Cele mai citite
 


Centru regional pentru consiliere oncologică
miercuri, 9 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Centrul Regional pentru Consiliere, Reintegrare Socială şi Terapie Integrativă a persoanelor diagnosticate cu cancer a fost inaugurat luni, în Capitală.
Potrivit coordonatorului Ion Andrei Gherasim, centrul asigură consiliere şi terapie psihologică specializată în psihologia oncologică.
El a menţionat că partenerul italian a cerut ca personalul să fie specializat, cei doi psihologi oncologici acordând consiliere pentru reintegrare profesională, întrucât persoane tinere afectate de această boală, angajate în mediul privat, rămân fără loc de muncă când diagnosticul este aflat.
Coordonatorul centrului a precizat că se află în discuţii cu 20 de firme private care sunt interesate de acest proiect de integrare.
În ceea ce priveşte terapia integrativă aceasta are, printre altele, menirea de a creşte stima de sine a pacientului.
Programul este unul european, iar cei care doresc să fie consiliaţi trebuie să se prezinte cu buletinul de identitate şi acte medicale din care rezultă diagnosticul la sediul centrului din strada C. Dobrogeanu Gherea, nr. 150, sectorul 1. AGERPRES/ (AS -Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Centru de consiliere şi activităţi inter-relaţionale pentru persoanele diagnosticate cu cancer Un centru de consiliere şi activităţi inter-relaţionale pentru persoanele diagnosticate cu cancer, cele care au depăşit cu bine perioadele de tratament, precum şi pentru membrii familiilor lor a fost deschis recent la Cluj-Napoca de către Patronatul Medicinei Integrative, în cadrul unui proiect dedicat...
Iaşi: Asistenţă gratuită pentru bolnavii de cancer, la Centrului Teritorial de Informare, Consiliere şi Terapie ONCOSUPORT Nord-Est Bolnavii de cancer beneficiază începând de vineri de sprijin din partea specialiştilor din cadrul Centrului Teritorial de Informare, Consiliere şi Terapie ONCOSUPORT Nord-Est.
Terapie gratuită pentru copii autişti, într-un centru inaugurat în sectorul 3 Peste 20 de copii autişti din sectorul 3 vor beneficia zilnic de servicii de terapie iar părinţii copiilor suspecţi de tulburare de spectru autist vor primi consiliere într-un centru inaugurat miercuri.
Asociaţia MAME a înfiinţat un centru pentru suportul şi recuperarea copiilor cu afecţiuni grave Asociaţia MAME a inaugurat Centrul Steluţelor, un centru de suport şi recuperare destinat copiilor bolnavi de cancer şi alte boli grave, unde aceştia vor beneficia, în mod gratuit, de consiliere psihologică individuală şi de grup, kinetoterapie, ateliere de terapie emoţională prin artă şi joc, precum...
Galaţi: Bani europeni pentru un centru de terapie destinat copiilor cu autism Copiii cu autism vor putea beneficia, la Galaţi, de un modern centru de recuperare, prin implementarea unui proiect cu finanţare europeană în valoare de peste trei milioane lei, a anunţat, luni, managerul de proiect, Viorica Palade.
Galaţi: Proiect de peste patru milioane de lei pentru persoane vârstnice Municipalitatea gălăţeană a lansat, joi, proiectul 'Modernizare Centru multifuncţional de servicii socio-medicale pentru persoane vârstnice', finanţat prin Programului Operaţional Regional 2007 - 2013, cu o valoare totală de peste patru milioane de lei, a declarat joi, pentru AGERPRES, managerul public...