Cele mai citite
 


Un echipaj SMURD a acordat asistenţă unei femei căreia i s-a făcut rău în balconul plenului Camerei
miercuri, 9 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un echipaj SMURD a intervenit, marţi, la sala de plen a Camerei Deputaţilor, pentru a acorda asistenţă medicală unei femei căreia i s-a făcut rău şi care participa în calitate de simplu invitat la dezbaterea şi eventualul vot final asupra legii privind gestionarea câinilor.
Femeia, D.E. (72 de ani) din Bucureşti, aflată la unul din balcoanele sălii de plen a Camerei, a acuzat o stare de leşin. La faţa locului s-a prezentat un echipaj SMURD de la Spitalul Universitar de Urgenţă, care i-a acordat îngrijiri medicale vreme de 20 de minute. Potrivit declaraţiilor personalului medical, femeii i-a fost luată tensiunea şi i s-a făcut un test de glicemie.
"Doamna a acuzat o stare de lipotimie, ca un fel de stare de leşin, o ameţeală. Nu s-a hidratat, probabil a mers foarte mult pe drum în ultima perioadă.... De la oboseală, de la stres, nu s-a odihnit suficient. Deci nu este ceva foarte grav", a declarat un reprezentant al SMURD prezent la locul intervenţiei. Acesta a mai precizat că femeia a refuzat transportul la spital.
Marcela Pâslă, reprezentant al Asociaţiei "Cuţu, cuţu", a declarat pentru AGERPRES că femeia a venit să asiste la lucrările şedinţei de plen.
"Doamna a intrat pe listele asociaţiei 'Cuţu, cuţu', dar nu este membră la noi. Este o iubitoare de animale pe care noi o cunoaştem, o protectoare de zonă. Probabil şi-a spus cuvântul şi emoţia pe care o are oricine cu ocazia votului final, şi alte probleme pe care le mai are acasă din cauza numărului de câini fără stăpân de pe lângă bloc. Poate şi în casă are mulţi câini. Noi suntem sufocaţi de numărul de animale de care trebuie să avem grijă. Şi de aceea cerem şi noi, într-un singur glas, o lege a sterilizării,ca să nu mai apară animale nedorite. (...) Aşteptăm de trei săptămâni votul la legea câinilor fără stăpân", a declarat Marcela Pâslă.
La aproximativ o jumătate de oră de la intervenţia SMURD, femeia a părăsit Camera Deputaţilor pe propriile-i picioare, însoţită de o prietenă prezentă şi ea la dezbaterea pe marginea legii câinilor fără stăpân.
Pe 2 noiembrie, preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anastase a declarat presei că proiectul de lege privind gestionarea câinilor fără stăpân nu a fost supus votului final deoarece liderii de grup au stabilit să fie votate doar propunerile asupra cărora există rapoarte de respingere din partea comisiilor de specialitate.
''Probabil că (n.r. - Legea privind gestionarea câinilor fără stăpân) va fi votată săptămâna viitoare când va fi vot normal'', a afirmat în urmă cu o săptămână Roberta Anastase.
Ea a mai spus atunci că deputaţii PDL sunt în campanie pentru strângerea de semnături privind susţinerea acestui act normativ subliniind că acest demers merge foarte bine.
Pe 18 octombrie, deputaţii au amânat votul la Legea privind gestionarea câinilor fără stăpân pentru două săptămâni, la solicitarea liderilor de grup ai puterii, pentru ca autorităţile locale să strângă semnături pentru susţinerea acestui act normativ. Această decizie a fost luată după ce plenul a acceptat ca votul asupra acestui proiect să fie secret, electronic. Actul normativ prevede posibilitatea eutanasierii câinilor fără stăpân după ce autorităţile locale consultă populaţia prin referendumuri, chestionare sau adunări de cartier. AGERPRES/ (A,AS-Daniel Florea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proiect privind utilizarea unei aeronave a MAI pentru asistenţă medicală de urgenţă, adoptat de deputaţi Deputaţii au adoptat, miercuri, un proiect de lege care vizează aprobarea unor măsuri privind operarea unei aeronave aflate în proprietatea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), astfel încât aceasta să fie utilizată în misiuni de asistenţă medicală publică de urgenţă.
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Cameră: Orele suplimentare efectuate de personalul care a acordat asistenţă medicală victimelor de la Colectiv, plătite Camera Deputaţilor a adoptat marţi un proiect de lege referitor la modificarea ordonanţei privind salarizarea personalului plătit din fondurile publice în acest an, care stipulează ca orele suplimentare efectuate de personalul implicat în acordarea asistenţei medicale victimelor tragediei de la clubul...
Spitalul Militar Central instalează un cort pentru asistenţă medicală în Piaţa Tricolorul Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central (SUUMC) Bucureşti instalează un cort de asistenţă medicală pe esplanada din Piaţa Tricolorului, în faţa Palatului Cercului Militar Naţional, ca urmare, începând de vineri, trecătorii vor putea beneficia gratuit, pe toată perioada în care temperaturile vor...
Bihor: Asistenţa medicală de urgenţă, sub o singură comandă în Oradea Asistenţa medicală de urgenţă în Oradea va funcţiona unitar, sub o singură comandă, prin comasarea celor două mari structuri din municipiu care funcţionează la Spitalul Municipal şi la Spitalul Judeţean, a anunţat marţi primarul Ilie Bolojan.