Cele mai citite
 


Medic din Călineşti (Argeş), trimis în judecată, după ce o pacientă a sa a murit în urma unei cezariane
miercuri, 9 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mihai Nurcu, medic ginecolog la Spitalului Călineşti (judeţul Argeş), a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, el fiind acuzat că în anul 2008 a efectuat o operaţie chirurgicală de cezariană în urma căreia o mamă de 28 de ani a decedat.
Potrivit unui comunicat al Parchetului General, medicul va fi judecat pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.
Pe 28 iulie 2008, o femeie în vârstă de 28 de ani a fost internată la Spitalul 'Dr. I. Crăciun' - Călineşti, cu diagnosticul la internare 'sarcină 38 săptămâni, făt viu'.
La aceeaşi dată, la ora 8,00, gravida a fost admisă în sala de naşteri, unde a fost efectuată de către medicul Mihai Nurcu operaţia de cezariană pentru 'făt preţios (fertilizare in vitro)', extrăgându-se un făt viu, de sex feminin, în greutate de 3.200 gr., fără accidente sau incidente în timpul actului operator.
Întrucât evoluţia postoperatorie a fost favorabilă, femeia a fost externată, însă, în seara zilei de 1 august 2008, aceasta l-a contactat telefonic pe medic şi i-a comunicat că nu se simte bine şi, la aceeaşi dată, a fost reinternată.
În dimineaţa zilei de 3 august 2008 a intervenit o înrăutăţire a stării generale, prin scăderea accentuată a tensiunii arteriale şi prin apariţia unui edem la peretele abdominal, în zona plăgii operatorii, cu echimoze tegumentare la acest nivel.
Faţă de această simptomatologie, medicul a decis reintervenţia chirurgicală în urgenţă, ocazie cu care s-a constatat existenţa unui edem masiv şi induraţie în ţesuturi celulă-adipos subcutanat.
După această reintervenţie chirurgicală, evoluţia victimei a fost stabilă pentru o scurtă perioadă de timp (cca 9 ore), după care au apărut tulburări însemnate ale statusului hemodinamic. Starea gravă a pacientei l-a determinat pe medic să solicite transferarea la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, unde a fost internată, la data de 04.08.2008, cu diagnosticul 'stare toxico-septică' după cezariană, cu disfuncţie multiplă de organe.
După această nouă intervenţie chirurgicală, starea pacientei a continuat să se deterioreze, intervenind un stop cardiac, imposibil de resuscitat.
Prin raportul medico-legal de necropsie, întocmit de INML, s-a concluzionat că afecţiunea care a dus la decesul victimei a debutat după naştere, anterior intervenţiei chirurgicale efectuată la Spitalul Universitar Bucureşti. S-a mai reţinut că, în condiţiile în care investigarea clinică şi paraclinică ar fi fost efectuată în timp util la Spitalul Călineşti, ar fi putut oferi elemente necesare stabilirii diagnosticului corect şi iniţierii unor măsuri terapeutice adecvate care ar fi oferit pacientei şanse de supravieţuire. AGERPRES/(AS-Eusebi Manolache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Anchete ale SJU Târgu-Jiu şi IPJ în cazul morţii unui făt Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj au deschis, marţi, anchete în cazul unei femei însărcinate din comuna Muşeteşti al cărei făt a decedat înainte de naştere, evenimentul aflându-se şi în atenţia Colegiului Medicilor.
DNA: Reprezentantul unei firme, deferit justiţiei pentru că a dat mită unui director al SJU Argeş Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a lui Adrian Stelian Pânzaru, reprezentant al SC Pansiprod Medical SRL, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.
Prima naştere după fertilizarea in vitro, la Iaşi Primul copil conceput prin fertilizare in vitro într-o clinică din Iaşi - o fetiţă - a fost născută la începutul acestei săptămâni la Spitalul de Obstretică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iaşi.
DIICOT: 12 mame-surogat, implicate în traficul cu ovule umane de la Spitalul Athena din Timişoara Procurorii DIICOT au reuşit să identifice, până în prezent, 12 cazuri de mamă-surogat implicate în dosarul de trafic cu ovule umane de la Spitalul Athena din Timişoara, deţinut de cetăţeanul grec Giatras Kostantinos.
Argeş: Anchetă în cazul morţii unui nou-născut la spitalul din Câmpulung Muscel Poliţiştii din Câmpulung Muscel au deschis o anchetă în cazul morţii unui nou-născut în timpul unei operaţii de cezariană efectuate la spitalul din localitate, fiind dispusă necropsia cadavrului pentru stabilirea cauzelor decesului.
Medici primari trimişi în judecată după ce o femeie a murit în timpul unei operaţii de cezariană Un medic primar de obstetrică ginecologie şi un medic specialist Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) au fost trimişi în judecată pentru ucidere din culpă de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul PÎCCJ, după ce o femeie a murit în timpul unei operaţii de cezariană.