Buzău.
Potrivit sursei citate, medicii de familie se fac vinovaţi că nu au verificat dovezile de asigurat, iar cele mai multe cazuri vizează pensionari pe caz de boală care şi-au pierdut acest drept sau au intrat în sistemul public de pensii unde decontările pentru serviciile medicale acordate de medicii de familie au valoare mai redusă. AGERPRES/(A-Dorin Ivan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj II) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor care pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor, iar medicii...
Buzău: Medicii de familie nu renunţă la protest şi nu vor semna actele adiţionale Cel puţin 50 de medici de familie din judeţul Buzău nu renunţă la protest şi nu vor semna actele adiţionale la noul contract cadru pe 2011-2012, se arată într-un comunicat transmis joi de filiala Buzău a Patronatului medicilor de familie.
Buzău: Peste 100 de medici de familie refuză să semneze noua formă a contractului-cadru Peste o sută de medici de familie din judeţul Buzău au înaintat joi o notificare Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate prin care anunţă că refuză să semneze noua formă a contractului-cadru.
Galaţi: Zeci de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 46 de furnizori de servicii medicale în primul semestru al anului, au anunţat, joi, reprezentanţii Biroului de control al instituţiei.
Suceava: Medicii de familie au de returnat CJAS aproape 400.000 lei pentru servicii neconforme Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a dispus, în urma controalelor efectuate anul trecut, recuperarea a aproximativ 600.000 lei de la furnizorii de servicii medicale, ponderea cea mai mare înregistrându-se în cazul medicilor de familie, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al ...
Bistriţa-Năsăud: Medicii de familie cer majorarea numărului de consultaţii zilnice decontate de CJAS Cei peste 140 de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud vor ca noul contract pe care îl vor semna cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) să prevadă o majorare a numărului de consultaţii zilnice decontate, de la 21 cât este în prezent la 25, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe...