Cele mai citite
 


Iaşi: Copil adus la spital după ce tatăl l-a strâns de gât
miercuri, 9 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un băiat de 10 ani din localitatea ieşeană Schitu Duca a fost adus cu ambulanţa la Spitalul de Pediatrie "Sfânta Maria" după ce tatăl l-a strâns de gât şi l-a aruncat la pământ.
Medicul Marcel Burlacu, purtătorul de cuvânt al spitalului, a declarat marţi că, în urma agresiunii, copilul s-a ales cu un dinte rupt, vânătăi la nivelul gâtului şi toracelui. Medicul nu exclude însă posibilitatea ca băiatul să fi suferit şi rupturi ale organelor interne.
"Tatăl i-a pus copilului mâna în gât, l-a ridicat şi izbit de sol. După impact, victima a acuzat dureri la nivel dorsal, al toracelui şi gâtului. Nu ştim cine a chemat ambulanţa. El s-a prezentat în unitatea noastră într-o stare nu foarte gravă, însă a fost internat sub supraveghere medicală întrucât există riscul să fi suferit ruptură de organe interne", a declarat dr. Burlacu.
Sesizaţi despre incident, reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iaşi susţin că băiatul face parte dintr-o familie aflată în curs de divorţ. Până la pronunţarea sentinţei, mama a plecat să locuiască la părinţii ei cu cei trei copii - unul de un an şi opt luni şi, respectiv, 7 ani, cel mai mare dintre ei, cel de 10 ani, fiind cel care îşi vizita tatăl în fiecare zi.
"Se pare că în momentul în care s-a produs tragedia băiatul cel mare a fost trimis de către mamă cu un mesaj la tată. Aflat sub influenţa alcoolului, bărbatul şi-a agresat copilul. Femeia a mai fost adusă la noi, pentru protecţie, din cauza violenţei soţului", a declarat Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi. AGERPRES/(AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Ambulanţă avariată, după ce a fost lovită în plin de o dubiţă O ambulanţă care se afla în trafic cu semnalele acustice şi luminoase pornite a fost avariată, după ce a fost lovită în plin de o dubiţă în zona campusului studenţesc Tudor Vladimirescu din Iaşi.
Iaşi: Anchetă demarată de autorităţi după ce un copil a fost abandonat în faţa uşii bunicii sale Poliţiştii şi reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi au demarat, luni, o anchetă după ce o tânără şi-a abandonat copilul la uşa mamei sale.
Botoşani: Un bărbat a murit în ambulanţă în drum spre Iaşi; starea proastă a carosabilului pare să fi contat Decesul unui bărbat de 39 de ani di Botoşani în timp ce era transportat cu ambulanţa la o clinică universitară din Iaşi a readus în discuţie necesitatea necesităţii unui elicopter SMURD care să preia pacienţii în stare gravă din Botoşani, a declarat Petrică Rădăuceanu, medicul şef al UPU de la Spitalul...
Iaşi: Copil de opt luni în stare gravă la spital după ce a mâncat, în ultimele zile, ceai cu biscuiţi Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi au demarat vineri o anchetă, după ce un copil de opt luni a fost adus în stare gravă la Spitalul de Pediatrie "Sfânta Maria" în urma unei afecţiuni respiratorii acute.
Iaşi: Femeie înjunghiată cu un cuţit în stradă; victima - transportată la Spitalul 'Sf. Spiridon' Un echipaj medical de urgenţă al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi a fost solicitat, la 112, să intervină pentru a acorda îngrijiri în cazul unei femei care a fost înjunghiată în torace cu un cuţit, pe o stradă din centrul oraşului.
Iaşi: Prima prelevare de organe de la un copil Un copil de un an şi jumătate, aflat în moarte cerebrală la Spitalul de Pediatrie "Sfânta Maria" din Iaşi, a devenit cel mai tânăr donator de organe din regiunea estică a României.