Cele mai citite
 


Timiş: Realizarea Institutului Oncologic - amânată din cauza unor termopane
miercuri, 9 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Realizarea unui Institut Oncologic la Timişoara (IOT) a fost amânată în urma unei neînţelegeri apărute la semnarea procesului verbal de primire a bunurilor din clădire.
Directorul Autorităţii de Sănătate Publică Timiş, Horia Vermeşan, a declarat marţi că nu poate 'semna recepţia cu bunuri în valoare de 300.000 de euro, ceea ce ar însemna cam 1.000 de geamuri termopan, când acolo nu sunt montate decât ceva peste 200'. 'Noi nu semnăm decât pe ceea ce este existent', a conchis oficialul ASP.
La rândul său, viceprimarul Timişoarei, Adrian Orza, a afirmat că reprezentanţii ASP refuză să semneze recepţia bunurilor din clădire, deşi acestea au fost deja inventariate.
'Problema este că cei de la ASP nu vor să semneze. Am făcut cinci variante de proces verbal să-l semneze, dar dânşii refuză. Am propus şi să fim de acord ca ASP să facă procesul verbal şi noi să-l semnăm. De luni de zile ne chinuim cu ASP să semneze. Problema care este acolo, legată de termopane, este făcută tot de Spitalul Municipal, pe vremea când era în subordinea ASP, nu a noastră. Nu este problema noastră', a precizat Orza.
În urmă cu două luni a avut loc procesul de predare-primire a clădirii dintre Primărie şi ASP în care ar urma să funcţioneze institutul, moment în care Ministerul Sănătăţii a alocat o primă tranşă de bani pentru începerea lucrărilor, dar mai este necesară şi semnarea unui proces verbal de predare a bunurilor din clădire.
Deoarece această ultimă formalitate nu a mai avut loc, ministerul şi-a retras fondurile pe care le va redistribui în sistemul de sănătate, deoarece, fiind sfârşit de an, dacă banii necheltuiţi nu ar fi fost retraşi de MS, aceştia ar fi ajuns la Ministerul Finanţelor.
În acest timp, în Timişoara au demarat procedurile de construire a unui Institut Oncologic privat.
Doar în judeţul Timiş sunt luaţi în evidenţă în jur de 15.000 de bolnavi de cancer, anual apărând în jur de 2.300 de noi cazuri. Trendul îmbolnăvirii este în creştere constantă, dar nu accentuată. Cele mai frecvent afectate organe sunt, la femei - sânii şi colul uterin -, iar la bărbaţi - aparatul respirator, în special plămânii, colonul, rectul şi prostata.
În prezent, secţiile de oncologie din sistemul public timişorean fiinţează în mai multe locaţii improprii şi cu o capacitate insuficientă, în clădiri ce sunt gata să se prăbuşească. AGERPRES/(A, AS-Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Se pun bazele construirii unui Institut Oncologic privat, în Timişoara Incidenţa crescută a maladiilor canceroase în vestul ţării şi numărul insuficient de locuri pentru pacienţii afectaţi de aceste boli au determinat mediul privat să demareze un proiect de înfiinţare a unui Institut Oncologic privat la Timişoara. Acesta are şanse să se finalizeze înaintea Institutului...
Timiş: Specialiştii oncologi sunt consultaţi asupra dotărilor necesare viitorului Institut Oncologic Timişoara Conducerea Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Timiş a început consultările cu specialiştii oncologi implicaţi în proiectul construirii Institutului Oncologic Timişoara (IOT), asupra structurii şi a dotărilor necesare. În acest scop, au fost contactate şi conducerile institutelor de profil din Iaşi...
Timiş: Septuagenar cu cancer la prostată, operat cu succes printr-o intervenţie chirurgicală robotică O echipă complexă de chirurgi şi urologi de la Spitalul Judeţean Timişoara a efectuat, luni, prima operaţie cu un robot ultraperformant efectuată în cazul unui pacient de peste 70 de ani, diagnosticat cu cancer de prostată.
Ministerul Sănătăţii: La Timişoara va fi construit un Institut Regional Oncologic Consiliul Interministerial de avizare lucrări publice de interes naţional şi locuinţe a avizat, la propunerea Ministerului Sănătăţii, demararea lucrărilor de construcţie a Institutului Regional de Oncologie Timişoara.
Timiş: A fost semnat protocolul de predare - primire a clădirii Institutului Oncologic Timişoara Protocolul de predare - primire a clădirii în care va funcţiona Institutul Oncologic Timişoara a fost semnat vineri între reprezentanţii Primăriei şi cei ai Autorităţii de Sănătate Publică Timiş.
Timiş: Bolnavii din Clinica de oncologie vor fi mutaţi, pentru că proprietarii romi vor să se mute în imobil Bolnavii internaţi în Clinica de oncologie din Timişoara vor fi mutaţi din actualul imobil, după ce proprietarii romi ai clădirii şi-au exprimat intenţia de a se muta acolo, de Revelion.