Cele mai citite
 


Conservanţi periculoşi: Apel la boicotarea în SUA a produselor Johnson&Johnson pentru copii
miercuri, 9 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Alergologie si Imunologie
 

Şamponul pentru copii produs de fabricantul Johnson&Johnson conţine cel puţin două substanţe chimice periculoase. Acestea sunt conservanţii quaternium-15 şi 1,4-dioxane, care sunt cancerigeni - potrivit datelor organizaţiei neguvernamentale 'Campaign for Safe Cosmetics', care atrage atenţia că, în plus, substanţele respective sunt susceptibile să provoace alergii micuţilor, transmite msnbc.msn.com.

În pofida numeroaselor semnalelor din partea societăţii civile, acest tip de şampon continuă să fie comercializat atât în SUA, cât şi alte ţări ale lumii.

Prin intermediul site-ului lor, militanţii 'Campaign for Safe Cosmetics' cheamă consumatorii să boicoteze produsele pentru copii marca Johnson&Johnson până când compania va elimina substanţele periculoase din procesul de producţie.

În replică, compania menţionează că a început să ia deja măsuri pentru reducerea conţinutului acestor substanţe chimice din produsele sale şi să elimine treptat utilizarea lor.

Potrivit managementului companiei, conservanţii care eliberează formaldehidă nu ar fi într-atât periculoşi precum se spune şi au fost aprobaţi de autorităţile de reglementare din SUA şi alte state unde sunt comercializate produsele pentru copii Johnson&Johnson.AGERPRES/(Lilia Traci)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Light şi Bio – noile sortimente de lapte condensat Maresi Cunoscut drept una dintre cele mai utilizate formule de conservare a laptelui şi totodată foarte popular în diverse colţuri ale lumii (Asia, Rusia, Brazilia, India, Filipine, SUA, Austria), laptele condensat este puţin cunoscut la noi şi aproape deloc utilizat.
Häagen Dazs – inghetata naturala sigura, fara emulsificatori, conservanti si coloranti Häagen Dazs, prima inghetata super premium la nivel global, distribuita in Romania de Maresi Foodbroker, sustine necesitatea de a verifica eticheta, in urma studiului facut public recent de Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania, referitor la inghetata industriala. Retetele Häagen...
INTERVIU/Botănoiu (MADR): Nu am luat poziţia ghiocel în faţa FMI în problema deficitului; vom negocia şi reducerea TVA România trebuie să înceapă cadastrarea terenurilor agricole deoarece, din 2020, plăţile în agricultură se vor face pe exploataţie şi nu pe unitatea de suprafaţă, afirmă secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Botănoiu, într-un interviu acordat AGERPRES.
De ce sa folosesti sapunul natural? Cu totii incercam sa minimizam cantitatea de toxine care ne intra in corp. Mancam mai sanatos, bem apa purificata, realizam chiar si programe de detoxifere. Ceea ce insa putini oameni constientizeaza este cantitatea de toxine pe care o absorbim prin piele. Iar sapunul, unul dintre cele mai folosite...
Weleda Baby - ingrijire naturala certificata pentru bebelusi si copii, din prima zi de viata Pentru orice copil, mai ales in primii ani, contactul cu exteriorul este un continuu test de adaptabilitate. O lume complet necunoscuta, noua, in care puiul tau este expus la numerosi stimuli, iar pielea lui delicata prezinta o sensibilitate accentuata chiar si la cea mai mica atingere.
Ruşii se orientează spre produsele organice Fructele şi legumele organice sunt greu de găsit la Moscova iar acum cu atât mai puţin după ce Rusia a impus un embargo asupra produselor din UE, la 2 iunie. În contextul în care interdicţia naţională asupra legumelor din UE întră în a doua săptămână, producătorii şi comercianţii de produse organice...