Cele mai citite
 


Iaşi: Anchetă după ce un septuagenar a murit sprijinit de peretele unui spital
miercuri, 9 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sanitare ieşene au demarat marţi o anchetă după ce un bărbat în vârstă de 76 de ani a murit luni în curtea Spitalului C.I.Parhon din Iaşi, fără a primi îngrijiri medicale, la scurt timp după ce a fost externat de la Spitalul Sfântul Spiridon.
Vasile Cepoi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a declarat că bărbatul a fost internat iniţial la Clinica II Medicală a Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi, din cauza unei tromboflebită a membrului inferior. După ce starea sănătăţii sale s-a ameliorat el a fost externat cu recomandarea de a merge şi la un control urologic la Spitalul C.I.Parhon. Medicii aveau suspiciunea că acesta avea cancer la vezica urinară.
Şeful DSP Iaşi susţine că în aceeaşi zi bărbatul a fost dus de către rude cu taxiul la Spitalul Parhon.
'În timp ce rudele au intrat în spital să-i anunţe pe cei de la Urgenţe şi să vină să-l ia cu un scaun cu rotile, bărbatul a murit. În momentul în care a murit, el era externat. Fiind externat, cei de la Spiridon nu aveau cum să-l trimită cu Salvarea la alt spital', a declarat pentru AGERPRES, dr.Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi.
Potrivit martorilor, care au imortalizat momentul în care bărbatul zăcea pe ciment, realitatea este alta. Bărbatul era sprijinit de zidul spitalului în timp ce diferite persoane, printre care cadre medicale şi ambulanţieri, trec fără să le pese că acesta zace pe ciment.
Directorul Spitalului C.I.Parhon, prof.univ.dr.Adrian Covic, a recunoscut la rândul său că 'bolnavul a fost adus de familie de un taxi privat'.
'Nu ştiu prea multe despre acest caz. Personalul de la triaj a găsit bolnavul mort. Tind să cred că el a murit în taxi, dată fiind graba taximetristului de a pleca. În rest, nu pot să comentez', a declarat Adrian Covic, managerul Spitalului C.I.Parhon.
La rândul său, directorul Serviciului Judeţean Ambulanţă, Florin Agapi a declarat că a declanşat o anchetă rezultatele acesteia urmând a fi cunoscute la sfârşitul acestei săptămâni. AGERPRES/(AS, Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Anchetă epidemiologică la Iaşi după ce un copil suspect de meningită a murit în ambulanţă Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a demarat o anchetă epidemiologică după ce un copil în vârstă de 7 ani, suspect de meningită, a decedat în ambulanţa care-l transporta la spital.
Iaşi: Un copil a murit în ambulanţă din cauza meningitei, potrivit DSP Copilul de şapte ani din comuna Belceşti, care a murit în urmă cu o săptămână într-o ambulanţă în timp ce era transportat spre spital, avea meningită, susţin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi.
Iaşi: Anchetă demarată de poliţişti după ce o femeie s-a aruncat de la etajul 12 al unui hotel Poliţiştii au demarat luni o anchetă după ce o femeie, angajată a Direcţiei de Sănătate Publică, s-a aruncat în cursul nopţii de duminică spre luni de la etajul 12 al unui hotel din Piaţa Unirii din Iaşi.
Iaşi: Anchetă a DSP privind cazul angajaţilor intoxicaţi cu alimente primite cadou de Paşte Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a demarat o anchetă epidemiologică după ce 30 de persoane, printre care şi un copil, au ajuns la Spitalul din Paşcani după ce au consumat alimente primite cadou de Paşte.
Botoşani: Un bărbat a murit în ambulanţă în drum spre Iaşi; starea proastă a carosabilului pare să fi contat Decesul unui bărbat de 39 de ani di Botoşani în timp ce era transportat cu ambulanţa la o clinică universitară din Iaşi a readus în discuţie necesitatea necesităţii unui elicopter SMURD care să preia pacienţii în stare gravă din Botoşani, a declarat Petrică Rădăuceanu, medicul şef al UPU de la Spitalul...
DSP Iaşi propune deschiderea unei anchete în cazul pacientei operate la Spitalul "Elena Doamna" Transferul pacientei din spitalul Clinic de Obstretică şi ginecologie "Elena Doamna" Iaşi către spitalul Clinic Judeţean "Sfântul Spiridon" Iaşi, Secţia ATI, nu a fost motivat de condiţiile igienico-sanitare din spitalul Clinic "Elena Doamna", a informat miercuri DSP Iaşi.