Cele mai citite
 


Covasna: Grevă japoneză la Centrul de Transfuzie Sanguină
vineri, 4 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Angajaţii Centrului de Transfuzie Sanguină Covasna intră, vineri, în grevă japoneză în semn de protest faţă de sistarea acordării sporurilor.
Asistentele medicale au menţionat că greva nu va afecta activitatea cotidiană a instituţiei până pe 15 septembrie, după care, dacă nu îşi vor redobândi sporurile, vor recurge la proteste mai radicale. Acestea ar putea merge până la grevă generală, cu întreruperea activităţii.
Conducerea Sanitas Covasna a precizat că se solidarizează cu acţiunile de protest ale angajaţilor Centrului de Transfuzie din Sfântu Gheorghe, subliniind că, dacă va fi cazul, va acţiona în judecată atât conducerea instituţiei, cât şi Institutul Naţional de Hematologie pentru recuperarea drepturilor neacordate din iulie.
'Având în vedere că acest Centru furnizează sânge pentru toate spitalele şi că se lucrează permanent într-un mediu nociv şi toxic, considerăm măsura sistării sporurilor ca fiind ilegală', a afirmat preşedintele Sindicatului Sanitas, Vasile Cătălin Neagovici.
Acesta a avertizat că o eventuală grevă generală a salariaţilor de la Centrul de Transfuzie sanguină ar putea pune în pericol vieţile foarte multor pacienţi, deoarece fără sânge nu se pot realiza intervenţii chirurgicale.
Angajaţii Centrului de Tranfuzie din Sfântu Gheorghe au mai declanşat o grevă spontană la 14 august a.c, când şi-au întrerupt activitatea timp de două ore.
Protestul lor a fost determinat de intenţia Guvernului de a le tăia mai multe sporuri, reprezentând aproximativ 35 % din salariu, respectiv cel de periculozitate, de prevenţie şi de institut.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Fonduri europene pentru reabilitarea Spitalului de Urgenţă, apă potabilă şi canalizare Conducerea Consiliului Judeţean Covasna mizează anul viitor pe aproximativ 128 de milioane de euro din fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii.
Covasna: Strângere de fonduri pentru înfiinţarea unui cămin pentru batrânii cu probleme speciale Fundaţia creştină Diakonia din Sfântu Gheorghe va demara în scurt timp o campanie de strângere de fonduri în scopul construirii unui cămin de îngrijire a bătrânilor cu probleme speciale.
Covasna: Cadrele medicale, în grevă generală fără întreruperea activităţii Aproximativ 1500 de cadre medicale din judeţul Covasna vor intra marţi în grevă, fără a întrerupe activitatea, în semn de protest faţă de măsurile de austeritate impuse de Guvern.
Covasna: Toate unităţile sanitare publice vor fi miercuri în grevă de avertisment, anunţă reprezentanţii Sanitas Toate unităţile sanitare publice din judeţul Covasna se vor afla miercuri dimineaţă în grevă de avertisment, iar salariaţii vor întrerupe lucrul timp de două ore, în semn de protest faţă de inechităţile salariale şi condiţiile de lucru, menţionează conducerea Sindicatului Sanitas într-un comunicat de...
Covasna: Spitalele, la un pas de blocaj din cauza lipsei de personal Restructurările preconizate de Guvern în sistemul bugetar ar putea bloca activitatea spitalelor din judeţul Covasna, avertizează Sindicatul Sanitas.
Covasna: O importantă companie ia în calcul varianta declanşării unei greve fiscale ca urmare a majorării taxelor şi impozitelor Conducerea Arcon SRL din Sfântu Gheorghe, una dintre cele mai importante companii din Estul Europei specializate pe hidro şi termoizolaţii, ia în calcul varianta declanşării unei greve fiscale ca urmare a majorării taxelor şi impozitelor locale cu 50% pentru agenţii economici.