Cele mai citite
 


Tulcea: Modernizări de peste 900.000 de euro, în centrele de asistenţă socială din judeţ
miercuri, 9 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Tulcea derulează în prezent proiecte de modernizare a unor centre din judeţ în valoare de aproape 331.000 euro, conducerea instituţiei aşteptând de aproape doi ani demararea unui alt proiect similar în valoare de 650.000 de euro.
Şeful DGASPC, Dumitra Bădulescu, a declarat pentru AGERPRES că proiectul de reabilitare şi modernizare a Centrului de recuperare şi reabilitare neuro-psihiatrică din localitatea Horia, în sumă de 650.000 de euro, a fost depus spre finanţare încă din 2009 la Agenţia de Dezvoltare Regională din Brăila, însă abia în urmă cu două săptămâni a primit semnale cu privire la posibilitatea de acordare a finanţării.
''Din 2009 până în prezent ni s-au cerut clarificări una după alta. Multe din ele fuseseră date, dar cred că de fapt proiectul a fost uitat într-un sertar şi nu a fost lucrat. Acum el se află la Ministerul Dezvoltării, iar singura problemă care ar mai putea să apară ar fi procedurile legale care de obicei durează'', a afirmat Bădulescu.
Proiectul vizează reabilitarea centrului din Horia în 12 luni, capacitatea viitoarei unităţi de asistenţă socială fiind de 50 de locuri.
În judeţ, se derulează două investiţii în centre de asistenţă, unul dintre ele, în valoare de 250.000 de euro, fiind pus în practică de fundaţia Sera şi vizând realizarea unui centru de recuperare şi asistenţă specializată pentru copiii şi tinerii cu autism şi sindromul Down.
''Au început deja lucrările, iar fundaţia viitorului centru a fost deja realizată. La finalizarea lucrărilor, cel mai probabil peste şase luni, construcţia va fi transferată şi dată în administrarea noastră, iar un asemenea centru este necesar în condiţiile în care la nivelul judeţului numărul copiilor cu autism este într-o creştere fantastică'', a menţionat şeful DGASPC.
Un alt proiect de investiţii care se derulează este modernizarea Centrului maternal ''Speranţa'', valoarea totală a acestuia fiind de 350.000 de lei, respectiv 81.000 de euro. AGERPRES/(A - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: A fost inaugurat un nou centru pentru persoanele cu probleme psihice Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Tulcea a inaugurat, marţi, Centrul de recuperare şi reabilitare neuro-psihiatrică din comuna Horia, pentru care autorităţile judeţene au solicitat fonduri încă din anul 2008.
Tulcea: Fonduri pentru reabilitarea Centrului de recuperare neuro-psihiatrică din Horia Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Tulcea a primit finanţarea necesară punerii în practică a proiectului de reabilitare a Centrului de recuperare şi reabilitare neuro-psihiatrică din localitatea Horia, aplicaţia pentru obţinerea finanţării fiind depusă încă din...
Mehedinţi: Proiect de modernizare a infrastructurii sociale destinate copiilor cu dizabilităţi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi a demarat proiectul 'Construire şi dotare Centru de zi pentru copilul cu autism - P+E, reabilitare şi modernizare Centru de plasament pentru copilul cu dizabilităţi, Drobeta-Turnu-Severin', a declarat marţi, pentru AGERPRES...
Braşov: Centru de Recuperare pentru Copilul cu handicap, inaugurat la Brădet Unul dintre cele mai moderne Centre de Recuperare pentru Copilul cu handicap, aflat în incinta Centrului de Reabilitare Şcolară Brădet din Braşov, de care vor beneficia aproximativ 200 de copii şi tineri din zonă, a fost inaugurat miercuri, se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES de Direcţia...
Brăila: Centru pentru copii abuzaţi, amenajat cu donaţii primite de la Crucea Roşie din Germania Centrul de Plasament în Regim de Urgenţă pentru copilul abuzat, neglijat, exploatat din Brăila a fost amenajat cu donaţii primite de filiala Crucea Roşie Brăila de la Crucea Roşie din Germania.
Tulcea: Anchetă administrativă la Centrul de recuperare din Zebil Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Tulcea a demarat o anchetă la Centrul de recuperare din satul Zebil pentru a stabili circumstanţele în care un tânăr cu probleme psihice a fost internat în spital cu ruptură de splină.