Cele mai citite
 


Secretul longevităţii: stilul de viaţă, genetica şi credinţa /sondaj/
miercuri, 9 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Minte sanatoasa, Corp sanatos
 

Fac parte din categoria de populaţie cu cel mai rapid ritm de creştere din SUA, iar până în 2050 numărul lor ar putea ajunge la 601.000. Totuşi, majoritatea centenarilor americani nu s-au aşteptat să ajungă la 100 de ani. Mare parte dintre ei consideră că secretul longevităţii stă în modul de viaţă - relatează marţi agenţia Reuters.

Peste o treime din centenarii americani care au participat la un nou sondaj de opinie au afirmat că au ajuns la această vârstă înaintată datorită stilului de viaţă, 27% au spus că datorită genelor, iar 23% au evocat credinţa. Doar 9% dintre participanţii la sondaj şi-au explicat longevitatea printr-un simplu noroc, conform studiului realizat de compania UnitedHealthcare Medicare and Retirement.

Mulţi dintre centenarii americani au recunoscut de asemenea că la un moment dat în cursul vieţii au făcut un efort conştient de a mânca sănătos, de a limita consumul de alcool şi de a evita fumatul. Totodată, jumătate dintre ei au luat hotărârea de a face exerciţii fizice în mod regulat şi de a combate stresul cu care confruntau.

Sondajul a mai arătat că, deşi centenarii americani au trecut prin două războaie mondiale şi au fost martori la inaugurarea explorării spaţiului şi la naşterea internetului, 44% dintre ei consideră că inovaţia cu cel mai mare impact asupra vieţii lor a fost... frigiderul electric, urmat de televizorul color.

Computerele personale şi internetul figurează mult mai jos pe lista descoperirilor despre care centenarii americani sunt de părere că le-au influenţat în mod semnificativ vieţile, dar, conform noului studiu, 13% dintre ei au acces la internet, 6% au trimis e-mail-uri şi au folosit motorul de căutare Google, 3% au folosit reţeaua de socializare Facebook şi alţi 3% au trimis sms-uri şi au folosit aplicaţii pe telefoane 'inteligente'.

Participanţii la sondaj au mai fost întrebaţi ce ar alege dacă ar fi să retrăiască un deceniu din viaţă, iar părerile au fost împărţite: 18% au spus că ar opta pentru anii 50, în timp ce alţi 12% au preferat anii 20. Cel mai nepopular deceniu din ultimul secol l-au reprezentat în orice caz anii 80.

Totodată, cea mai potrivită opţiune pentru a rezolva actualele probleme financiare ale SUA, dintre toţi preşedinţii lor de până acum, vii sau răposaţi, au fost consideraţi Franklin Roosevelt şi Ronald Reagan, în funcţie de preferinţele politice ale celor intervievaţi.

În fine, aproape jumătate dintre participanţii la sondaj au afirmat că cel mai bun sfat pe care l-ar da celor din generaţia 'baby boom', ajunşi acum în jurul vârstei de 65 de ani, ar fi să petreacă mai mult timp cu familiile lor.

Dacă în 1994 unul din opt americani erau vârstnici, până în 2030 această proporţie ar urma să crească la unul din cinci, conform Biroului de recensământ al SUA, menţionează Reuters.AGERPRES/(Mihaela Toth)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studiu: 90% dintre români consideră că dieta dezechilibrată şi stresul sunt principalele cauze în bolile gastrointestinale Peste 90% dintre români consideră că principalul factor care poate afecta sănătatea aparatului digestiv este o dietă dezechilibrată, aceasta fiind urmată de nivelul de stres (peste 80%), dar şi de antibioticele administrate în exces, fumatul, consumul excesiv de alcool sau factorii genetici, relevă studiul...
Un studiu asupra unui grup de centenari nu a dus încă la descoperirea unei gene a longevităţii Secvenţierea genomului a 17 persoane cu vârste de peste 100 de ani nu a dus la descoperirea unor variaţii genetice specifice legate de longevitatea extremă, potrivit unui studiu publicat miercuri în revista PLoS 1, scrie AFP.
Consumul de alcool şi droguri poate duce la naşterea de copii cu greutate scăzută (studiu) Femeile care consumă alcool şi droguri şi au şi probleme psihice din această cauză, se confruntă cu un risc de patru opri mai mare de avea copii cu greutatea scăzută la naştere, conform unui studiu australian, transmite Xinhua.
Fumatul şi consumul de alcool agravează reacţiile alergice Consumul unui singur pahar de alcool poate declanşa reacţii alergice la anumiţi oameni, iar expunerea la fumul de ţigară poate agrava reacţiile astmatice şi pe cele alergenice sezonale, conform unui studiu realizat de o echipă de medici americani, conform LiveScience.com.
SUA: Obezitatea conştientizată drept o problemă de sănătate mai importantă decât fumatul (sondaj) Procentajul americanilor care sunt de părere că obezitatea este o problemă socială extrem de importantă este mai mare decât cel al americanilor care susţin că fumatul reprezintă principala problemă, conform unui nou sondaj Gallup, transmite LiveScience.
Majoritatea cazurilor de cancer, produse de stilul de viaţă greşit (studiu) Cea mai mare parte a cazurilor de cancer ar putea fi evitate, se arată într-un nou studiu asupra cauzelor acestei boli, publicat în revista Nature. Factorii de mediu şi stilul de viaţă al pacienţilor constituie principala origine a maladiei, printre celelalte cauze numărându-se toxinele, expunerea la...