Cele mai citite
 


Coreea de Sud îşi reia ajutorul medical pentru Coreea de Nord
miercuri, 9 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Coreea de Sud a decis marţi să-şi reia ajutorul medical pentru Coreea de Nord prin intermediul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi să deblocheze în acest sens 6,94 milioane de dolari, informează AFP şi Efe.
Seulul a luat această decizie din motive umanitare, pe baza cererii adresate de OMS, care va folosi aceşti bani pentru a echipa spitalele nord-coreene, potrivit agenţiei Yonhap, care citează un funcţionar al Ministerului sud-coreean al Reunificării.

În 2009, Seulul a oferit 13,12 milioane de dolari Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru a ajuta Coreea de Nord, dar în 2010 a blocat 6,94 milioane de dolari după scufundarea în luna martie a navei sud-coreene 'Cheonan', pe care Seulul o atribuie unui atac submarin al Coreii de Nord, ţară care respinge acuzaţia.

Reluarea asistenţei din partea Seulului are loc după ce ministrul sud-coreean al reunificării, Yu Woo-ik, a abordat cu secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, la New York, căile de ajutorare a Coreii de Nord.

Ban Ki-moon şi-a exprimat îngrijorarea faţă de soarta copiilor nord-coreeni, dintre care mulţi suferă de subnutriţie. Yu Woo-Ik a declarat la rândul său că Sudul va aborda 'în mod serios' posibilitatea de a acorda ajutor Nordului prin intermediul agenţiilor ONU.

Yu Woo-ik a fost numit ministru al reunificării luna trecută şi, de atunci, a flexibilizat politicile Seulului faţă de Phenian, înăsprite în 2010.

Din luna iulie, responsabili ai celor două ţări s-au întâlnit de două ori pentru a discuta despre o eventuală reluare a convorbirilor 'în şase', care încearcă să convingă Phenianul să renunţe la programul său nuclear în schimbul unui ajutor.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Coreea de Sud, vizată de un atac cibernetic masiv lansat de Coreea de Nord Coreea de Nord a piratat peste 140.000 de calculatoare ale unor corporaţii şi agenţii guvernamentale sud-coreene şi a plantat viruşi având drept scop comiterea unui atac cibernetic masiv care a fost însă dejucat, informează agenţia Yonhap, citând surse din cadrul poliţiei, relatează Reuters.
Seulul autorizează un ajutor pentru Coreea de Nord pentru prima dată în ultimele luni Seulul a autorizat joi un ajutor oferit Coreii de Nord de către o asociaţie privată sud-coreeană, pentru prima dată după bombardarea de către Phenian a unei insule sud-coreene în luna noiembrie a anului trecut, a informat Ministerul sud-coreean al Unificării, relatează AFP.
OMS: Epidemia de MERS din Coreea de Sud nu constituie o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat miercuri că epidemia de MERS din Coreea de Sud nu constituie o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional. Constatând că au existat întârzieri şi deficienţe în răspunsul la această epidemie în Coreea de Sud, organizaţia a cerut tuturor ţărilor...
Panică în Coreea de Sud pe fondul multiplicării cazurilor de contagiere cu coronavirusul MERS Focarul de infecţie cu virusul MERS (Middle East Respiratory Syndrome) a forţat Banca Centrală din Coreea de Sud să taie joi ratele dobânzilor după ce autorităţile au raportat 14 noi cazuri, potrivit Reuters şi DPA.
Zece persoane din Coreea de Sud au fost diagnosticate cu coronavirusul MERS Zece persoane din Coreea de Sud au fost diagnosticate cu coronavirusul MERS (Middle Eastern Respiratory Syndrome), transmis de un călător, fără a exista însă o transmitere susţinută de la om la om, a indicat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS, cu sediul la Geneva), citată de Reuters.
Crucea Roşie sud-coreeană propune organizarea de discuţii cu Phenianul pentru reunirea unor familii despărţite de război Crucea Roşie din Coreea de Sud şi-a exprimat dorinţa de a intra în contact luna viitoare cu organizaţia similară din Coreea de Nord pentru a pregăti o reuniune a unor familii separate de Războiul din Coreea (1950-1953), au anunţat vineri autorităţile, transmite AFP.